Capsule Slabire Extra

- 17%

Prețul inițial a fost: 39,00 lei.Prețul curent este: 32,50 lei.

41 în stoc (poate fi pre-comandat)

Tip Produs

Proprietati

, , , , , , , , ,

Recomandari

, , , , ,

Plante Medicinale

,

Brand

,

Producator

Dimensiuni
Greutate 0,250 kg
Dimensiuni 10 × 20 × 10 cm

Supliment alimentar pentru reducerea în greutate.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 1

SLĂBIRE EXTRA

Supliment alimentar cu rol adjuvant în managementul greutății corporale

Caracteristici generale Slăbire Extra:

Suplimentul alimentar Slăbire Extra este un produs atent formulat pentru a susține procesul de reglare a greutății corporale pe cale naturală. De asemenea, acesta are un rol detoxifiant, digestiv și de limitare a poftelor alimentare nesănătoase. Managementul greutății corporale și optimizarea digestiei sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). De asemenea, microbiota noastră intestinală este tot mai greu încercată mai ales din cauza prevalenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, a tranzitului intestinal, a stării psiho-emoționale și, foarte important, a răspunsului imun.

Vedem, astfel, că inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură metabolică, hepatică, autoimună, renală, cardiovasculară, neuronală, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pe perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. De asemenea, la fel de important este și impactul asupra metabolismului și a greutății corporale. Odată cu destabilizarea microbiotei intestinale și acumularea unui surplus de grăsimi în organism (în special în regiunea omentală), se poate crea un cerc vicios ce conduce la mai multă inflamație, care la rândul său favorizează luarea în greutate prin creșterea nivelelor de insulină și perturbarea nivelelor altor hormoni. Similar, acumularea grăsimii la nivelul ficatului (steatoză hepatică) duce la îngreunarea funcției hepatice, afectarea digestiei și reducerea eficienței proceselor de detoxifiere ale organismului. Pentru o slăbire sănătoasă și de durată, este recomandată eliminarea treptată a depozitelor de grăsime aflate în exces (provenite fie pe cale exogenă, din alimentație, fie endogenă din cauza unor predispoziții genetice sau afecțiuni metabolice) și creșterea sau întărirea masei musculare deja existente. Indiferent de cauza apariției kilogramelor în plus, pentru a ne proteja sănătatea, este indicat un management atent al greutății corporale, adoptarea unei diete variate și echilibrate, asigurarea unui somn suficient și de calitate și valorificarea tuturor oportunităților de a face sport și a rămâne activi atât fizic, cât și psihic.

Deși sursele de stres ce ne pot afecta sănătatea sunt multiple, nu trebuie să ne descurajăm! Soluția optimă este aceea de a adopta, treptat, un stil de viață echilibrat, cu timp suficient pentru odihnă și refacere, cu activitate fizică regulată de intensitate moderată, cu un management eficient al stresului, cu o hidratare corectă și cu o alimentație variată, bazată pe alimente cât mai puțin procesate, de origine controlată, de sezon și cu un profil nutrițional echilibrat, bogat în nutrienți. Din fericire, acest deziderat poate fi susținut cu ajutorul suplimentelor alimentare, ele având rolul de a preîntâmpina și adresa posibile carențe, de a optimiza procesele organismului și de a limita impactul negativ al multitudinii de factori de stres cu care ne confruntăm în mod constant. Astfel, pentru a ne menține o greutate corporală sănătoasă și a ne susține organismul în timpul curelor de slăbire, în pofida numeroșilor factori de stres exogeni sau endogeni, putem face apel la produse ce au la bază compuși inhibitori ai activității enzimatice CYL (Garcinia gummi-gutta), compuși antiinflamatori, ce ușurează digestia și asimilarea nutrienților (Garcinia, Spirulina), compuși ce tonifică sistemul nervos central (Ceaiul-verde) și compuși ce optimizează metabolismul energetic celular (ALCAR). O astfel de formulă holistă și inovatoare este suplimentul Slăbire Extra de la Hypericum, acesta fiind o soluție naturală și la îndemână pentru combaterea factorilor cu impact negativ asupra normoponderalității și a sănătății noastre psihice și fizice.

Ingrediente Slăbire Extra (mg/cps):

Lecitină (Fosfatidilcolină) – 116,98 mg, capsulă vegetală (hidroxipropil metilceluloză), Acetil L-Carnitină – 58,44 mg, extract din frunze de Ceai verde (Camellia sinensis) – 58,44 mg, extract de Garcinia cambogia (Garcinia gummi-gutta) – 58,44 mg, pulbere de Spirulină (Arthrospira platensis) – 58,44 mg, Acetat de magneziu (17,07% magneziu ionic) – 29,26 mg.

Informații nutriționale Per porție(3 cps) VNR* (%)Per capsulă VNR* (%)Per porție (3 cps)
Lecitină (Fosfatidilcolină) 350,94 mg ** **
Acetil-L-Carnitină 175,32 mg ** **
Extract din frunze de Ceai verde 175,32 mg ** **
Extract de Garcinia cambogia 175,32 mg ** **
Pulbere de Spirulină 175,32 mg ** **
Acetat de Magneziu, din care:

  • Magneziu ionic
87,78 mg14,98 mg **1,33% **4%

VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilită VNR

Detalii Slăbire Extra:

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat pe care îl conțin. Acesta asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice. Extractul natural are forma unei mase de particule sferice. Acestea au o curgere mai bună, forma lor sferică reducând posibilitatea înglobării de aer printre ele. În acest fel, dozarea în capsule devine mult mai ușoară și exactă.

Pentru realizarea suplimentului, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum: extractul de Garcinia cambogiaSpirulină sau cel de Ceai verde. Aceste ingrediente naturale au o matrice informațională apropiată de forma sa naturală. Acest lucru le permite substanțelor active să acționeze sinergic, completându-se și potențându-se reciproc. De asemenea, beneficiază și de o biodisponibilitate sporită. Datorită formulei concentrate, produsul de față asigură o cantitate optimă de principii active, fiind totodată ușor de utilizat.

În concluzie, prin sinergia compușilor activi din extractele naturale prezentate mai sus, produsul Slăbire Extra contribuie la menținerea unei greutăți corporale optime și la susținerea organismului în perioadele de cură de slăbire. Acesta contribuie la reglarea metabolismului glucidelor și al lipidelor, reduce gradul de transformare a glucidelor în grăsimi normalizând, astfel, nivelul trigliceridelor și colesterolului din sânge, împiedică depunerea grăsimilor pe pereții arterelor și ajută la oxidarea totală a zaharurilor datorită unor compuși activi precum cei conținuți în extractul de Garcinia. Datorită Lecitinei conținute, acest supliment asigură hrana și protecția necesare celulelor nervoase și hepatice, iar substanțele active din extractul de Ceai verde și din cel de Spirulină ajută la detoxifierea, energizarea și tonifierea organismului, având și o acțiune puternic antioxidantă, de neutralizare a radicalilor liberi nocivi. În plus, Spirulina și acetatul de Magneziu contribuie și la vitaminizarea și mineralizarea organismului, cu efecte imunostimulatoare benefice. Astfel, acest produs deosebit a fost special conceput pentru a avea o acțiune: de reducere a lipogenezei, ușor hipoglicemiantă și hipocolesterolemiantă, energizantă, de echilibrare la nivel psiho-emoțional, antioxidantă, de optimizare a metabolismului energetic celular, vitaminizantă și mineralizantă.

Prezentarea compușilor activi din Slăbire Extra:

Lecitina este un termen general care face referire la un amestec de grăsimi din grupul glicofosfolipidelor, de culoare galben-maronie și cu proveniență vegetală sau animală. Acestea se găsesc în mod natural în țesuturile plantelor (în special în boabe și semințe) și ale animalelor (în deosebi la nivelul organelor precum creierul). Poate cea mai cunoscută și apreciată sursă animală de Lecitină este gălbenușul de ou, iar ca surse vegetale amintim boabele de Soia sau semințele de Floarea-soarelui. Identificată și izolată chimic din gălbenușul de ou în anul 1845, de către chimistul francez Théodore Gobley, Lecitina este un amestec, în principal, al următoarelor glicofosfolipide: fosfatidilcolină, fosfatidiletanolamină, fosfatidilserină, fosfatidilinozitol și acid fosfatidic. Similar tuturor fosfolipidelor, Lecitina este un compus amfipatic / amfifil, însemnând că aceasta conține atât o parte hidrofilă, cât și una hidrofobă (sau lipofilă). Datorită acestei caracteristici, Lecitina este deseori folosită ca emulsifiant, lubrifiant, stabilizator sau surfactant atât în produsele alimentare (pentru om sau animale), cât și în cele cosmetice, îmbunătățind textura, ajutând la uniformizarea amestecurilor bifazice de apă și grăsimi și reducând caracterul lipicios al unor formule. De asemenea, Lecitina este folosită și în industria farmaceutică, având rolul de agent stabilizator și umectant, sau ca supliment alimentar de sine stătător, având numeroase proprietăți sanogene confirmate sau aflate încă în studiu. Nu în ultimul rând, Lecitina este un ingredient/aditiv cu o importanță majoră în industria vopselurilor și a pigmenților, domeniu în care are nenumărate roluri (catalizator, umectant, emulsifiant, intensificator de culoare, agent anti-rugină, antispumant ș.a.), având și un rol secundar în alte domenii industriale precum industria petrochimică (aditiv pentru carburanți, mase plastice, cauciuc) sau cea textilă (antioxidant, emulsifiant).

În corpul uman, Lecitina este o sursă importantă de fosfolipide – constituenți principali ai membranelor biologice (alături de colesterol și glicolipide), și de Colină – un nutrient esențial pentru multe procese metabolice, precum și pentru sinteza acetilcolinei care este un neurotransmițător major în procesele de memorare, învățare, control muscular, reglare emoțională și multe alte funcții ale sistemului nervos. De asemenea, Colina este implicată și în: modularea expresiei genelor, faza incipientă a dezvoltării creierului, semnalizarea de la nivelul membranei celulare și transportul și metabolizarea lipidelor. În ciuda numeroaselor funcții esențiale pe care le are în organism, Colina poate fi sintetizată de către ficat doar în cantități reduse, producția endogenă fiind insuficientă, iar corpul uman fiind nevoit să obțină acest compus deosebit de important în proporție majoritară pe cale alimentară, dintr-o dietă echilibrată, sau prin suplimentare. Un aspect deosebit de important de menționat este faptul că, pentru femeile însărcinate, persoanele cu anumite condiții genetice, cele cu probleme de absorbție intestinală și pentru cele carențate în complexul vitaminic B, necesarul de Colină este și mai mare, fiind deseori benefică suplimentarea cu Lecitină. Spre exemplu, cei cu deficiențe de vitamina B9 vor avea nevoie de un aport alimentar mai mare de Colină deoarece aceasta devine principalul donator de „metil” (o grupare esențială în nenumărate procese metabolice), în locul folaților.

Revenind la Lecitină, acesta are un rol esențial și în sinteza vitaminelor liposolubile (A, D, E, K), precum și a unor minerale. Ea este direct răspunzătoare de permeabilitatea celulelor deoarece, așa cum am mai menționat, majoritatea membranelor celulare au în componența lor fosfolipide. Conform literaturii de specialitate, Lecitina este un bun adjuvant în reglarea fracțiilor lipidice din organism (scade LDL –„colesterolul rău” și crește HDL – „colesterolul bun”), fiind, astfel, utilă în menținerea bunei funcționări a sistemului cardiovascular. Fiind o sursă excelentă de fosfatidilcolină, Lecitina este importantă și în optimizarea funcțiilor neuronale, contribuind la îmbunătățirea memoriei, scăderea timpilor de procesare a informației și regenerarea celulelor nervoase. În prezent, este studiat intens rolul potențial adjuvant al Lecitinei în prevenția și tratarea unor boli neurodegenerative precum demența, boala Alzheimer sau boala Parkinson. Similar, Lecitina are un posibil rol protector și adjuvant în reducerea simptomelor asociate diskineziei tardive. Studiile științifice moderne au în vizor și efectul benefic al fosfolipidelor la nivelul sistemului digestiv, fiind deja demonstrat rolul protector asupra celulelor hepatice, dar încă neînțeles mecanismul de acțiune asupra colonului sau al vezicii biliare. Astfel, observațiile incipiente au arătat că suplimentarea cu Lecitină a fost benefică pentru suferinzii de colită ulcerativă (reducând activitatea bolii), însă au existat și studii care au asociat consumul anumitor forme de Lecitină cu un risc mai crescut de cancer colorectal. De asemenea, deși încă insuficiente, există cercetări științifice care susțin că administrarea a 1.200 mg de Lecitină, de 4 ori pe zi, a ajutat la fluidizarea laptelui matern, scăzând riscul înfundării canalelor lactifere și pe cel al apariției complicațiilor precum mastita. Nu în ultimul rând, suplimentele cu Lecitină sunt un real ajutor și în curele de slăbire. Acestea contribuie la menținerea unui tonus nervos și muscular crescut chiar și în condițiile unei diete restrictive, cresc rezistența la efort și protejează funcția hepatică și pancreatică. Pentru slăbire, se recomandă asocierea Lecitinei cu CLA, L-Carnitină, Iod Organic, Spirulină, Chlorella și/sau extracte de Ceai-verde, Griffonia simplicifolia sau Garcinia cambogia, motiv pentru care am introdus multe dintre aceste ingrediente în formula de față.

Deși conceptul de carență în Lecitină nu există, deficiența de Colină este o condiție reală, din fericire destul de rară la persoanele sănătoase și la cele care nu sunt gravide, dar care are manifestări serioase precum: leziunile musculare, leziunile hepatice sau chiar ficatul gras nealcoolic (steatoză hepatică non-alcoolică). Pentru a preveni o potențială deficiență de Colină, în special la persoanele cu risc crescut (tulburări de alimentație și absorbție intestinală, sarcină, probleme metabolice și predispoziții genetice, consum cronic de alcool ș.a.), cel mai indicat demers este diversificarea dietei și introducerea unor suplimente cu Lecitină și complexul vitaminic B de calitate. În ceea ce privește suplimentele alimentare de Lecitină, cele mai utilizate formule sunt cele bazate pe Fosfatidilcolină și/sau Fosfatidilserină. Spre exemplu, suplimentele obținute din boabe de Soia, precum cel de față, sunt bogate în Fosfatidilcolină. De asemenea, acestea mai pot conține și: fosfatidilinozitoli, fosfatidiletanolamină, alte fosfatide, ulei de Soia, carbohidrați liberi, steroli și apă.

Fosfatidilcolina este o sursă importantă de Colină, fiind convertită de corpul uman în acetilcolină (ACh), care este, așa cum am văzut deja, un compus esențial în procesele de transmitere a impulsurilor nervoase. Alături de sfingomielină, fosfatidilcolina este absorbită intactă de corpul uman, fiind încorporată în chilomicroni și distribuită direct către țesuturi și organe prin intermediul limfei. Aceasta are capacitatea de a ajunge direct la creier și chiar și la placentă. De aceea și datorită non-toxicității sale, Lecitina (principala sursă alimentară de fosfatidilcolină) este recomandată, cel mai adesea, ca supliment alimentar pentru susținerea funcțiilor cognitive. Fosfatidilcolina contribuie și la sporirea plăcerii sexuale prin optimizarea transmisiei de impulsuri nervoase dintre zonele erogene și creier. Totuși, studii științifice recente indică faptul că acest fosfolipid ar putea fi util și pentru modularea răspunsului imun și susținerea sistemului imunitar. O modalitate de a spori în siguranță și eficient nivelele neurotransmițătorului acetilcolină din organism este combinarea suplimentelor de Colină/Lecitină cu cele care conțin complexul vitaminic B (și în special cu vitamina B5), acidul pantotenic ajutând organismul să producă mai multă ACh. De aceea, suplimentul de față se asociază foarte bine cu formula unică a produsului Droji-Mag (B complex) de la Hypericum, formulă ce conține multiple surse de vitamine ale complexului B (pe bază de drojdie de bere) pentru a asigura o mai bună biodisponibilitate și activitate biologică a Fosfatidilcolinei.

Acetil-L-Carnitina (ALCAR) este unul dintre elementele esențiale ale metabolismului energetic. Aceasta este un aminoacid sintetizat din lizină și metionină în rinichi și ficat și depozitat în mușchii scheletici și inimă. Rolul său este acela de a transporta acizii grași cu lanț lung pentru a fi arși (oxidați) în mitocondrii (supranumite “uzinele energetice” ale celulei). Astfel, prin acest proces este produsă energia (ATP) necesară bunei funcționări a organismului. Forma acetilată a L-Carnitinei este cea mai răspândită în natură, acesta fiind un indicator al biodisponibilității sale crescute atunci când se regăsește în suplimentele alimentare. Pentru bebelușii născuți prematur și cei cu anumite defecte genetice, producția endogenă de L-Carnitină este insuficientă, transformând acest compus într-un aminoacid condiționat esențial. Similar, datorită prezenței sale aproape exclusiv în carnea roșie și lactate, acest compus poate avea nivele mai scăzute la persoanele vegane sau vegetariene. Expuși aceluiași risc sunt și cei care urmează anumite tratamente medicale (de ex., anticonvulsive, hemodializă). În astfel de cazuri, se recomandă suplimentarea cu acest aminoacid. Respectivul demers este util și în dietele ketogenice sau cele bogate în grăsimi, eficientizând metabolizarea lipidelor. Deoarece pentru producerea de energie, L-Carnitina favorizează arderea lipidelor, aceasta este deseori regăsită în suplimentele pentru managementul greutății corporale. Acest efect este intensificat atunci când este însoțit de o activitate fizică susținută. De asemenea, L-Carnitina are și un efect benefic asupra ratei de utilizare a oxigenului la nivelul mușchilor, diminuând acumularea acidului lactic și îmbunătățind performanțele fizice (rezistența la efort, tonusul muscular). Nu în ultimul rând, beneficiile unui metabolism energetic mai eficient sunt resimțite și la nivel cerebral, creierul primind de un plus de energie care poate permite o claritate mentală mai crescută, un timp de reacție mai rapid, o memorie mai bună, sau chiar un control emoțional mai eficient.

Ceaiul verde (Camellia sinensis) face referire atât la planta cât și la băutura obținută din frunzele acesteia. Arborele de Ceai (Camellia sinensis) este o specie de arbust sempervirent ce face parte din familia Theaceae, în care se regăsesc și Cameliile. Arbustul de ceai este originar din estul și sud-estul Asiei și de pe subcontinentul Indian, totuși, datorită popularității sale acesta este cultivat în aproape toate regiunile tropicale și sub-tropicale, pentru frunzele sale ce sunt prelucrate pentru obținerea diferitelor infuzii, decocturi sau extracte lichide și uscate. Aceste extracte sunt în mod natural bogate în polifenoli, cei mai cunoscuți fiind epigalocatechinele (EGCG), epicatechinele și flavanolii. De asemenea, în funcție de tipul extracției, mai pot fi prezente, în cantități variabile, și flavonoidele precum quercetina, miricetina și campferolul. Nu în ultimul rând, extractele de Ceai verde conțin, cel mai adesea, și cofeină și/sau teină, celebrul compus responsabil cu stimularea sistemului nervos central. În prezent, există patru mari varietăți ale speciei, însă doar două dintre ele sunt folosite pentru obținerea ceaiului, și anume: Camellia sinensis var. sinensis – folosită în mare parte pentru Ceaiul-verde, alb, galben sau Oolong și Camellia sinensis var. assamica – folosită majoritar pentru Ceaiul-negru.

Pe lângă aroma caracteristică, Ceaiul verde este atât de îndrăgit și pentru efectele sale sanogene. Astfel, unul dintre principalele beneficii ale consumului regulat de produse pe bază de Ceai verde este acțiunea antioxidantă a acestora – de neutralizare a radicalilor liberi și de protecție a celulelor organismului față de stricăciunile produse de către speciile reactive de oxigen. De asemenea, extractele din Ceai-verde au proprietăți tonice și energizante datorită teinei/L-teaninei și cafeinei pe care le conțin. Acestea două au un efect benefic asupra sistemului nervos care este solicitat în timpul curelor de slăbire, atenuând stările de oboseală. De asemenea, Ceaiul-verde are și proprietăți diuretice, hipolipemiante și de reglare a metabolismului lipidelor și pe cel al glucidelor. Are, astfel, capacitatea de a „dizolva” grăsimile și de a stopa absorbția acizilor grași și a colesterolului datorită conținutului în acid tanic, iar datorită polizaharidelor conținute, acesta reglează glicemia și contribuie la creșterea sensibilității la insulină. Aceste două acțiuni complementare transformă Ceaiul verde într-un aliat de nădejde în curele de slăbire și în lupta împotriva obezității. În plus, în produsul de față, efectul hipolipemiant și cel energizant al extractului de Ceai-verde este potențat de către L-Carnitină care contribuie la eficientizarea metabolismului lipidic. Foarte important, numeroase studii științifice au indicat și capacitatea produselor pe bază de Ceai verde de a distruge și a stopa diviziunea necontrolată a celulelor canceroase. La fel de important, conținutul în polifenoli, flavonoide și alte fitochimicale îi conferă infuziei de Ceai verde proprietăți protectoare la nivelul sistemului cardiovascular, cu reglarea tensiunii arteriale și protejarea arterelor și a vaselor de sânge. Au fost observate beneficii semnificative și asupra sănătății creierului, Ceaiul verde acționând atât ca tonic, prin îmbunătățirea memoriei și a timpilor de răspuns, creșterea puterii de concentrare, îndepărtarea senzației de oboseală și limitarea inflamației, cât și ca relaxant, prin combaterea senzației de anxietate, tristețe. Datorită acestor proprietăți, în produsul de față, Ceaiul-verde sinergizează cu Lecitina pentru a proteja sănătatea ficatului și a tonifia sistemul nervos și cu extractul de Garcinia pentru a normaliza pofta de mâncare și a bloca formarea depozitelor de grăsime din organism.

În concluzie, Ceaiul verde: contribuie la menținerea unei greutăți normale; stimulează creșterea ratei metabolice și arderea grăsimilor; contribuie la reglarea profilului lipidic (colesterol, trigliceride); susține buna funcționare a sistemului cardiovascular; ajută la normalizarea glicemiei și la protejarea glandelor producătoare de insulină; susține buna funcționare a sistemului gastrointestinal și îmbunătățește digestia; susține memoria prin protejarea celulelor nervoase față de stresul oxidativ; protejează sănătatea ochilor și a prostatei prin acțiunea antioxidantă; facilitează relaxarea și concentrarea datorită conținutului în teină; susține buna funcționare a sistemului imunitar; contribuie la încetinirea proceselor de îmbătrânire.

Garcinia cambogia (Garcinia gummi-gutta) este o specie tropicală din familia Clusiaceae, originară din sudul și sud-estul Asiei. Fructul acestei specii, cunoscut și sub numele de „tamarind de Malabar”, se aseamănă cu un dovleac, fiind însă mai mic (aproximativ de mărimea unei portocale sau a unui grapefruit) și de culoare verde-gălbuie. Folosit în numeroase preparate culinare tradiționale din țările asiatice (India, Thailanda, Sri Lanka), acest fruct este apreciat în special pentru gustul său acru, fiind, spre exemplu un condiment pentru curry sau chutney. Responsabili pentru acest gust caracteristic al fructului de Garcinia sunt compușii chimici denumiți „acizi hidroxicitrici” în care specia este foarte bogată. Astfel, una dintre utilizările medicinale ale plantei este extragerea acestui tip de acid din coaja uscată a fructelor sale. Mai mult, fructul de Garcinia este recunoscut ca fiind un remediu Ayurvedic (vrikshamla) cu proprietăți de stimulare a digestiei, calmare a stomacului, detoxifiere și de creștere a termogenezei.

Încă din anii ’60, studiile științifice cu privire la proprietățile sanogene ale speciei au indicat faptul că aceasta ar putea fi utilă în managementul greutății corporale. Mai exact, un anumit tip de acid hidroxicitric (acidul (-)-hidroxicitric, AHC), regăsit în coaja fructului, acționează ca un inhibitor al activității enzimei citrat liază (CYL), implicată în procesul de lipogeneză de novo. Astfel, în urma consumului de alimente, organismul uman tinde să transforme carbohidrații excedentari (ce nu au fost folosiți imediat ca sursă de energie sau cei care nu au fost depozitați sub formă de glicogen în mușchi și ficat) pentru sinteza acizilor grași și a lipidelor ce vor fi depozitate ca rezervă energetică sub formă de țesut gras. În cadrul acestui proces, enzima citrat liază este esențială, inhibarea activității sale scăzând rata de acumulare a grăsimii în organism și, în plus, va stimula utilizarea depozitelor de grăsime deja formate în vederea generării de energie necesară bunei desfășurări a tuturor proceselor din organism. Cu toate acestea, AHC nu este util doar în limitarea acțiunii enzimatice a CYL. Conform studiilor mai recente, acest compus are și un efect asupra neurotransmițătorului serotonină (supranumit și „hormonul fericirii”). Prin reglarea nivelurilor acestui compus, extractul de Garcinia contribuie la normalizarea poftei de mâncare exagerate, cu efecte ușor anorexigene. Mai mult, pe lângă reducerea poftelor alimentare, reglarea nivelurilor de serotonină are drept efect îmbunătățirea stării de spirit și a calității somnului. În afară de AHC, fructul de Garcinia are cantități însemnate și de alți compuși activi precum: polifenolii, luteolina sau campferolul. Aceștia contribuie la limitarea proceselor inflamatorii din corp și la combaterea stresului oxidativ. În produsul de față, extractul de Garcinia sinergizează cu cel de Ceai-verde, stimulând procesele de lipoliză și ameliorând starea de spirit ce poate fi afectată pe parcursul curelor de slăbire.

Spirulina (Arthrospira platensis) este o cianobacterie folosită din timpuri străvechi de către popoarele mezoamericane, precum aztecii, pentru proprietățile sale hrănitoare. Tot pentru proprietățile sale deosebit de nutritive, aceasta este cultivată și consumată în mod tradițional de către oamenii din zona lacului Chad, Africa. OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a afirmat faptul că Spirulina este un aliment foarte potrivit, fiind bogat în fier și proteine, și putând fi administrat în siguranță și copiilor. Practic, din literatura de specialitate aflăm că, Spirulina este bogată în: aminoacizi (conținând toți aminoacizii esențiali), vitamine (în special complexul vitaminic B), minerale (în special Fe și Mg) și oligoelemente. Spre exemplu, 100 g de Spirulină pot furniza de peste 3 ori cantitatea zilnică necesară de vitamina B2, de peste 2 ori cantitatea necesară de vitamina B1 și cea de fier, și aproape 100% din cantitatea zilnică de magneziu, vitamina B3 și vitamina B5.

Mai mult, aceasta este și o sursă de omega 3 (ALA, SDA, EPA, DHA), acizi grași ce sunt recunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatoare, de echilibrare a fracțiilor de colesterol și de reducere a trigliceridelor sanguine. În plus, fiind o cianobacterie (în trecut a fost considerată o algă albastră), Spirulina conține un pigment numit ficocianină, compus ce are proprietăți antioxidante și de stimulare a celulelor stem. În concluzie, numeroase studii științifice au indicat faptul că Spirulina poate: contribui la întârzierea procesul de îmbătrânire, limita procesele inflamatorii din organism, normaliza flora intestinală, echilibra grăsimile și colesterolul din sânge, fortifica funcția inimii, contribui la tonifierea fizică și nervoasă și energiza întreg organismul. Astfel, aceasta este un bun adjuvant în: episoadele de convalescență sau de efort fizic și psihic, în detoxifierea organismului (există studii care arată faptul că ficocianina din spirulină reduce acumularea de arsenic în organism), în curele de slăbire (limitează pierderea de masă musculară și absorbția amidonului), în întărirea imunității și în problemele de natură inflamatorie, cardiovasculară sau nutrițională.

Magneziul este un metal alcalin pământos cu o importanță deosebită pentru organismul uman. Acesta este esențial pentru buna funcționare a tuturor celulelor și participă la peste 300 de reacții enzimatice. Ionii acestui mineral pot interacționa cu polifosfații și derivații acestora precum ADN-ul, ARN-ul și ATP-ul (principala sursă de energie a organismului). Această interacțiune de datorează relației dintre ionii de Magneziu și cei de Fosfor. Mai mult, Magneziul are capacitatea de a se lega pe suprafața moleculei de adenozin trifosfat (ATP), astfel încât, în acest mod, acest mineral contribuie la energizarea corectă a organismului, susținând metabolismul energetic și combătând stările de oboseală și epuizare atât la nivel fizic, cât și mental. De asemenea, Magneziul susține metabolismul energetic și prin participarea în procesul de oxidare a nutrienților pentru eliberarea de energie (fosforilarea oxidativă) sau prin rolul său de cofactor în metabolizarea glucidelor (glicoliză). În ceea ce privește relația Magneziului cu moleculele de ARN și ADN, acesta nu doar că poate interacționa cu ele, ci este esențial în sinteza lor. Similar acest mineral este esențial în biosinteza proteinelor și în procesul de diviziune celulară. Magneziul are un rol fundamental și în funcționarea sistemului imunitar, el având chiar și un efect antihistaminic ce poate îmbunătății rezistența organismului la diverși factori alergeni. Nu în ultimul rând, Magneziul este esențial și în sinteza antioxidantului glutation.

Deși majoritatea lumii cunoaște importanța Calciului pentru structura oaselor și a dinților, Magneziul și Potasiul sunt deseori trecute cu vederea atunci când alegem un supliment pentru menținerea sănătății sistemului osos. Totuși, aceștia sunt unii dintre partenerii cei mai importanți ai Calciului în procesele de formare a oaselor și a smalțului dentar. Mai exact, Magneziul participă la transportul activ al ionilor de Calciu, Potasiu și Sodiu, la nivelul membranei celulare (transport transmembranar). De asemenea, toate aceste elemente „colaborează” și în transmiterea impulsurilor nervoase, reglarea contracțiilor musculare și normalizarea ritmului cardiac. De fapt, relația dintre aceste elemente este una complexă, Magneziul fiind necesar pentru absorbția și fixarea Calciului în oase, însă cele două intră în competiție în legarea de anumite situri din organism, influențându-se reciproc în procesul de absorbție. Astfel, dozele prea mari de Calciu pot bloca absorbția Magneziului, reversul fiind și el adevărat. În mod interesant, Magneziul se află într-o relație similară și cu Zincul sau Fosforul, consumul unor alimente prea bogate în fosfați ducând la blocarea absorbției Magneziului. În ceea ce privește relația Magneziului cu Potasiul, cele două sunt intercorelate la nivel intracelular. Putem observa, astfel, cât de importantă este asigurarea aportului echilibrat al tuturor mineralelor în organism, acest lucru putând fi realizat prin adoptarea unei diete cât mai diversificate și, la nevoie, prin suplimentare. În produsul de față am ales să folosim Acetatul de magneziu care, prin acțiunea sa ușor alcalină atunci când este hidratat, nu irită stomacul. În plus, aceasta este o formă 100% naturală și cu o biodisponibilitate crescută.

Mod de utilizare Slăbire Extra:

Adulți: 3 capsule pe zi, câte 1 capsulă înainte de mesele principale. Produsul se poate utiliza cu succes și în cadrul dietelor ketogenice. Doza maximă este de 6 capsule pe zi, câte 2 după fiecare masă principală. Cura recomandată este de 2 luni cu o pauză de 2 săptămâni, după care aceasta se poate relua încă 2 luni.

Cura de slăbire trebuie să fie însoțită de o voință puternică, de odihnă, hidratare, alimentație echilibrată (fără exces de grăsimi și sare, săracă în dulciuri și alimente înalt procesate, bogată în fibre și alimente crude) și exercițiu fizic moderat.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea, pe cale internă, cu Ceaiul, Tinctura și Oțetul pentru Slăbire de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară: Setul pentru Slăbire, 5-HTP Slăbire (capsule), Hyper-Slăbire (capsule), Slăbire Max (capsule), L-Carnitină (instant), Acid linoleic conjugat (capsule moi), Acid alfa-lipoic (capsule), 5-HTP Stres (capsule), Hyper Dep-diu (capsule), Detoxifiere colonHyper Detox (pulbere), Protonic Flora (capsule), Protonic+Natural Statine Forte (capsule), Clorofilă lichidăHyper Digestiv (capsule), Acid alfa-lipoic (capsule), Lecitină – Fosfatidilcolină (capsule), Lecitină 1200 mg (capsule moi), Spirulina & Chlorella (comprimate), Protector Ficat (capsule), RO-BIO MUSH (capsule), Aloe vera (capsule, gel), Ceai VerdeCeai-negruCeai AntiadiposSevă de Mesteacăn (capsule, sirop), Iod Organic (capsule), AminoRegen (monodoze) și Oțetul Antistres sau cel din Cidru de Mere de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Hyper Gel AnticeluliticHyper VenoSan GelSprayul Propolis și Acid Alfa-lipoicBalsamul Taina PlantelorSprayul Propolis (fără alcool), Crema cu Acid Alfa-lipoic și Coenzima Q10gama de protecție solară Hyper SunCrema Antiaging (cu sau fără SPF), Crema cu ColagenCrema restructurantă Taina PlantelorSerul Vitamina C cu Magneziu (set fiole), Crema de mâini Antiaging cu Acid Hialuronic și Coenzima Q10Crema contra căderii păruluiUleiul esențial de LămâieBergamotăPortocalăGrapefruitMandarineMelisăLavandăTămâie sau Ylang-ylang și Sarea de baie Hyper Anti-stres.

Formă de prezentare:

O cutie conține 60 capsule a câte 475 mg

Greutate netă:

℮ 28,5 g

Contraindicații:

  • Nu se utilizează de către persoanele alergice la soia sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
  • Nerecomandat femeilor însărcinate sau care alăptează.

Precauții:

  • Persoanele care urmează tratamente medicamentoase, care se află sub supraveghere medicală, sau care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Mai multe detalii despre gama de produse Hypericum Impex gasiti pe canalul de Youtube.

Capsule Slabire Extra
Capsule Slabire Extra

Prețul inițial a fost: 39,00 lei.Prețul curent este: 32,50 lei.

Hypericum Impex
Logo