Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Hypericum Impex reprezintă un concept care a fost creat din dorinta de a aduce natura și plantele vindecătoare mai aproape de fiecare dintre noi. Cu peste 25 de ani de activitate am reușit să pornim și să dezvoltăm un brand care vine în întâmpinarea nevoilor omului de a se trata cu remediile oferite de natură. Am pornit de la o idee, de la pasiunea pentru natură și binefacerile ei,  și de atunci ne-am dezvoltat și am crescut, iar acum suntem prezenți și în 30 locatii fizice în toată țara.

Ideea cristalizării unei societăți bazate pe ceaiuri și produse naturale din plante medicinale a pornit de la cunoașterea florei medicinale din zonă. Pasiunea pentru plantele medicinale și dorinta de a le oferi oamenilor posibilitatea de a se trata cu ajutorul naturii ne-a determinat să ne canalizăm cunoștințele și eforturile în construirea și dezvoltarea acestui brand.

Am început pas cu pas și afacerea s-a dezvoltat din ce în ce mai mult. Am învățat și am crescut odată cu dezvoltarea brandului. Am învățat să recunoaștem plantele, să le deosebim, să le uscăm astfel încât să își păstreze proprietățile farmaceutice. Continuăm să învațăm să creștem și să ne dezvoltăm astfel încât să le oferim clienților noștri cele mai bune produse de pe piață.

Primele ceaiuri cu care am ieșit la iveală au fost din plantele: Sunătoare, Coada-calului, Coada-șoricelului. Datorita faptului ca primele noastre produse au fost apreciate am continuat cu sporirea numărului de specii medicinale, precum: Teiul medicinal (Tilia cordata), Izma-calului (Mentha longifolia), Gălbenelele (Calendula officinalis), Măceșul (Rosa canina),Troscotul (Polygonum aviculare), Cicoarea (Cichorium intybus), Afinul (Vaccinium myrtillus), Cimbrișorul-de-câmp (Thymus serpyllum), etc.

O altă etapă de evoluție a activității noastre a fost conceperea ceaiurilor combinate din mai multe plante. A fost o muncă susținută de cercetare a fiecărei plante, modul de combinare și de acțiune între ele, dacă se potențează, completează sau corectează în acțiunile acestora asupra sănătății. Dintre combinații, în ordinea apariției amintim: Ceaiul Hepato-biliar, Ceaiul Antibronșitic, Ceaiul Cardiotonic, Ceaiul Antidiareic, Ceaiul Antidiabetic, Ceaiul Antihelmintic, Ceaiul Anticolitic, Ceaiul Antireumatic s.a.

Următoarea etapă a fost conceperea tincturilor care să însoțească ceaiurile combinate. Le-am botezat în funcție de denumirea afecțiunii căreia i se adresează. Exemple: Tincturplant Bil,Tincturplant Bron, Tincturplant Cardio, Tincturplant Diar, Tincturplant Diab, Tincturplant Helm s.a. Tincturile asociate cu ceaiurile au sporit beneficiile pe linia sănătății.

Una dintre tincturile care ne-a adus succes și renume a fost Bitterul Taina Plantelor, un extract hidroalcoolic  din 30 plante, bine selecționate, în alcool de cereale de calitate medicinală. Bitterul a fost luat drept un elixir al vieții.Ediția Aniversară de 25 de ani a Bitterului Taina Plantelor combină armonios bunătatea fructelor din cele mai îndrăgite siropuri de la Hypericum cu multitudinea de compuși bioactivi din plantele medicinale ce intră în componența Bitterului nostru de referință. Prin multitudinea de plante conținute, Bitterul este o băutură cu numeroase efecte benefice asupra organismului. Gustul amar al acestuia îl recomandă ca fiind un bun digestiv, iar numeroasele principii active din cele 33 de plante medicinale îi conferă proprietățile unui excelent tonic general. Folosit cu moderație, Bitterul este un supliment alimentar menit să stimuleze și să întărească funcțiile vitale ale organismului (de ex. digestie, imunitate, circulație). Pentru obținerea gamei de Bittere Hypericum au fost folosite plante culese din flora spontană a țării noastre sau cultivate pe soluri curate. Capacitatea de valorificare a substanțelor bioactive a fost crescută prin folosirea unui proces de extracție multifazic (extracție hidroenzimatică și macerare).

În  anul 2001,2007,2010, la o expoziție și conferință la București pe linia plantelor medicinale  am primit medalia Marca de aur pentru produsul Bitter Taina Plantelor

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Astfel, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, erbicide, insecticide și îngrășăminte chimice. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Extractele vegetale din produsul de față sunt obținute printr-un proces multifazic bazat pe extracție hidroenzimatică și atomizare. Acesta din urmă este un proces menajant, net superior uscării și măcinării plantelor. La obținerea extractului uscat atomizat a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii), în cazul produsului de față, extractul obținut prin extracția hidroenzimatică din fructele proaspete de Castravete-amar. Suspensia este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald, în care solventul se evaporă repede. Lichidul de la suprafață se evaporă rapid datorită suprafeței mari de contact și a venirii în contact cu gazul purtător. Astfel, extractul se menține rece datorită vaporizării lichidului, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc datorită îndepărtării lor imediate din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a fructelor proaspete păstrează nealterate toate uleiurile esențiale pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate. În acest fel, crește stabilitatea substanțelor active (de ex., charantina, momordina, momordicina, fitosteroli, carotenoizi, polipeptide etc.) și se asigură o acoperire enterică a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele instabile în mediul acid din stomac.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale și alți compuși valoroși din materia primă, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție prin atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională este intactă. Se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete sau uscat

Produsele Hypericum se găsesc astăzi într-un lanț de magazine specializate cu produse naturale, în 30 locații din țară, unde pot fi achizitionate la prețuri avantajoase.

Video:

Din Tainele Maramuresului aici:

Hypericum Impex
Logo