Capsule Slăbire MAX

Supliment alimentar cu rol adjuvant în curele de slabire

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 13

Ingrediente (mg/cps): extract fermentat și atomizat (pe suport de 10% maltodextrină) din: rădăcini de Cicoare (Cichorium intybus) – 96 mg, frunze de Păpădie (Taraxacum officinale) – 64 mg, flori de Soc-negru (Sambucus nigra) – 64 mg, plante întregi de Volbură (Convolvulus arvensis) – 38 mg și mătase de Porumb (Zea mays) – 6,5 mg; Lecitină (Fosfatidilcolină din soia nemodificată genetic) – 32,5 mg, extract de Garcinia cambogia (Garcinia gummi-gutta) – 12,5 mg, extract de Ceai-verde (Camellia sinensis) – 6,5 mg, capsulă vegetală (hidroxipropil metilceluloză, gumă gellan).

Informații nutriționalePer porție

(3 cps)

VNR* (%)

Per porție (3 cps)

Extract din rădăcini de Cicoare288 mg**
Extract din frunze de Păpădie192 mg**
Extract din flori de Soc-negru192 mg**
Extract din plantă întreagă de Volbură114 mg**
Extract din mătase de Porumb19,5 mg**
Lecitină (Fosfatidilcolină)97,5 mg**
Extract de Garcinia cambogia37,5 mg**
Extract de Ceai-verde19,5 mg**

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilită VNR

Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Mai mult, suntem bucuroși să anunțăm actualizarea integrală a produselor din gama „Hyper”! Având la bază primele și cele mai longevive formule ale firmei, această gamă cuprinde produse obținute aproape exclusiv din extracte naturale din plante regăsite în flora spontană a țării noastre. Deoarece știm cât de mult îndrăgiți aceste formule cu tradiție, am dorit să le creștem și mai mult eficiența și proprietățile sanogene. Utilizând fermentația bacteriană – o modalitate de procesare cunoscută și apreciată din timpuri străvechi, însă realizând-o prin folosirea unor tulpini moderne, ultraperformante de lactobacili și a unor procedee inovatoare, am conferit formulelor noastre tradiționale din gama „Hyper” noi proprietăți sanogene, precum acțiunea pro- și post-biotică. Prin selecționarea unor tulpini deosebit de active de Lactiplantibacillus plantarum (fost Lactobacillus plantarum) și controlarea atentă a procesului de fermentație lactică a plantelor medicinale, am mărit biodisponibilitatea suplimentelor, le-am crescut activitatea biologică și sanogenă și le-am transformat în produse cu acțiune biotică.

De multă vreme, plantele și fructele fermentate trezesc un interes considerabil datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate. Alimentele fermentate sunt produse cu valoare nutrițională și funcțională ridicată și cu efect pozitiv asupra sănătății umane. Transformarea materialului vegetal în timpul fermentației are ca rezultat modificări ale proprietăților organoleptice și nutriționale ale produsului, mărește siguranța alimentelor, prelungește perioada de valabilitate și oferă anumite caracteristici sanogene și senzoriale. Efectul fermentației asupra matricei informațional-nutriționale a plantei este specific microorganismelor implicate și depinde de materialul vegetal utilizat, în special de compoziția sa chimică unică. În plus, alimentele fermentate pot fi o sursă de probiotice, prebiotice și postbiotice care promovează dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice și ținerea sub control a celor patogene. Acțiunea combinată a bioticelor din alimentele fermentate poate avea un efect sinergic asupra sănătății intestinale, ajutând la menținerea unui microbiom intestinal echilibrat și la modularea răspunsul imunitar.

Fermentația lactică este un proces prin care bacteriile lactice transformă zaharurile prezente în alimente în acid lactic. Acest acid nu numai că acționează ca un conservant natural, prelungind perioada de valabilitate a alimentelor, dar conferă și o aromă acidulată caracteristică. Alimentele comune care suferă acest tip de fermentație includ iaurtul, brânza și legumele murate. Culturile de lactobacili au o tradiție îndelungată în industria alimentară, fiind folosite în procesele de fermentație lactică pentru conservarea alimentelor, îmbunătățirea aromei, texturii și a proprietăților organoleptice și nutriționale ale mâncării. Prin metabolizarea carbohidraților precum amidonul conținut în materialul vegetal, bacteriile lactice produc acizi grași esențiali cu lanț scurt și alte componente organice cu greutate moleculară mică. Câteva exemple de astfel de componente ar fi: complexul vitaminic B, aminoacizii și substanțele fenolice precum quercetina, luteolina și acidul clorogenic, fitosterolii și enzimele.

Lactiplantibacillus plantarum este unul dintre cele mai nomade, studiate și des întâlnite specii de lactobacili din alimentele fermentate, fiind sigur pentru consum (QPS – EFSA și GRAS – US FDA) și regăsindu-se printre microorganismele utile din microbiota intestinală a organismului uman și a altor mamifere. Pe lângă bine-cunoscutul efect de conservare a alimentelor, un aspect pozitiv deosebit al fermentării cu L. plantarum, efect bine documentat științific, este acela de reducere a imunoreactivității alimentelor. Altfel spus, prin fermentarea alimentelor cu potențial alergenic crescut (lapte, soia, grâu etc.) cu acest bacil, s-a observat reducerea semnificativă a severității răspunsului alergic pe care organismul îl are ca urmare a consumului acestora. De asemenea, acest microorganism și numeroasele sale tulpini au o importanță deosebită în industria alimentară și datorită producției diverse de bacteriocine (peptide sau proteine de dimensiuni mici), în special din clasele I și II, deosebit de potente din punct de vedere al activității antimicrobiene, atât împotriva bacteriilor Gram-pozitive, cât și a celor Gram-negative. Nu în ultimul rând, procesele fermentative cu L. plantarum au și capacitatea (documentată științific) de a reduce cantitatea de aflatoxine din alimente.

Noi studii efectuate pe diversele tulpini de L. plantarum și bacteriocinele produse de acestea au dezvăluit o serie vastă de proprietăți sanogene ce rezultă din fermentarea alimentelor cu acest tip de microorganism. Dintre acestea, amintim: proprietățile antioxidante (prin generarea și biodisponibilizarea compușilor fenolici și a enzimelor precum superoxid dismutaza – SOD); proprietățile cardio- și hepato-protectoare (prin generarea și biodisponibilizarea unor compuși sanogeni precum fitosterolii, polifenolii sau acizii grași esențiali cu lanț scurt); proprietățile hipoglicemiante (prin creșterea sensibilității la insulină și eficientizarea metabolismului glucidic, în plus alimentele fermentate au un conținut redus sau aproape inexistent de zaharuri); proprietățile vitaminizante (literatura de specialitate consemnând o creștere a folaților – vit. B9, riboflavinei – vit. B2 și a vitaminelor B12, K și C în alimentele vegetale fermentate); proprietățile mineralizante (procesul de fermentație poate duce la creșterea cantității de minerale și oligoelemente precum: calciul, sodiul, magneziul, fierul, sulful, seleniul sau borul, prin reducerea substanței uscate ca urmare a descompunerii carbohidraților și proteinelor de către L. plantarum); proprietățile imunomodulatoare și imunofortifiante (derivate din activitatea pre-, pro- și postbiotică a L. plantarum și a derivaților săi); proprietățile antibacteriene (fiind consemnată științific eficiența în limitarea dezvoltării și în reducerea populațiilor de Salmonella typhimurim, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis și Streptococcus pyogenes); proprietățile antivirale (mecanismul de acțiune antiviral datorându-se stimulării funcției sistemului imunitar prin creșterea toxicității celulelor ucigașe naturale, creșterea producției de citokine proinflamatorii și creșterea citotoxicității limfocitelor T – CD3+, CD16+, CD56+); proprietățile antidepresive și anxiolitice (derivate din modularea microbiotei intestinale, stimularea producției de serotonină la nivel intestinal și creșterea cantității de vitamine din complexul B); proprietățile anti-obezitate și de reducere a grăsimii corporale (prin biodisponibilizarea și generarea de compuși sanogeni precum: acizii organici, compușii fenolici, polizaharidele sau proteazele, și prin controlul apetitului prin modularea sensibilității la leptine, reglarea metabolismului lipidelor, îmbunătățirea metabolismului glucozei, promovarea conversiei adipocitelor, modularea proceselor inflamatorii, și modularea microbiotei intestinale prin promovarea producției de acizi grași cu lanț scurt); și, nu în ultimul rând, proprietățile antiinflamatoare și anti-îmbătrânire (prin generarea și reglarea activității enzimelor antioxidante, reducerea stresului oxidativ, modularea proceselor inflamatorii și îmbunătățirea performanței sistemului imunitar). Așadar, prin fermentarea materialului biologic din produsele gamei „Hyper” cu tulpini de L. plantarum de ultimă generație, am reușit să obținem o valoare nutritivă și sanogenă superioară formulelor noastre clasice, valoare observată prin creșterea biodisponibilității și a cantităților de compuși activi precum: polifenolii, flavonoidele, acizii organici, bioticele (pro-, pre- și postbiotice), vitaminele, mineralele, acizii grași esențiali cu lanț scurt, compușii antibacterieni și antivirali, și enzimele cu activitate antioxidantă.

Deși am introdus etapa fermentației bacteriene, extractele fermentate din plante sunt supuse în continuare atomizării – un proces menajant, net superior obținerii pulberilor prin măcinarea plantelor uscate. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile (precum bioticele rezultate din procesele de fermentație) sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii). În cazul produsului de față, extractul este obținut din rădăcini de Cicoare, frunze de Păpădie, flori de Soc-negru, mătase de Porumb și plante întregi de Volbură ce au fost supuse fermentației lactice și presate la rece în prealabil. Ulterior, extractelor fermentate și atomizate li s-au adăugat extractele de Garcinia cambogia și Ceai-verde, precum și pulberea de Lecitină. Revenind la procesul de atomizare, suspensia rezultată este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Picăturile de lichid trec imediat în stare gazoasă datorită suprafeței mari de contact și a interacțiunii cu gazul purtător. Datorită pierderii de energie calorică prin evaporarea lichidului, extractul se menține rece, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc, fiind îndepărtate rapid din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale, enzimele și bioticele pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile, enzimele și culturile pre-, pro- și postbiotice rezultate prin fermentație sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină și/sau gumă acacia. Mai exact, particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină/gumă acacia prin atomizarea extractului în care s-a adăugat în prealabil acest compus. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina/guma acacia acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea compușilor activi și se asigură o acoperire enterică a acestora, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele și microorganismele instabile în mediul acid din stomac. Un aspect important de menționat este acela că maltodextrina sau alte zaharurile din produsul final se regăsesc doar în cantități neglijabile, fiind aproape inexistente, datorită acțiunii bacteriilor lactice (L. plantarum) care rămân vii în urma atomizării și care le folosesc pe post de hrană.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale, bioticele și alți compuși valoroși din materia primă și din procesul fermentativ, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, prin procedurile de uscare clasice. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție fermentativă, urmată de atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională poartă informația viului, este recunoscut de organism și îi imprimă acestuia un comportament antientropic, regenerant și fortifiant. Astfel, prin procesul original de fermentație și atomizare dezvoltat de Laboratoarele Hypericum, procedeu unic pe piața suplimentelor din România, se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete, uscate, congelate sau fermentate.

În concluzie, prin sinergia compușilor activi din cele 7 plante medicinale, cu cei generați în urma procesului de fermentație și cu Lecitina, produsul Slăbire Max de la Hypericum contribuie la: susținerea organismului în curele de slăbire și detoxifiere; normalizarea poftei de mâncare; reglarea metabolismului glucidic și lipidic cu efect pozitiv asupra nivelurilor glicemiei serice și ale profilului lipidic (colesterol, trigliceride, lipoproteine); reducerea gradului de transformare a glucidelor în grăsimi;  ușurarea digestiei și asimilării nutrienților; protejarea funcțiilor hepatobiliare; tonifierea sistemului nervos central; reglarea tranzitului intestinal lent; stimularea eliminării toxinelor din organism pe cale urinară și sudoripară; limitarea proceselor inflamatorii din organism; creșterea ratei metabolice și reducerea stărilor de oboseală ce se pot asocia dietelor cu restricții calorice. Pe scurt, printre virtuțile suplimentului Slăbire Max se numără acțiunea: anorexigenă, de reducere a lipogenezei, ușor hipoglicemiantă și hipocolesterolemiantă, energizantă, antioxidantă, de optimizare a metabolismului energetic celular, hepatoprotectoare, detoxifiantă, depurativă, antiinflamatoare, digestivă, purgativă neiritantă, fortifiantă la nivelul sistemului nervos central, imunomodulatoare, pro-, pre- și postbiotică.

Caracteristici generale ale produsului:

Suplimentul alimentar Slăbire Max este un produs atent formulat pentru a susține procesul de reglare a greutății corporale pe cale naturală. Acesta are o acțiune depurativă, digestivă și de limitare a senzației exagerate de foame fiind, astfel, un bun adjuvant în susținerea organismului pe parcursul curelor de slăbire sau de detoxifiere. Datorită formulei holistice și a metodei unice de obținere (fermentație lactică a materialului biologic urmat de atomizarea sa), capsulele Slăbire Max au o acțiune benefică atât asupra fizicului, cât și a psihicului, asigurând protecție sistemului hepatobiliar și contribuind la menținerea unui nivel optim de energie prin eficientizarea proceselor metabolice și atenuarea stărilor de nervozitate și letargie asociate curelor cu restricție calorică. De asemenea, suplimentul este util și în susținerea proceselor de detoxifiere, în fortifierea sistemului nervos central și în limitarea proceselor inflamatorii din organism. În plus, datorită procesului fermentativ, produsul capătă și proprietăți pre-, pro- și postbiotice ce amplifică efectul protector și regenerator al compușilor din plante asupra mucoasei gastrointestinale.

Managementul greutății corporale și susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Astfel, microbiota noastră intestinală este tot mai greu încercată mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Vedem, astfel, că inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură metabolică, hepatică, renală, cardiovasculară, autoimună, neuronală, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Spre exemplu, factorii alergeni și proinflamatori de natură alimentară (aditivi, gluten, toxine ș.a.) ne pot influența digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrointestinală, provocând apariția spasmelor și modificarea motilității intestinale. În cazul expunerii cronice la stres, spasmele se pot asocia cu dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau de natură pancreatică (producție insuficientă de enzime). Aceste dezechilibre devin evidente odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Așadar, nevoia menajării sistemului nostru digestiv devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.

De asemenea, la fel de important este și impactul inflamației sub-clinice asupra metabolismului și a greutății corporale. Odată cu destabilizarea microbiotei intestinale și acumularea unui surplus de grăsimi în organism (în special în regiunea omentală), se poate crea un cerc vicios ce conduce la mai multă inflamație, care la rândul său favorizează luarea în greutate prin creșterea nivelelor de insulină și perturbarea nivelelor altor hormoni. Similar, acumularea grăsimii la nivelul ficatului (steatoză hepatică) duce la afectarea funcției hepatice, îngreunarea digestiei și perturbarea proceselor de detoxifiere ale organismului. Pentru o slăbire sănătoasă și de durată, este recomandată eliminarea treptată a depozitelor de grăsime aflate în exces (provenite fie pe cale exogenă, din alimentație, fie endogenă din cauza unor predispoziții genetice sau afecțiuni metabolice). Indiferent de cauza apariției kilogramelor în plus, pentru a ne proteja sănătatea, este indicat un management atent al greutății corporale, adoptarea unei diete variate și echilibrate și a unui stil de viață activ.

Pentru a ne ajuta organismul în procesul de slăbire și detoxifiere, putem face apel la suplimente ce au la bază compuși activi care favorizează și accelerează oxidarea totală a glucidelor, limitează procesele de lipogeneză și pe cele proinflamatorii (Garcinia), fortifică sistemul nervos central (Ceai-verde, Lecitină), normalizează tranzitul intestinal și protejează mucoasa gastrointestinală (Cicoare, Volbură), și favorizează eliminarea toxinelor acumulate în organism (Soc, Volbură, Păpădie, mătase de Porumb). Un astfel de produs sunt capsulele Slăbire Max de la Hypericum. Acestea sunt o soluție naturală și la îndemână pentru susținerea organismului și combaterea factorilor cu impact negativ asupra sănătății noastre fizice și psihice pe parcursul curelor de slăbire.

În continuare, vom prezenta principalele proprietăți benefice ale ingredientelor din suplimentul Slăbire Max (capsule):

Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă erbacee perenă, medicinală, meliferă, spontană și/sau cultivată, din familia Asteraceae / Compositae. Cunoscută încă din Antichitate, Cicoarea a fost folosită de către egipteni, greci (kichorium) sau romani (intibus, cicorea) ca plantă medicinală și alimentară. Strămoșii noștri daci numeau planta „diudău”, „dudăi” sau „dudău” și o foloseau în scopuri medicinale. Pe teritoriul țării noastre, Cicoarea are o istorie lungă de întrebuințare. Petalele florilor și frunzele tinere erau folosite extern pentru grăbirea vindecării diverselor răni, sucul rezultat din pisarea florilor fiind folosit chiar și la ungerea erupțiilor cauzate de sifilis. Decoctul din florile de Cicoare era folosit la adresarea problemelor oftalmice, hipertensiunii, durerilor abdominale, de dinți sau cauzate de cancer. Ceaiul de Cicoare era util în calmarea durerilor de cap, iar pentru curățarea organismului (ficat, stomac, sânge), strămoșii noștri obișnuiau să bea primăvara sucul obținut prin stoarcerea frunzelor fragede. Rădăcina de Cicoare era folosită, în special în calmarea durerilor de stomac și în tratarea herniei.

În fitoterapia modernă, Cicoarea este una dintre cele 38 de specii folosite la prepararea remediilor florale Bach. Preparatele pe bază de Cicoare sunt recomandate pentru efectul lor colecistokinetic, hepatoprotector și regenerator, pentru acțiunea digestivă, detoxifiantă și ușor laxativă. În produsul de față, părțile aeriene de Cicoare susțin buna funcționare a tractului digestiv datorită lactonelor sesquiterpenice, fructooligozaharidelor (inulina) și altor substanțe active conținute (taninuri, rezine, ulei volatil, colină, intibină ș.a.). Acești compuși activi stimulează secreția salivară, gastrică, pancreatică și intestinală, reglează pH-ul stomacului și al duodenului și au efect detoxifiant și regenerator în special la nivelul ficatului. Gustul amar al plantei stimulează secreția sărurilor biliare și vărsarea acestora în duoden. De asemenea, derivatele din Cicoare influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele de la nivelul organelor interne. Conținutul de inulină din rădăcinile de Cicoare îi conferă acesteia proprietăți prebiotice, fiind un adjuvant blând în reglarea tranzitului intestinal lent și stimularea eliminării viermilor intestinali. De asemenea, compușii biologic-activi din părțile aeriene de Cicoare contribuie și la protejarea sistemului cardiovascular prin reducerea colesterolului din sânge, normalizarea tensiunii arteriale și reglarea glicemiei. Unele surse de specialitate menționează chiar și un efect antitiroidian și de calmare a excitabilității nervoase pe care derivatele din Cicoare îl pot avea. Mai mult, se pare că Cicoarea are și un efect de susținere al funcției splinei și de stimulare a epiteliului renal pentru a mări secreția și excreția de urină. Produsele din Cicoare sunt o sursă bogată de vitamine (A, C, E, K, o parte din complexul B) și minerale (Mn, Fe, Mg, Zn, K, Na, P, Cl, S, Si), având un efect remineralizant, antianemic și tonic general.

Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee perenă cu flori galbene ce face parte din familia Asteraceae/Compositae (din care fac parte și Floarea-soarelui, Cicoarea, Anghinarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Armurariul, Pelinul, Tarhonul și multe altele) și este originară din Eurasia. În ceea ce privește denumirea științifică, aceasta își are originea, cel mai probabil, fie din greaca veche, fiind compusă din cuvintele „taraxos” (boală) și „akon” (leac), fie din persanul „tarakhshaqūn” (plantă amară, cicoare sălbatică). Așa cum putem deduce din denumirea sa, Păpădia a fost cunoscută și consemnată de către grecii antici (Teofrast) și medicii arabi (Avicenna, Ibn Sarabi / Serapion), aceasta având o tradiție de utilizare foarte îndelungată în special ca plantă medicinală. În sezon, părțile sale aeriene sunt utilizate și ca aliment, fiind preparate sub formă de salată sau sirop.

Cu o multitudine de substanțe active conținute, Păpădia este bogată în: principii amare (lactone sesquiterpenice: taraxacină sau lactucopicrină, taraxacolidă liberă sau glucozidată, acid taraxinic), triterpene pentaciclice (taraxerol, taraxasterol, beta-amirenol, betulinol, lupeol), fitosteroli, acizi organici (cafeic, hidroxifenilacetic), acizi grași (palmitic, oleic, melissic, cerotic), colină, flavonoide (glucozida apigenolului și a luteolului), carotenoide (violaxantină, taraxantină), vitaminele A, B1, C, D, săruri minerale (în special de potasiu). De asemenea, rădăcinile plantei sunt bogate în fructooligozaharide (inulină – 40%) cu acțiune prebiotică, fructoză și potasiu.

Datorită acestei bogății de substanțe active, Păpădia este recomandată în fitoterapie pentru proprietățile sale digestive, detoxifiante și hepatoprotectoare. Prin gustul său amar, stimulează secreția și evacuarea din colecist în duoden a sărurilor biliare, reglează pofta de mâncare, ușurează digestia prin stimularea secreției sucurilor digestive (salivă, suc gastric), reduce balonarea și flatulența și normalizează nivelurile de zahăr și grăsimi din sânge prin blocarea absorbției lor în exces, la nivel intestinal. De asemenea, datorită conținutului în potasiu, aceasta are o acțiune diuretică, depurativă, de eliminare a excesului de azot și acid uric din organism. În plus, potasiul, fitosterolii și alți compuși activi din produsele pe bază de Păpădie, contribuie la sănătatea cardiovasculară prin creșterea permeabilității capilare și mai buna irigare a miocardului. Nu în ultimul rând, această plantă este utilă și folosită extern, pentru menținerea sănătății pielii (ten, scalp, corp), calmând iritațiile și având o acțiune emolientă și tonifiantă. Toate aceste proprietăți recomandă derivatele din Păpădie ca fiind adjuvante ideale în curele de slăbire sau în dietele dezechilibrate, cu exces proteic, de grăsimi sau de zaharuri și în problemele de digestie asociate acestora.

În concluzie, extractul de Păpădie contribuie la menținerea sănătății sistemelor digestiv, hepato-biliar, renal și cardiovascular. Acesta favorizează eliminarea excesului de apă și acid uric pe cale urinară și are acțiune hipoazotemică. Susține, de asemenea, digestia și buna funcționare a colecistului prin stimularea secreției bilei și evacuarea acesteia în duoden. În plus, compușii activi (de ex.: alcooli triterpenici – arnidiol, faradiol; gliceride ale acizilor grași – palmitic, oleic, stearic; polioze, carotenoide, xantofile, flavoxantine, colină, flobafene, acid tartric, substanțe antibiotice, vitamine – A, C, D, B1 și minerale – Ca, P, Na) din Păpădie, contribuie și la detoxifierea organismului, susținerea funcției miocardului, la reglarea glicemiei și la echilibrarea profilului lipidic. Pe scurt, printre virtuțile extractului de Păpădie se numără acțiunea: tonic-amară, detoxifiantă, digestivă, eupeptică, diuretică, colecistokinetică, hipoazotemică, hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, cardioprotectoare, astringentă, antihemoroidală și antiputridă. În produsul de față Păpădia este folosită pentru protejarea funcției hepatice – puternic solicitată în consumul cronic de alcool și pentru ușurarea digestiei și normalizarea poftei de mâncare ce pot fi afectate la persoanele dependente de alcool.

Socul-negru (Sambucus nigra) face parte dintr-un complex de specii de arbuști din familia Adoxaceelor. Acesta conține peste 20 de soiuri de arbuști ce își au originea în Europa, Asia (S-V) sau Africa (N-V). Deși este o specie otrăvitoare pentru mamifere, Socul este folosit în alimentație, ca plantă medicinală, dar și ca plantă ornamentală de peste 4.000 de ani. Pentru om, florile și fructele coapte (eventual procesate) nu sunt otrăvitoare, însă celelalte părți (frunze, scoarță, semințe) ale plantei sunt toxice din cauza conținutului de sambunigrină (glicozidă cianogenă) sau a cristalelor de oxalat de calciu (în special în scoarță). Culinar, fructele sunt folosite (în special gătite, nu crude) sub formă de gem, dulceață sau sosuri, însă popoarele scandinave și germanii le folosesc și la prepararea supelor. Din flori se prepară, cel mai adesea, infuzii, siropuri, băuturi răcoritoare și băuturi alcoolice, cum ar fi, spre exemplu, socata.

Cu o multitudine utilizări fitoterapice, de la atenuarea simptomelor astmului și a alergiilor, până la stimularea peristaltismului intestinal, acest arbust apare menționat în nenumărate lucrări de referință. Cel mai adesea se folosesc preparatele obținute din flori sau fructe, însă există mențiuni și ale utilizării frunzelor sau scoarței în cazul tratamentelor cutanate. În ceea ce privește florile de Soc, în prezent, acestea sunt folosite cu preponderență sub formă de infuzii, macerate sau tincturi. Aceste preparate sunt indicate în calmarea simptomelor asociate virozelor și infecțiilor respiratorii precum tusea, febra sau disconfortul din gât și pentru întărirea imunității. De asemenea, sunt recomandate și pentru susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului, mai ales prin transpirație și pentru eliminarea retențiilor de apă și a acidului uric, pe cale urinară. Datorită efectelor laxative, diuretice și detoxifiante, preparatele din Soc sunt tot mai utilizate și în managementul greutății corporale, susținând demersurile corecte de pierdere în greutate alături de sport, regim alimentar și un stil de viață echilibrat. Nu în ultimul rând, utilizate extern, preparatele din flori de Soc au o acțiune calmantă la nivelul pielii, a ochilor și asupra zonei anale (calmează hemoroizii). Acestea sunt eficiente și în curățarea tenului, având acțiune antiseptică, utilă în combaterea furunculelor și flictenelor.

În concluzie, extractul de Soc contribuie la menținerea sănătății sistemului renal, prin reducerea inflamației și favorizarea eliminării excesului de apă și acid uric. Similar, acesta susține buna funcționare a sistemului respirator prin calmarea iritațiilor de la acest nivel și stimularea expectorării. În plus, compușii activi (de ex.: taninuri, polifenoli, glicozide, saponozide, mucilagii, ulei volatil, rutozid, etil-, izobutil- și izoamil-amine, acizi organici, vitamina C, săruri minerale) din florile de Soc, contribuie și la detoxifierea organismului, au un efect antiseptic, ușor laxativ și sudorific. Pe scurt, printre virtuțile preparatelor pe bază de Soc se numără acțiunea: diuretică, depurativă, diaforetică, antiinflamatoare, astringentă, antiseptică, galactogogă, laxativă și imunomodulatoare.

Volbura (Convolvulus arvensis), cunoscută și drept Rochița-rândunicii, este o plantă erbacee perenă, hemicriptofită, medicinală, care face parte din familia Convolvulaceae (în care se regăsește și Cartoful-dulce). Cunoscută încă din Antichitate, Volbura a fost folosită de către medicii daco-geți în cadrul medicinei zalmoxiene pentru adresarea unei serii de probleme precum: răceala, epilepsia, paralizia facială sau congestia cerebrală. Aceasta era folosită în apa pentru băi locale sau generale. De asemenea, frunzele erau puse pe răni, tăieturi sau furuncule pentru a grăbi închiderea, respectiv resorbția acestora. Tot extern, frunzele erau folosite și pe bătături, favorizând îndepărtarea mai facilă a acestora. Intern, din Volbură se făcea un ceai îndulcit cu miere menit să calmeze episoadele de tuse, și în special cea convulsivă. Mai mult, din părțile aeriene uscate de Volbură se obținea un decoct care se folosea împreună cu zeamă de cartofi pentru adresarea problemelor de stomac (de ex. ulcer).

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Volbură sunt recomandate pentru efectul lor laxativ, purgativ și colecistokinetic. Aceasta susține buna funcționare a tractului digestiv datorită iridoidelor, uleiurilor volatile și a rezinelor conținute. Compușii activi stimulează secreția salivară, gastrică și intestinală, optimizând digestia și calmând balonarea sau meteorismul. Mai exact, gustul amar al plantei stimulează secreția sărurilor biliare și vărsarea acestora în duoden. De asemenea, derivatele din Volbură influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele de la nivelul tractului respirator și al intestinelor, calmând episoadele de tuse și reglând peristaltismul intestinal. Astfel, prin combaterea constipației, ajută la evitarea proceselor periculoase de autointoxicare. În produsul de față, Volbura ajută la evacuarea conținutului intestinal într-un scaun unic, abundent, ce nu este însoțit de efecte secundare nedorite și neplăcute precum voma, starea de greață sau colicile.

În concluzie, extractul de Volbură are o acțiune purgativă similară cu cea a speciei exotice Ipomoea purga fiind un adjuvant prețios în stimularea tranzitului intestinal lent, dar cu o acțiune mult mai blândă și bine tolerată de către organism. În plus, compușii activi (de ex.: rezine – convolvulină, jalapină; alcaloizi – pseudotropină, tropină, mezo-cuscohigrină, tropinonă; tanoizi, acizi organici – convolvulinic, izovalerianic, metiletilacetic; ulei volatil, vitamina C și săruri minerale ș.a.) din derivatele de Volbură contribuie și la: secreția și eliminarea bilei, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară și calmarea episoadelor de tuse. Extern, Volbura se poate folosi pentru grăbirea procesului de epitelizare și vindecare a rănilor. Pe scurt, printre virtuțile derivatelor din Volbură se numără acțiunea: laxativă, ușor purgativă, colagogă, coleretică, antitusivă, cicatrizantă și diuretică.

Porumbul (Zea mays) este o specie de plantă erbacee, anuală, cerealieră, furajeră, meliferă, exclusiv cultivată ce face parte din familia Poacee/Gramineae (monocotiledonate ce au inflorescențe în formă de spic, reprezentate de specii cerealiere precum Secara, Sorgul, Meiul, Grâul, Orzul, Ovăzul, Orezul sau Sorgul). Utilitatea Porumbului a fost recunoscută încă de pe timpul triburilor amerindiene, acesta stând la baza economiei civilizațiilor mayașă, aztecă și incașă. În 1493, această specie a fost adusă în Europa de către prima expediție a lui Columb, iar ulterior a fost introdusă și în Africa și Asia. Pe teritoriul țării noastre, Porumbul este cultivat de la sfârșitul secolului al XVII-lea și a fost utilizat nu doar pentru proprietățile alimentare, ci și pentru unele caracteristici sanogene. Astfel, în scop medicinal și veterinar, au fost utilizate atât mătasea (stilurile și stigmatele florilor de sex feminin), cât și cocenii (știuleții fără boabe), mălaiul și chiar și cenușa obținută din știuleți.

În Fitoterapia modernă Porumbul este folosit cu succes atât în medicina umană, cât și în cea veterinară, multitudinea de compuși fitochimici acordându-i numeroase proprietăți sanogene. Folosit intern, sub formă de infuzie, mătasea de Porumb are o acțiune diuretică și saluretică, protejând funcția renală, favorizând eliminarea retențiilor de apă (edem, ascită), a nisipului și pietrelor, a acidului uric, ureei, azotului, creatininei și a excesului de minerale (calciu, clor, sodiu) din organism prin urină. Acest lucru se datorează, în principal, conținutului în săruri de potasiu, saponine și flavonoide. Prin acțiunea reglatoare asupra glicemiei și colesterolului și prin stimularea diurezei, Porumbul este util și în curele de slăbire și detoxifiere, cât și în protejarea funcției cardiace, fiind și un bun stimulator al funcției biliare.

În concluzie, extractul din mătase de Porumb ajută la protejarea rinichilor și facilitează eliminarea toxinelor din organism pe cale urinară și sudoripară. De asemenea, conținutul complex în substanțe bio-active al mătăsii de Porumb ajută și la protejarea mucoasei gastrointestinale prin acțiunea antihemoragică. În plus, compușii activi (de ex.: flavone, fitosteroli – sisterol, stigmasterol; saponine, alantoină, rezine, ulei esențial, vitamine – C, E, K, B1, B6 și săruri minerale – K, Ca, Si ș.a.) din mătasea de Porumb, contribuie și la: creșterea diurezei, eliminarea acidului uric, sării, oxalaților și a retențiilor de apă din organism; favorizarea eliminării calculilor („pietre”) și a litiazei renale; ameliorarea durerilor articulare, stimularea secreției și vărsării bilei în duoden, reglarea menstruației, echilibrarea fracțiilor colesterolului (LDL, HDL); ușurarea managementului greutății corporale și normalizarea glicemiei. Pe scurt, printre virtuțile extractului de Porumb se numără acțiunea: diuretică, depurativă, antilitiazică, antihidropică, saluretică, sedativă, colecistokinetică, detoxifiantă, de reglare a ciclului menstrual, hemostatică, cardioprotectoare, vitaminizantă și mineralizantă.

Lecitina este un termen general care face referire la un amestec de grăsimi din grupul glicofosfolipidelor, de culoare galben-maronie și cu proveniență vegetală sau animală. Acestea se găsesc în mod natural în țesuturile plantelor (în special în boabe și semințe) și ale animalelor (în deosebi la nivelul organelor precum creierul). Poate cea mai cunoscută și apreciată sursă animală de Lecitină este gălbenușul de ou, iar ca surse vegetale amintim boabele de Soia sau semințele de Floarea-soarelui. Identificată și izolată chimic din gălbenușul de ou în anul 1845, de către chimistul francez Théodore Gobley, Lecitina este un amestec, în principal, al următoarelor glicofosfolipide: fosfatidilcolină, fosfatidiletanolamină, fosfatidilserină, fosfatidilinozitol și acid fosfatidic. Similar tuturor fosfolipidelor, Lecitina este un compus amfipatic / amfifil, însemnând că aceasta conține atât o parte hidrofilă, cât și una hidrofobă (sau lipofilă). Datorită acestei caracteristici, Lecitina este deseori folosită ca emulsifiant, lubrifiant, stabilizator sau surfactant atât în produsele alimentare (pentru om sau animale), cât și în cele cosmetice, îmbunătățind textura, ajutând la uniformizarea amestecurilor bifazice de apă și grăsimi și reducând caracterul lipicios al unor formule. De asemenea, Lecitina este folosită și în industria farmaceutică, având rolul de agent stabilizator și umectant, sau ca supliment alimentar de sine stătător, având numeroase proprietăți sanogene confirmate sau aflate încă în studiu. Nu în ultimul rând, Lecitina este un ingredient/aditiv cu o importanță majoră în industria vopselurilor și a pigmenților, domeniu în care are nenumărate roluri (catalizator, umectant, emulsifiant, intensificator de culoare, agent anti-rugină, antispumant ș.a.), având și un rol secundar în alte domenii industriale precum industria petrochimică (aditiv pentru carburanți, mase plastice, cauciuc) sau cea textilă (antioxidant, emulsifiant).

În corpul uman, Lecitina este o sursă importantă de fosfolipide – constituenți principali ai membranelor biologice (alături de colesterol și glicolipide), și de Colină – un nutrient esențial pentru multe procese metabolice, precum și pentru sinteza acetilcolinei care este un neurotransmițător major în procesele de memorare, învățare, control muscular, reglare emoțională și multe alte funcții ale sistemului nervos. De asemenea, Colina este implicată și în: modularea expresiei genelor, faza incipientă a dezvoltării creierului, semnalizarea de la nivelul membranei celulare și transportul și metabolizarea lipidelor. În ciuda numeroaselor funcții esențiale pe care le are în organism, Colina poate fi sintetizată de către ficat doar în cantități reduse, producția endogenă fiind insuficientă, iar corpul uman fiind nevoit să obțină acest compus deosebit de important în proporție majoritară pe cale alimentară, dintr-o dietă echilibrată, sau prin suplimentare. Un aspect deosebit de important de menționat este faptul că, pentru femeile însărcinate, persoanele cu anumite condiții genetice, cele cu probleme de absorbție intestinală și pentru cele carențate în complexul vitaminic B, necesarul de Colină este și mai mare, fiind deseori benefică suplimentarea cu Lecitină. Spre exemplu, cei cu deficiențe de vitamina B9 vor avea nevoie de un aport alimentar mai mare de Colină deoarece aceasta devine principalul donator de „metil” (o grupare esențială în nenumărate procese metabolice), în locul folaților.

Revenind la Lecitină, acesta are un rol esențial și în sinteza vitaminelor liposolubile (A, D, E, K), precum și a unor minerale. Ea este direct răspunzătoare de permeabilitatea celulelor deoarece, așa cum am mai menționat, majoritatea membranelor celulare au în componența lor fosfolipide. Conform literaturii de specialitate, Lecitina este un bun adjuvant în reglarea fracțiilor lipidice din organism (scade LDL –„colesterolul rău” și crește HDL – „colesterolul bun”), fiind, astfel, utilă în menținerea bunei funcționări a sistemului cardiovascular. Fiind o sursă excelentă de fosfatidilcolină, Lecitina este importantă și în optimizarea funcțiilor neuronale, contribuind la îmbunătățirea memoriei, scăderea timpilor de procesare a informației și regenerarea celulelor nervoase. În prezent, este studiat intens rolul potențial adjuvant al Lecitinei în prevenția și tratarea unor boli neurodegenerative precum demența, boala Alzheimer sau boala Parkinson. Similar, Lecitina are un posibil rol protector și adjuvant în reducerea simptomelor asociate diskineziei tardive. Studiile științifice moderne au în vizor și efectul benefic al fosfolipidelor la nivelul sistemului digestiv, fiind deja demonstrat rolul protector asupra celulelor hepatice, dar încă neînțeles mecanismul de acțiune asupra colonului sau al vezicii biliare. Astfel, observațiile incipiente au arătat că suplimentarea cu Lecitină a fost benefică pentru suferinzii de colită ulcerativă (reducând activitatea bolii), însă au existat și studii care au asociat consumul anumitor forme de Lecitină cu un risc mai crescut de cancer colorectal. Nu în ultimul rând, suplimentele cu Lecitină sunt un real ajutor și în curele de slăbire. Acestea contribuie la menținerea unui tonus nervos și muscular crescut chiar și în condițiile unei diete restrictive, cresc rezistența la efort și protejează funcțiile hepatică și pancreatică. Pentru slăbire, se recomandă asocierea Lecitinei cu CLA (Acid Linoleic Conjugat), L-Carnitină, Iod Organic, Spirulină, Chlorella și/sau extracte de Ceai-verde, Griffonia simplicifolia sau Garcinia cambogia, o parte din aceste extracte regăsindu-se și în formula de față.

Deși conceptul de carență în Lecitină nu există, deficiența de Colină este o condiție reală, din fericire destul de rară la persoanele sănătoase și la cele care nu sunt gravide, dar care are manifestări serioase precum: leziunile musculare, leziunile hepatice sau chiar ficatul gras nealcoolic (steatoză hepatică non-alcoolică). Pentru a preveni o potențială deficiență de Colină, în special la persoanele cu risc crescut (tulburări de alimentație și absorbție intestinală, sarcină, probleme metabolice și predispoziții genetice, consum cronic de alcool ș.a.), cel mai indicat demers este diversificarea dietei și introducerea unor suplimente cu Lecitină și complexul vitaminic B de calitate. În ceea ce privește suplimentele alimentare de Lecitină, cele mai utilizate formule sunt cele bazate pe Fosfatidilcolină și/sau Fosfatidilserină. Spre exemplu, suplimentele obținute din boabe de Soia sunt bogate în Fosfatidilcolină.

Fosfatidilcolina este o sursă importantă de Colină, fiind convertită de corpul uman în acetilcolină (ACh), care este, așa cum am văzut deja, un compus esențial în procesele de transmitere a impulsurilor nervoase. Alături de sfingomielină, fosfatidilcolina este absorbită intactă de corpul uman, fiind încorporată în chilomicroni și distribuită direct către țesuturi și organe prin intermediul limfei. Aceasta are capacitatea de a ajunge direct la creier și chiar și la placentă. De aceea și datorită non-toxicității sale, Lecitina (principala sursă alimentară de fosfatidilcolină) este recomandată, cel mai adesea, ca supliment alimentar pentru susținerea funcțiilor cognitive. Fosfatidilcolina contribuie și la sporirea plăcerii sexuale prin optimizarea transmisiei de impulsuri nervoase dintre zonele erogene și creier. Totuși, studii științifice recente indică faptul că acest fosfolipid ar putea fi util și pentru modularea răspunsului imun și susținerea sistemului imunitar. O modalitate de a spori în siguranță și eficient nivelele neurotransmițătorului acetilcolină din organism este combinarea suplimentelor de Colină/Lecitină cu cele care conțin complexul vitaminic B (și în special cu vitamina B5), acidul pantotenic ajutând organismul să producă mai multă ACh.

Garcinia cambogia (Garcinia gummi-gutta) este o specie tropicală din familia Clusiaceae, originară din sudul și sud-estul Asiei. Fructul acestei specii, cunoscut și sub numele de „tamarind de Malabar”, se aseamănă cu un dovleac, fiind însă mai mic (aproximativ de mărimea unei portocale sau a unui grapefruit) și de culoare verde-gălbuie. Folosit în numeroase preparate culinare tradiționale din țările asiatice (India, Thailanda, Sri Lanka), acest fruct este apreciat în special pentru gustul său acru, fiind, spre exemplu un condiment pentru curry sau chutney. Responsabili pentru acest gust caracteristic al fructului de Garcinia sunt compușii chimici denumiți „acizi hidroxicitrici” în care specia este foarte bogată. Astfel, una dintre utilizările medicinale ale plantei este extragerea acestui tip de acid din coaja uscată a fructelor sale. Mai mult, fructul de Garcinia este recunoscut ca fiind un remediu Ayurvedic (vrikshamla) cu proprietăți de stimulare a digestiei, calmare a stomacului, detoxifiere și de creștere a termogenezei.

Încă din anii ’60, studiile științifice cu privire la proprietățile sanogene ale speciei au indicat faptul că aceasta ar putea fi utilă în managementul greutății corporale. Mai exact, un anumit tip de acid hidroxicitric (acidul (-)-hidroxicitric, AHC), regăsit în coaja fructului, acționează ca un inhibitor al activității enzimei citrat liază (CYL), implicată în procesul de lipogeneză de novo. Mai exact, în urma consumului de alimente, organismul uman tinde să transforme carbohidrații excedentari (ce nu au fost folosiți imediat ca sursă de energie sau cei care nu au fost depozitați sub formă de glicogen în mușchi și ficat) pentru sinteza acizilor grași și a lipidelor ce vor fi depozitate ca rezervă energetică sub formă de țesut gras. În cadrul acestui proces, enzima citrat liază este esențială, inhibarea activității sale scăzând rata de acumulare a grăsimii în organism și, în plus, va stimula utilizarea depozitelor de grăsime deja formate în vederea generării de energie necesară bunei desfășurări a tuturor proceselor din organism. Cu toate acestea, AHC nu este util doar în limitarea acțiunii enzimatice a CYL. Conform studiilor mai recente, acest compus are și un efect asupra neurotransmițătorului serotonină (supranumit și „hormonul fericirii”). Prin reglarea nivelurilor acestui compus, extractul de Garcinia contribuie la normalizarea poftei de mâncare exagerate, cu efecte ușor anorexigene. Mai mult, pe lângă reducerea poftelor alimentare, reglarea nivelurilor de serotonină are drept efect îmbunătățirea stării de spirit și a calității somnului. În afară de AHC, fructul de Garcinia are cantități însemnate și de alți compuși activi precum: polifenolii, luteolina sau campferolul. Aceștia contribuie la limitarea proceselor inflamatorii din corp și la combaterea stresului oxidativ. În produsul de față, extractul de Garcinia sinergizează cu cel de Ceai-verde și cu Lecitina, stimulând procesele de lipoliză și ameliorând starea de spirit ce poate fi afectată pe parcursul curelor de slăbire.

Ceaiul verde (Camellia sinensis) face referire atât la planta cât și la băutura obținută din frunzele acesteia. Arborele de Ceai (Camellia sinensis) este o specie de arbust sempervirent ce face parte din familia Theaceae, în care se regăsesc și Cameliile. Arbustul de ceai este originar din estul și sud-estul Asiei și de pe subcontinentul Indian, totuși, datorită popularității sale acesta este cultivat în aproape toate regiunile tropicale și sub-tropicale, pentru frunzele sale ce sunt prelucrate pentru obținerea diferitelor infuzii, decocturi sau extracte lichide și uscate. Aceste extracte sunt în mod natural bogate în polifenoli, cei mai cunoscuți fiind epigalocatechinele (EGCG), epicatechinele și flavanolii. De asemenea, în funcție de tipul extracției, mai pot fi prezente, în cantități variabile, și flavonoidele precum quercetina, miricetina și campferolul. Nu în ultimul rând, extractele de Ceai verde conțin, cel mai adesea, și cofeină și/sau teină, celebrul compus responsabil cu stimularea sistemului nervos central. În prezent, există patru mari varietăți ale speciei, însă doar două dintre ele sunt folosite pentru obținerea ceaiului, și anume: Camellia sinensis var. sinensis – folosită în mare parte pentru Ceaiul-verde, alb, galben sau Oolong și Camellia sinensis var. assamica – folosită majoritar pentru Ceaiul-negru.

Pe lângă aroma caracteristică, Ceaiul verde este atât de îndrăgit și pentru efectele sale sanogene. Astfel, unul dintre principalele beneficii ale consumului regulat de produse pe bază de Ceai verde este acțiunea antioxidantă a acestora – de neutralizare a radicalilor liberi și de protecție a celulelor organismului față de stricăciunile produse de către speciile reactive de oxigen. De asemenea, extractele din Ceai-verde au proprietăți tonice și energizante datorită teinei/L-teaninei și cafeinei pe care le conțin. Acestea două au un efect benefic asupra sistemului nervos care este solicitat în timpul curelor de slăbire, atenuând stările de oboseală. De asemenea, Ceaiul-verde are și proprietăți diuretice, hipolipemiante și de reglare a metabolismului lipidelor și pe cel al glucidelor. Are, astfel, capacitatea de a „dizolva” grăsimile și de a stopa absorbția acizilor grași și a colesterolului datorită conținutului în acid tanic, iar datorită polizaharidelor conținute, acesta reglează glicemia și contribuie la creșterea sensibilității la insulină. Aceste două acțiuni complementare transformă Ceaiul verde într-un aliat de nădejde în curele de slăbire și în lupta împotriva obezității. În plus, în produsul de față, efectul hipolipemiant și cel energizant al extractului de Ceai-verde este potențat de către L-Carnitină care contribuie la eficientizarea metabolismului lipidic. Foarte important, numeroase studii științifice au indicat și capacitatea produselor pe bază de Ceai verde de a distruge și a stopa diviziunea necontrolată a celulelor canceroase. La fel de important, conținutul în polifenoli, flavonoide și alte fitochimicale îi conferă infuziei de Ceai verde proprietăți protectoare la nivelul sistemului cardiovascular, cu reglarea tensiunii arteriale și protejarea arterelor și a vaselor de sânge. Au fost observate beneficii semnificative și asupra sănătății creierului, Ceaiul verde acționând atât ca tonic, prin îmbunătățirea memoriei și a timpilor de răspuns, creșterea puterii de concentrare, îndepărtarea senzației de oboseală și limitarea inflamației, cât și ca relaxant, prin combaterea senzației de anxietate, tristețe. Datorită acestor proprietăți, în produsul de față, Ceaiul-verde sinergizează cu Lecitina pentru a energiza și a tonifia sistemul nervos și cu extractele fermentate și atomizate din plante pentru a reduce procesele inflamatorii din organism.

În concluzie, Ceaiul verde: contribuie la menținerea unei greutăți normale; stimulează creșterea ratei metabolice și arderea grăsimilor; contribuie la reglarea profilului lipidic (colesterol, trigliceride); susține buna funcționare a sistemului cardiovascular; ajută la normalizarea glicemiei și la protejarea glandelor producătoare de insulină; susține buna funcționare a sistemului gastrointestinal și îmbunătățește digestia; susține memoria prin protejarea celulelor nervoase față de stresul oxidativ; protejează sănătatea ochilor și a prostatei prin acțiunea antioxidantă; facilitează relaxarea și concentrarea datorită conținutului în teină; susține buna funcționare a sistemului imunitar; contribuie la încetinirea proceselor de îmbătrânire.

Mod de utilizare:

Adulți: 3 capsule pe zi, câte 1 capsulă după mesele principale, cu un pahar mare de apă sau ceai. Durata recomandată a unei cure este de 40 de zile, cu 10 zile pauză, după care se poate relua. Produsul se poate utiliza cu succes și în cadrul dietelor ketogenice.

Cura de slăbire trebuie să fie însoțită de o voință puternică, de odihnă, hidratare, alimentație echilibrată (fără exces de grăsimi și sare, săracă în dulciuri și alimente înalt procesate, bogată în fibre și alimente crude) și exercițiu fizic moderat.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu Ceaiul, Tinctura și Oțetul pentru Slăbire de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară: Setul pentru Slăbire, Hyper-Slăbire (capsule), Slăbire Extra (capsule), 5‑HTP Slăbire (capsule), Iod Organic (Forte) (capsule), Acidul Alfa-lipoic (capsule), L‑Carnitina (instant), CLA (Acid linoleic conjugat) (capsule moi), Protector Ficat (capsule), Hyper Dep-diu (capsule), Detoxifiere colon, Hyper Detox (pulbere), L‑Carnozină (capsule), Enzimax (capsule), Hyper Digestiv (capsule), RO‑BIO MUSH (capsule), Protonic Flora (capsule), Protonic+, Ceaiul și Tinctura Hepatobiliară, Hepavita Leacul (capsule), Protector Ficat (capsule), Varză (capsule), Sevă de Mesteacăn (sirop, capsule), Lecitină Fosfatidilcolină (capsule), Lecitină 1.200 mg (capsule moi), Droji-Mag (B complex) (capsule), Clorofilă lichidă, Spirulină & Chlorella (comprimate), Chlorella pulbere, Elixirul vieții RO, Spirulină cu Aloe și Cătină-albă (capsule), Siropul Laxativ, Ceaiul Antiadipos, Hipocolesterolemiant (capsule), Oțetul Slăbire sau Oțetul de Mere cu Soc de la Hypericum!

Extern se poate combina cu: Hyper Gel Anticelulitic, Gelul cu Chilli, Propolis și Vitamina E, Gelul Hypericum Plant cu Ardei-iute, Ceaiul și Tinctura Antihelmintică, Crema Hemor-Hyp, Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Apa de gură Hyper BoronProtect, Balsamul Taina Plantelor, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Hyper VenoSan Gel, Crema cu Acid Alfa-lipoic și Coenzima Q10, Uleiul esențial de Grapefruit, Lămâie, Bergamotă, Portocală, Mandarine, Lemongrass sau Mentă, Tămâie Naturală Aromată (Chiparos Regal, Sparta, Trandafir) și Sarea de baie Hyper Anti-stres sau Hyper Anti-Aging de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Un flacon conține 60 capsule a câte 415 mg

Greutate netă:

℮ 24,9 g

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele alergice la soia sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat femeilor în primul trimestru de sarcină, persoanelor alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

A se consuma, de preferință, înainte de sfârșitul:

Lot:

Notificare SNPMAPS, nr. 2834/2008

Producător & Deținător notificare:

S.C. HYPERICUM IMPEX S.R.L.

Sediu: 435100 Baia Sprie, str. Gutinului, nr. 3A, Maramureș, România

Tel./fax:               0262 372 695

0262 271 338

Tel. comenzi:      0262 263 048

Dacă aveți întrebări sau sugestii, vă rugăm să ne contactați sau scrieți-ne pe adresa de e-mail: [email protected]

Pentru mai multe informații cu privire la produsele noastre și pentru oferte, vă rugăm să accesați site-ul: www.hypericumimpex.ro

Vă stăm cu plăcere la dispoziție!

Echipa dumneavoastră, Hypericum

Capsule Slăbire MAX
Capsule Slăbire MAX

35,00 lei

Hypericum Impex
Logo