Capsule Royal LactoImun
Capsule Royal LactoImun
Supliment alimentar cu rol imunofortifiant, adaptogen și tonic general
Ingrediente:
Lapte de Măgăriță atomizat (pulbere) (2,85% maltodextrină; 1,43% carbonat de magneziu) – 161 mg, capsulă vegetală (hidroxipropil metilceluloză, gumă gellan), Colostru bovin degresat (30% IgG) – 46 mg, Lăptișor de Matcă liofilizat (4% 10-HDA) – 23 mg.
Informații nutriționale | Per porție
(6 cps) |
VNR* (%)
Per capsulă |
VNR* (%)
Per porție (6 cps) |
Lapte de Măgăriță | 966 mg | ** | ** |
Colostru bovin, din care:
|
276 mg
82,8 mg |
**
** |
**
** |
Lăptișor de Matcă, din care:
|
138 mg
5,52 mg |
**
** |
**
** |
*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011
**Nu a fost stabilită VNR
Caracteristici generale ale produsului:
Capsulele Royal LactoImun sunt alegerea potrivită atunci când avem nevoie de o mai bună susținere a sistemului imunitar și creșterea rezistenței corpului la numeroșii agenți patogeni ce ne înconjoară. Astfel, datorită imunoglobulinelor, enzimelor bacteriolitice (lizozim) și al lactoferinei din Laptele de Măgăriță și Colostru, precum și datorită conținutului în acid 10-hidroxi-2-decenoic (10-HAD) al Lăptișorului de matcă, produsul de față ajută organismul să stopeze dezvoltarea, să neutralizeze și să elimine factorii ce pot cauza boli precum: bacteriile, virusurile, fungii și alte microorganisme patogene. De asemenea, grație conținutului bogat în acizi grași unici, aminoacizi esențiali, proteine, minerale și vitamine, Royal LactoImun revigorează corpul și mintea, având proprietăți geriatrice și tonice de excepție. Acesta este un adjuvant eficient în perioadele de creștere și dezvoltare ale copiilor, precum și pentru reducerea timpului de recuperare în cazul persoanelor aflate în convalescență.
Susținerea sistemului imunitar, a proceselor de regenerare, precum și furnizarea nivelului optim de nutrienți și energie organismului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Astfel, microbiota noastră intestinală este tot mai greu încercată mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.
Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. De asemenea, un sistem imunitar care nu funcționează corect poate fi ineficient nu doar în protejarea organismului față de virusuri și alți factori infecțioși, ci și în corectarea erorilor de diviziune celulară, cu efecte periculoase asupra sănătății. Inflamația cronică este, deci, declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună, neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară, pulmonară, și chiar și pentru unele alergii. În astfel de situații, ne putem simți veșnic răciți, slăbiți, lipsiți de putere și/sau putem experimenta dificultăți de concentrare și memorare.
De aceea, este indicat să încercăm să păstrăm un stil de viață activ și să avem o dietă cât mai diversificată și echilibrată pentru a ne asigura că primim necesarul de nutrienți și alți compuși sanogeni. Atunci când acest deziderat este dificil de realizat, putem face apel la suplimentele alimentare și alimente funcționale de calitate. Un astfel de produs ce face parte din categoria alimentelor funcționale și apiterapice este suplimentul Royal LactoImun. Bogat în aminoacizi și acizi grași esențiali, carbohidrați, minerale, vitamine, enzime și alți compuși activi cu proprietăți sanogene, această formulă holistă ajută la fortifierea, vitaminizarea, remineralizarea, energizarea și refacerea organismului, oferind suport în perioadele solicitante și stresante. În plus, datorită procesului ultra-menajant de prelucrare a ingredientelor, prin liofilizare, în cazul Lăptișorului de matcă (deshidratare la temperaturi și presiuni joase) și atomizare în cazul Laptelui de Măgăriță, proprietățile sanogene ale produsului sunt menținute pentru o perioadă mai îndelungată, iar cantitatea de substanțe active este concentrată. Astfel, prin liofilizare, concentrația de 1-HAD poate crește de la 2%, cât este maximul în cazul Lăptișorului de Matcă proaspăt, la 4%, precum în produsul de față. Similar, prin atomizare, Laptele de Măgăriță este transformat într-o pulbere cu concentrații superioare de nutrienți și compuși sanogeni și mult mai stabilă din punct de vedere fizico-chimic față de forma lichidă. Acest aspect sporește acțiunea terapeutică a produsului, cu beneficii clare în momentele stresante, la trecerea dintre anotimpuri, în episoadele de creștere, în curele de slăbire sau în perioadele de convalescență.
Detalii Royal LactoImun:
Suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat pe care îl conțin. Acesta asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.
Pentru realizarea suplimentului, au fost folosite exclusiv: Laptele de Măgăriță proaspăt sau congelat rapid, Lăptișorul de Matcă liofilizat, cu o concentrație garantată de minimum 4% 10-HAD și Colostrul bovin cu o concentrație minimă de 30% IgG. Extractele naturale rezultate prin liofilizare și atomizare au forma unei mase de particule sferice, care au o curgere mai bună, forma sferică a particulelor reducând posibilitatea înglobării de aer printre ele, astfel încât dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Datorită formulei concentrate, produsul de față asigură o cantitate optimă de compuși activi, fiind totodată ușor de utilizat. În concluzie, ingredientele produsului de față nu au suferit tratamente termice agresive care să inactiveze enzimele, vitaminele și mineralele, acestea păstrându-și, astfel, proprietățile nutritive și sanogene. Similar, nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante la obținerea suplimentului.
Datorită efectului imunofortifiant, adaptogen, energizant și regenerant, produsul este recomandat în curele de fortifiere și regenerare, pentru mineralizarea și vitaminizarea organismului și pentru modularea imunității (inclusiv a răspunsului imun înnăscut), stimularea proceselor de neurogeneză și încetinirea procesului de îmbătrânire. În plus, compușii activi (de ex.: carbohidrați – glucoză, fructoză, sucroză, riboză, melibioză, trehaloză; proteine principale ale Lăptișorului de Matcă – MRJP 1-9; cca 17 aminoacizi – 8 esențiali și 5 compuși înrudiți neidentificați; nucleotide și nucleozide – adenozină, uridină, guanozină, iridină, citidină; fosfați – adenozin 5’-mono-, di- sau trifosfat – AMP, ADP, ATP; acizi grași – acid trans-10-hidroxi-2-decenoic – 10-HAD, acid 10-hidroxidecanoic; compuși fenolici, proteine, lactoferină, enzime – lizozim, imunoglobuline, fosfolipide, steroizi și compuși cu efect estrogenic, hormoni și factori de creștere, peptide bioactive – leptină, grelină, triiodotironină, vitamine – complex B, vitamina C și minerale – K, Ca, Mg, Fe, Cu, Na, Zn, Mn ș.a.) din Laptele de Măgăriță, Colostru și Lăptișorul de Matcă contribuie și la: creșterea rezistenței organismului față de agenți patogeni precum virusurile, bacteriile sau fungii, limitarea proceselor inflamatorii din organism, combaterea efectelor stresului oxidativ, modularea răspunsului imun, scurtarea duratei de recuperarea în cazul persoanelor aflate în convalescență, menținerea proceselor normale de diviziune celulară și limitarea proliferării necontrolate a celulelor maligne, reglarea nivelului colesterolului seric, normalizarea tensiunii arteriale, ameliorarea stărilor de oboseală fizică și psihică, îmbunătățirea memoriei și stimularea proceselor de regenerare a neuronilor și reglarea funcțiilor metabolice. Astfel, printre virtuțile produsului Royal LactoImun se numără acțiunea: imunomodulatoare, imunofortifiantă, adaptogenă, tonică generală, energizantă, remineralizantă, vitaminizantă, fortifiantă, geriatrică, hipocolesterolemiantă, cardioprotectoare, antitumorală, antioxidantă, antiinflamatoare, neuro-protectoare, neuro-regeneratoare și antialergică
În continuare, vom prezenta câteva informații despre compușii activi din compoziția capsulelor Royal LactoImun:
Laptele de Măgăriță este produs de femelele speciei Equus asinus, cunoscută popular drept Măgar domestic. Acest tip de lapte este folosit de către om din timpuri străvechi (Egiptul Antic), atât ca aliment, cât și ca ingredient cosmetic. În mod empiric, pe teritoriul Africii și al Indiei, Laptele de Măgăriță este utilizat din Antichitate pentru a calma episoadele de tuse convulsivă. Datorită proprietăților sale sanogene și nutritive deosebite, acesta a fost menționat în nenumărate lucrări de specialitate de-a lungul timpului. Astfel, primul care a scris despre acțiunea sanogenă de excepție a acestui aliment a fost Hipocrate. Acesta considera Laptele de Măgăriță util în adresarea problemelor de natură infecțioasă și hepatică, în reducerea febrei, în combaterea otrăvirii, în scurtarea timpului de vindecare al rănilor și în cazul sângerărilor nazale. În timpul Imperiului Roman, Plinius cel Bătrân prezenta peste 50 de utilizări medicale ale acestui tip de lapte în lucrarea sa „Naturalis Historia”. Printre acestea amintim: combaterea oboselii, a problemelor dentare, diminuarea stărilor febrile, îngrijirea ochilor obosiți, calmarea crizelor de astm, adresarea unor probleme de natură ginecologică și tratarea cazurilor de otrăvire. O altă personalitate de renume care a evidențiat beneficiile consumului Laptelui de Măgăriță a fost Contele de Buffon Georges-Louis Leclerc, care a menționat acest aliment-minune în lucrarea sa „Histoire naturelle”.
Extern, Laptele de Măgăriță are o istorie îndelungată de folosință în tratarea ulcerațiilor, reducerea ridurilor și îngrijirea tenurilor mature. Legendele spun că vestita regină Cleopatra se îmbăia zilnic în acest prețios lichid pentru a-și menține pielea tânără și catifelată. Există consemnări conform cărora și sora celebrului Împărat Napoleon, Pauline Bonaparte, aprecia calitățile Laptelui de Măgăriță, aceasta folosindu-l în rutina sa de îngrijire a pielii. În prezent, acesta este deosebit de apreciat pentru calitățile sale hidratante, trofice, regenerante și antiîmbătrânire la nivelul pielii, fiind un ingredient tot mai folosit în cosmetice și produse de îngrijire corporală.
Din punct de vedere nutrițional, Laptele de Măgăriță este considerat cel mai asemănător cu laptele uman. De aceea, acesta a fost folosit de-a lungul timpului pentru alăptarea copiilor orfani, a celor slabi și bolnăvicioși, dar și pentru susținerea copiilor aflați în etapa de creștere. Datorită proprietăților imunofortifiante și geriatrice, Laptele de Măgăriță a fost deseori administrat și vârstnicilor. În prezent, acest tip de lapte le este prescris de către medici sugarilor cu alergie la proteinele din lapte. Explicația constă în caracterul hipoalergenic al laptelui de Măgăriță, acesta fiind tolerat de către 90% dintre sugarii ce suferă de alergii alimentare, având și un gust mai plăcut în comparație cu formulele din plante sau din izolate proteice ce pot, la rândul lor, declanșa răspunsuri alergice (de ex., laptele sau proteinele hidrolizate din soia).
Revenind la proprietățile fizico-chimice și cele nutriționale ale Laptelui de Măgăriță, se poate remarca o asemănare aproape totală în ceea ce privește pH-ul (7-7,2 – Măgăriță și 7-7,5 – Uman), precum și pentru procentul de proteine și aminoacizi esențiali conținuți (36,7-38,2 g per 100 g proteină lapte Măgăriță, față de cca 40,7 g per 100 g proteină lapte Uman). Și cantitatea de lactoză din cele două tipuri de lapte este relativ similară, cu 5,8-7,4 g% pentru cel de Măgăriță și 6,3-7 g% pentru cel Uman. Există, totuși, și unele diferențe, cea mai relevantă fiind cantitatea de grăsimi. Astfel, în timp ce laptele uman are concentrații medii de 3,5-4%, cel de Măgăriță este mai dietetic, cu un conținut mediu de doar 0,3-1,8%. Din acest motiv, majoritatea formulelor pentru sugari ce au la bază Laptele de Măgăriță sunt completate cu grăsimi vegetale și alte surse naturale de acizi grași omega-3 (în special DHA) și omega-6, menite să echivaleze numărul de calorii cu cel al laptelui uman și să asigure un aport de acizi grași esențiali conform cu cerințele de dezvoltare ale sugarului. Pe lângă proteine, aminoacizi esențiali și carbohidrați, Laptele de Măgăriță este o sursă excelentă și de vitamine și minerale. Astfel, o singură porție (250 mL) este suficientă pentru a furniza aproximativ: 58% din necesarul zilnic de vitamina B1 și 16% din B2, 10% DZR pentru vitamina C, 32% din necesarul de Calciu și 12% DZR pentru Fosfor și Potasiu.
Din punct de vedere al proprietăților sanogene, Laptele de Măgăriță este tot mai intens studiat și prezintă un interes în creștere pentru lumea științifică. În prezent, acest aliment valoros și, din păcate, încă destul de greu de procurat, este apreciat de către nutriționiști și specialiștii din domeniul medical pentru capacitatea sa de a calma arsurile gastrice (hiperaciditate gastrică) și pentru conținutul bogat în compuși activi cu proprietăți imunofortifiante. Mai exact, acest tip de lapte are în componența sa cantități notabile din proteina denumită „Lactoferină”. Aceasta face parte din familia transferinelor și a fost identificată pentru prima dată în anul 1939 în laptele de vacă, deși există și în laptele uman, chiar în cantități mai mari decât în cel bovin. Cercetătorii au observat că cele mai mari cantități de lactoferină se regăsesc în colostru (primul lapte secretat de glandele mamare), concentrația scăzând rapid pe măsură ce laptele devine tot mai „matur” și este produs în cantități tot mai elevate. Rolul biologic al acestei proteine este acela de legare și de transportare a fierului. Studiile științifice moderne au evidențiat numeroase acțiuni sanogene ale transferinei, cele mai remarcabile fiind: acțiunea anti-obezogenă și antidiabetică (prin reglarea glicemiei și a metabolismului), efectul benefic asupra sănătății cardiovasculare (prin echilibrarea profilului lipidic) și proprietățile imunofortifiante și antiinfecțioase. Pe scurt, Lactoferina a fost documentată ca având proprietăți: antiinflamatoare, antibacteriene, antivirale, imunomodulatoare, antialergice, antitumorale și antioxidante.
Pe lângă Lactoferină, Laptele de Măgăriță este o sursă excelentă și de enzime bacteriolitice, în special Lizozimul (muramidaza) și Lactoperoxidaza. Prima are capacitatea de a distruge peretele celular, în mod special, al bacteriilor Gram-pozitive, conferindu-i laptelui de Măgăriță proprietăți antibacteriene de excepție. Cea de-a doua face parte din familia peroxidazelor hemice și are o acțiune puternic bactericidă (nespecifică) și antivirală, fiind folosită de către organismul uman pentru inactivarea bacteriilor patogene și a virusurilor precum cel gripal și chiar și a SARS-CoV-2 (atunci când organismul are suficient iod). Așadar, împreună cu Lactoferina, Lizozimul și Lactoperoxidaza sunt principalii responsabili cu efectul imunofortifiant, antiinfecțios și hipoalergenic al Laptelui de Măgăriță. Mai mult, cercetătorii au observat și proprietăți modulatoare ale acestor compuși asupra microbiotei intestinale, cu posibile efecte benefice asupra sistemului digestiv. Vedem, astfel, că acest super-aliment este benefic utilizat atât intern, cât și extern. Cu proprietăți antiinflamatoare, antiinfecțioase, imunomodulatoare și imunofortifiante, geriatrice, energizante, antidiabetice, cardioprotectoare, antialergenice, antitumorale și nutritive de excepție, Laptele de Măgăriță este un adjuvant valoros pentru toate categoriile de vârstă, de la sugari, la vârstnici.
„Colostru” este denumirea dată unei forme speciale de lapte produs de către mamifere, de obicei, înainte sau imediat după naștere. La om, Colostrul este laptele matern pe care sugarul îl va primi, de regulă, în primele 2 zile de la naștere. Acesta se deosebește de laptele matern normal prin faptul că are o culoare gălbuie, o concentrație mai mare de proteine, mai puține grăsimi, mai puțini carbohidrați și un conținut semnificativ de anticorpi (imunoglobuline) ce au rolul de a îi oferi copilului imunitate pasivă împotriva diverșilor agenți patogeni (bacterii, viruși). În plus, Colostrul este bogat în vitamine, minerale și oligozaharide. Deși fiecare specie are propria formă de Colostru, totuși, Colostrul bovin s-a dovedit a avea proprietăți similare cu cel uman. Astfel, nou-născuților care nu au primit Colostru de la mamă, cel mai adesea, li se recomandă administrarea de Colostru bovin.
Totuși, Colostrul bovin și derivatele sale (produse alimentare și suplimente) sunt foarte valoroase și pentru copii și adulți, nu doar pentru bebeluși. De fapt, în multe culturi, Colostrul bovin este băut ca atare sau utilizat pentru fabricarea unor brânzeturi datorită proprietăților nutritive și fortifiante pe care le posedă. Înainte de descoperirea antibioticelor și a vaccinurilor, Colostrul bovin era una dintre singurele opțiuni de întărire a sistemului imunitar împotriva infecților virale, fungice și bacteriene. Ulterior, primele forme de vaccin (cele orale) au fost obținute pe baza imunoglobulinelor din Colostrul bovin. Recent, suplimentele pe bază de Colostru au revenit în atenția cercetătorilor ca o consecință a apariției microorganismelor rezistente la antibiotic.
Astfel, Colostrul bovin este poate ce mai sigură, naturală și biodisponibilă sursă de anticorpi. Acesta are o acțiune imunomodulatoare, antiparazitară (previne reinfestarea și reduce simptomele asociate), antivirală, antifungică și antibacteriană, fiind deosebit de util în cazurile de diaree infecțioasă. În plus, anticorpii (IgG, IgA, IgD, IgE, IgM) și limfocitele conținute de către acesta pot ameliora simptomele asociate astmului și altor forme de alergie. De asemenea, imunoglobulinele E (IgE) conținute au capacitatea de a spori sensibilitatea receptorilor celulari insulinici, conferindu-i Colostrului proprietăți antidiabetice. Studii recente investighează un posibil efect benefic al Colostrului bovin și în afecțiunile autoimune precum scleroza multiplă, sindromul intestinului iritabil, boala Crohn și colitele ulcerative. O posibilă explicație ar fi aceea că multitudinea de compuși activi conținuți de către Colostru are un efect de modulare și de echilibrare a microbiotei intestinale, cu implicații clare asupra răspunsului imun, a sintezei unor nutrienți (vitamine, minerale) eși a răspunsului glicemic. Suplimentarea cu nutraceutice pe bază de Colostru bovin este atât de sigură încât de ea pot beneficia și persoanele imunosupresate precum bolnavii de SIDA (HIV) și cei care tocmai au suferit un transplant de măduvă osoasă.
Imunoglobulinele nu sunt, însă, singurul compus valoros al Colostrului. Polipeptidele cu un conținut elevat de prolină și citokinele sunt și ele deosebit de utile pentru organismul uman. Aceste molecule au un rol de semnalizare la nivelul sistemului imunitar, modulând răspunsul imun astfel încât să devină mai agresiv în prezența factorilor agresori și mai puțin reactiv când pericolul nu mai este prezent. Datorită acestor polipeptide cu acțiune imunomodulatoare și antiinflamatoare pe care le conține, Colostrul este studiat în prezent și pentru posibilele sale efecte pozitive asupra stării bolnavilor de Alzheimer, precum și a celor care suferă de boli inflamatorii intestinale. De asemenea, Colostrul are o acțiune antibacteriană, antifungică, antivirală și antiparazitară și datorită lactoferinei conținute. Aceasta este o glicoproteină ce contribuie la echilibrarea metabolismului fierului, prin legarea sa. Astfel, împreună cu hemopexina, aceasta contribuie la îmbunătățirea metabolismului fierului în organism, conferindu-i Colostrului și proprietăți antianemice și antioxidante. Alături de lactoferină se regăsește și angiogenina, o proteină cu rol în angiogeneză (formarea de vase de sânge), fapt ce se reflectă în creșterea vascularizării și o mai bună alimentare cu sânge a țesuturilor și organelor (inclusiv a creierului).
Nu în ultimul rând, Colostrul este foarte bogat și în numeroși factori de creștere (de exemplu, IGF-1), vitamine (A, E), minerale (calciu, sulf organic) și proteine (de exemplu, lactalbumine, glicoproteine). Toate acestea pot contribui la regenerarea și hrănirea organismului (regenerarea tisulară și celulară), îmbunătățirea performanțelor sportive (susține dezvoltarea masei musculare) și sporirea rezistenței la diverși factori de stres (acțiune adaptogenă). Mai mult, conținutul semnificativ în IGF-1 este studiat ca fiind un motiv în plus (pe lângă polipeptidele cu un nivel elevat de prolină) pentru posibila acțiune benefică a Colostrului asupra suferinzilor de Alzheimer.
Lăptișorul de matcă este secreția vâscoasă, alb-gălbuie, cu un gust acrișor și ușor astringent al glandelor hipofaringiene ale albinelor melifere (Apis mellifera) lucrătoare tinere. Acestea folosesc Lăptișorul de Matcă pentru a hrăni toate larvele stupului, timp de aproximativ trei zile. După acest interval, larvele de sex masculin și cele destinate să ajungă femele lucrătoare nu mai primesc acest tip de hrană, însă cele care sunt alese pentru a deveni regine primesc în continuare cantități mari din această secreție deosebit de nutritivă pentru a putea ajunge la maturitatea reproductivă și a susține activitatea de depunere a ouălor. Astfel, Lăptișorul de Matcă este consumat de către femelele reproducătoare (regine) și la maturitate, această secreție fiind și motivul pentru longevitatea reginei (cca 5 ani), față de durata relativ scurtă de viață a lucrătoarelor (cca 45 zile). Deoarece Lăptișorul de matcă este atât de important în supraviețuirea stupului, acesta este o sursă impresionantă de nutrienți și compuși activi cu acțiune sanogenă. De aceea, această secreție este considerată produsul apicol cel mai complex, cu profilul nutrițional cel mai variat și, bineînțeles, cel mai valoros.
Astfel, în compoziția Lăptișorului de Matcă se regăsesc: proteine solubile (proteine majore MRJP1-MJRP9, glicoproteine, gamaglobulină), peptide, aminoacizi (dintre care 8 esențiali și 5 compuși înrudiți neidentificați, în total între 17 și 29 aminoacizi și derivați, dintre care predomină acidul aspartic și acidul glutamic, iar prolina și lizina sunt cei mai bine reprezentați aminoacizi liberi), acizi grași (10-HAD, 9-hidroxi-decenoic, acid 10-hidroxidecanoic, acidul octanoic/caprilic), nucleozide și nucleotide, fosfați (AMP, ADP, ATP), enzime (glucozo-oxidaze, fosfataze, colinesteraze), glucide și zaharuri reducătoare (zaharoză, glucoză, fructoză, manoză, maltoză, trehaloză, riboză, erloză, melibioză), compuși fenolici, fosfolipide, hormoni (estrogeni, somatohormoni), acetilcolină, acid gluconic, steroli, acizi organici (sebacic, formic, tartric, citric, acetic, butiric), substanțe minerale și vitamine hidrosolubile (C, complex B). De remarcat este faptul că Lăptișorul de Matcă este singura sursă naturală cunoscută a acidului 10-HAD. Acest compus este considerat unul dintre cele mai importante substanțe active ale Lăptișorului de Matcă datorită proprietăților sale: antitumorale (de lizare a ADN-ului celulelor tumorale), antivirale, antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, imunomodulatoare (inclusiv asupra răspunsului imun înnăscut), antioxidante, geriatrice, de neurogeneză, neurotrofice și neurotonice de excepție. Prin conținutul său în vitamina C și complexul B, Lăptișorul de Matcă are un rol esențial în reacțiile lanțului respirator la nivel celular, precum și în metabolismul glucidic, lipidic și protidic. Iar prin conținutul în proteine majore precum MRJP1 și MRJP2, ce pot interacționa cu acizii biliari, acesta exercită o acțiune hipocolesterolemiantă.
Lăptișorul de Matcă din produsul de față este liofilizat, acest proces blând de prelucrare permițând păstrarea compușilor activi termolabili precum enzimele. Acesta: combate astenia fizică și psihică, reglează metabolismul, stimulează apetitul la persoanele anorexice, conferă o stare generală de bine, crește randamentul muncii fizice și intelectuale, reduce nivelul colesterolului din sânge, completează necesarul zilnic de vitamine (în special, vitaminele B5 și B6), reglează și protejează funcțiile hepatice, renale și respiratorii, îmbunătățește acuitatea vizuală, susține activitatea inimii, contribuie la reducerea crizelor de angină, ajută la stoparea căderii părului, întârzie efectele îmbătrânirii și regenerează epiderma. Pe scurt, Lăptișorul de Matcă este un excelent produs: antiastenic, tonic general, antibacterian, antiviral, antifungic, antitumoral, vitaminizant, mineralizant, antianemic, estrogenic, neurotonic, antisclerotic, hipocolesterolemiant, imunomodulator, cardioprotector, antihepatotoxic, regenerant, antioxidant, energizant, antidepresiv și geriatric. În concluzie, produsele pe bază de Lăptișor de Matcă sunt un adjuvant prețios în: stările de oboseală, surmenaj, astenie, convalescență, lipsa poftei de mâncare, în curele de slăbire și în cele de creștere a imunității, în neurasteniile de suprasolicitare și tulburările de comportament cu randament psihic scăzut.
Mod de utilizare:
Adulți: 1-2 capsule de 3 ori pe zi, în timpul sau după masă, cu o cantitate suficientă de lichid, timp de 60 de zile. După o pauză de 2 săptămâni, cura se poate relua. Se recomandă minimum 3 cure pe an.
Copii (peste 3 ani): 1 capsulă de 2 ori pe zi.
Recomandăm adoptarea unui stil de viață echilibrat, efort fizic moderat și o hidratare corespunzătoare!
Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper ImunoVigor și/sau Imunobor D3 1.000 UI, capsule de la Hypericum!
Produse cu acțiune similară sau complementară: Lăptișor de Matcă Liofilizat (capsule), Colostru (capsule), Hyper Geriatric (capsule), Protonic+, Protonic Flora (capsule), Polen adunat de Albine, Miere cu propolis, Vitamina D3 5.000 UI (capsule), Quercetină, Hesperidină, Bromelaină, Vitamina D3 (capsule), Vitamina D3 cu extract natural de Zmeură (50 mL), Vitamina C 1.000 mg (capsule), Vitamina C Naturală Vitacan (70 g), Vitacan Răceală și Gripă (capsule), Vitacan Alcalin (capsule), Vitacan Forte (capsule), Hyper-Grip (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, NaturAsp (capsule), Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, AminoRegen, RO-BIO MUSH (capsule), Infostim (capsule), Infostim Junior (capsule), Hyper Anti-aging (capsule), Bor Organic (capsule), CardioBor (capsule), HyperCardio Tonic (capsule), Bitterul Cardiovascular (capsule, extract hidroalcoolic), Natural Statine Forte (capsule), Hyper-Tum (sirop, ceai, capsule),Noni și Echinacea (capsule), Echinacea (ceai, tinctură, capsule), Elixirul vieții RO, Siropul Imunotonic (pentru adulți sau copii), Siropul de Măceșe și Cătină-albă, Sirop Vitamina C – Zmeură, Sirop Vitamina C – Coacăze-negre (cu zahăr sau Stevia), Siropul de Iederă, Siropul de Ridiche-neagră (cu sau fără propolis), Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Podbal, Soc sau de Salcie, 5-HTP Stres (capsule), Omega-3 (din pește/alge), Coenzima Q10 (capsule), Ceaiul Iarbă de Fier, Uleiul esențial de Cimbru și Oțetul Antigripal de la Hypericum.
Extern se poate combina cu: Spray Propolis fără alcool, Spray Propolis și Acid Alfa-lipoic, Spray-ul nazal Hyper OxyProtect HA, Crema Întinerire cu Aur, Smirnă și Tămâie, Crema Antiaging (cu/fără SPF), Serul Anti-aging Vitamina C + Magneziu, Serul Antirid cu Acid Hialuronic, Uleiurile esențiale de Tea-tree, Tămâie, Cimbrișor, Busuioc sau Lemongrass, Uleiul Inhalații și Aromaterapie I și II și Sarea de baie Hyper Anti-aging sau Hyper Anti-stres de la Hypericum.
Formă de prezentare:
Un flacon conține 60 capsule a câte 325 mg
Cantitate netă:
℮ 19,5 g
Contraindicații:
Nu se utilizează de către persoanele alergice la polen și produse ale stupului, de către cele cu intoleranță la lactoză sau alergie la lapte și derivatele acestuia, și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Precauții:
- Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase, cele care se află sub supraveghere medicală, sau care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
- Persoanele cu alergie la plantele din familia Asteraceae/Compositae pot manifesta alergie încrucișată la Lăptișorul de Matcă.
- A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
- A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
- Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.
Condiții de păstrare:
Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.
Original price was: 42,00 lei.38,00 leiCurrent price is: 38,00 lei.