Complex Rosu : suc concentrat 3 litri

Recomandat

41,00 lei

.
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0
Tip Produs

Plante

, , , ,

Brand

Producator

SKU: 6422672001996 Categorie:

Suc Complex Rosu Hyperantioxidant.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 4

Complex roșu (Antioxidant)

Supliment alimentar cu rol antioxidant, vitaminizant și mineralizant

 

Ingrediente (pulbere): Extract uscat atomizat din coacăze negre (Ribes nigrum) – 30%, afine de pădure (Vaccinium myrtillus) – 20%, merișor de pădure (Vitis idaeae fructus) – 20%, aronia (Aronia melanocarpa) – 10%, zmeură (Rubus idaeus) – 10%, mure (Rubus fructicosus) – 10%, maltodextrină.

Mențiuni de sănătate:

  • Contribuie la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ (afin, aronia, merișor).
  • Susține starea de bine prin vitaminizarea și mineralizarea organismului (aronia, mur).
  • Asigură buna funcționare a microcirculației sanguine (coacăz negru, afin).
  • Contribuie la sporirea rezistenței corpului față de factorii externi (aronia, coacăz negru).
  • Ajută la regularizarea tranzitului intestinal (afin, coacăz negru, zmeur).
  • Ajută la eliminarea manifestărilor neplăcute asociate menopauzei (zmeur).
  • Susține funcționarea normală a vederii (afin – datorită conținutului în antociani).
  • Susține metabolismul normal al glucidelor, lipidelor și proteinelor (afin).
  • Susține buna funcționare a mucoaselor gastrice și intestinale (afin).
  • Benefic pentru nas și gât (coacăz negru, zmeur).

Acțiune: antioxidantă, vitaminizantă, mineralizantă, hipoglicemiantă, adaptogenă, venotonică, digestivă, fitoestrogenică (zmeur) și de susținere a vederii.

EX . Gama Doctorul naturii .Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Produsele sau suplimentele nutritive elaborate de către Laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Astfel, fructele de pădure folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta eficiența maximă și puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, ierbicide, insecticide și îngrășăminte chimice. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice. Produsul de față este obținut prin extracție enzimatică urmată de atomizare, acesta fiind un proces menajant, net superior pulberilor măcinate din fructe uscate. Pentru realizarea extracției enzimatice au fost folosite fructe de pădure, proaspete sau congelate, și preparate enzimatice de calitate, special alese pentru o procesare minimală. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry.

Produsul Complex roșu (Antioxidant) este un extract uscat obținut din sucul stors prin presare la rece din fructe proaspete sau congelate de: coacăz negru, afin de pădure, merișor de pădure, aronia, zmeur și mur. Extracția principiilor active se face utilizând apa distilată ca solvent de extracție și a enzimelor de macerație care cresc permeabilitatea membranelor biologice ale plantelor respective, permițând fenomenul de difuzie și osmoză. Deoarece produsul vegetal încă își păstrează capacitatea de îmbibare, utilizarea enzimelor de extracție sau macerație, în combinație cu apa, reface permeabilitatea membranei celulare permițând extracția principilor active în solventul ales (apă sau alcool – în cazul tincturilor). Deci, indiferent de materia primă utilizată, fructe sau plante medicinale (proaspete sau congelate), utilizăm enzimele de extracție pentru refacerea permeabilității membranei celulare, sau pentru extracția mai bună a pigmenților din fructe, folosind preparate enzimatice pectolitice.

Folosirea acestor enzimele de extracție este foarte utilă deoarece, pentru a valorifica integral principiile active conținute de materialul vegetal, nu trebuie efectuate extracții repetate (macerare repetată), reducând la minimum procesarea materiei prime. Prin acest procedeu de extracție enzimatică, procentul de principii active extrase din produsele vegetale (fructe de pădure) este maxim, iar produsul nu suferă tratamente chimice și/sau termice agresive (e.g. la peste 30-35°C). Pe de cealaltă parte, în cazul extractelor apoase din fructe uscate, conținutul celular a suferit modificări prin uscarea clasică, la temperaturi ridicate. Membranele celulare (endoplasmatice și ectoplasmatice) s-au distrus, ceea ce duce la dispariția fenomenului de osmoză în extracție. Conținutul celular, deși hidrofil, nu se dizolvă și nu se combină cu solventul folosit la extracție (apă sau alcool), constituind o fază nemiscibilă cu solventul de extracție. Astfel, procentul de valorificare al principiilor active din materialul biologic (plante sau fructe uscate) este mult mai redus decât în cazul extracției enzimatice.

De asemenea, tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din fructe uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70 °C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100 °C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a fructelor. Mai mult, orice zahăr din fructe este caramelizat, iar uleiurile, precum cele din coaja fructelor, se oxidează (râncezesc) din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii), în cazul produsului de față, extractul proaspăt obținut din numeroasele fructe de pădure ce au fost presate la rece în prealabil. Suspensia este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Când picăturile de lichid vin în contact cu aerul cald, acestea ajung repede la o temperatură deasupra bulbului umed al aerului. Lichidul de la suprafață se evaporă rapid datorită suprafeței mari de contact și a venirii în contact cu gazul purtător. Astfel, extractul se menține rece datorită vaporizării lichidului, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc datorită îndepărtării lor rapide din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul din motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a fructelor de pădure păstrează nealterate toate uleiurile esențiale pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină. Particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină prin atomizarea extractului în care s-a adăugat maltodextrină. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea substanței active și se asigură o acoperire enterică a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele instabile în mediul acid din stomac.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale și alți compuși valoroși din materia primă, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție prin atomizare, se obține un produs aromat, foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională este intactă. Se obține un extract concentrat integral, viu, bio-disponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din fructele de pădure proaspete sau congelate.

Caracteristici generale ale produsului:

Suplimentul alimentar de față este un produs atent formulat pentru curele de vitaminizare și fortifiere, atât de utile în prezent când alimentele noastre sunt tot mai devitalizate și mai aditivate. Formula complexă a produsului a fost special concepută pentru a crea o complementaritate și o sinergie a compușilor naturali activi conținuți de către fructele de pădure și este o sursă excelentă pentru una din cele 5 porții zilnice necesare de fructe și legume. Acest lucru este cu atât mai important cu cât majoritatea dintre noi nu apucăm să ne bucurăm de un regim alimentar echilibrat, bogat în fructe și legume proaspete, fie din lipsa timpului sau a preferințelor alimentare. Datorită formulei concentrate, produsul de față asigură o cantitate optimă de nutrienți, ușor de administrat, care are și un gust plăcut. Ingredientele folosite au fost special selectate pentru a acționa sinergic, completându-se și potențându-se reciproc. Astfel, acest produs deosebit a fost conceput pentru a avea o acțiune: antioxidantă, vitaminizantă, mineralizantă, hipoglicemiantă, adaptogenă, venotonică, digestivă, fitoestrogenică (zmeur) și de susținere a vederii.

Datorită conținutul în: betacaroteni, acid elagic și derivați terpenici, o dietă bogată în fructe de pădure poate inhiba formarea „colesterolului rău” LDL, favorizând normalizarea colesterolului seric și contribuind la menținerea sănătății sistemului cardiovascular. Derivații fenolici și bioflavonoizii au un puternic caracter antioxidant și contribuie la limitarea acțiunii negative a stresului oxidativ, având și o acțiune geriatrică.

De asemenea, antocianozidele și acidul salicilic din fructele de pădure au proprietăți antiinflamatorii, inhibând formarea prostaglandinelor E ce au un rol direct în reglarea proceselor inflamatorii. Tot datorită conținutului de antocianozide (Mur, Afine, Aronia, Coacăze negre), extractul poate contribui și la menținerea acuității vizuale (în special vederea nocturnă) și la stimularea microcirculației sangvine, asigurând contracția ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul de sânge circulant. Mai mult, proantocianidinele, taninurile și acidul benzoic conținute de către fructele de Merișor ajută la inhibarea aderării bacteriilor la epiteliul tractului urinar și împiedică înmulțirea lor prin scăderea rezistenței acestora.

Pe scurt, produsul de față este recomandat pentru tonifierea și revigorarea generală a organismului, întărirea imunității pe cale naturală, eliminarea toxinelor din organism pe cale gastro-intestinală, renală și sudoripară, stimularea activității fizice și intelectuale atât pentru elevi cât și pentru adulți, și pentru tonifierea și reglarea funcțiilor vitale pentru persoanele vârstnice. Aceste proprietăți se explică prin conținutul mare în vitamine, minerale și a celorlalți compuși bio-activi ce se păstrează nealterați, cu o bio-disponibilitate sporită, datorită procesării minimale a ingredientelor, fără tratamente termice. Produsul de față se recomandă în special persoanelor care trăiesc în medii poluate și celor supuse unor nivele crescute de stres. De asemenea, este recomandat și copiilor, femeilor însărcinate și vârstnicilor.

 

 

În continuare, vom prezenta principalele proprietăți benefice ale ingredientelor:

Coacăzul negru (Ribes nigrum) este un adjuvant valoros în curele de vitaminizare și mineralizare, dar și în cele de detoxifiere. Acest fruct este o sursă biodisponibilă de: flavonoizi, rutozizi, vitamine (C, complex B, provitamina A) și minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu) printre care și fierul organic. Revigorante și detoxifiante, coacăzele contribuie la revitalizarea organismului după eforturi fizice și intelectuale. În plus, cantitatea mare de vitamina C conținută are proprietăți antioxidante, imunostimulatoare și de fixare a fierului non-hemic.

Conform literaturii de specialitate, extractul de coacăze negre reprezintă o sursă importantă de calciu, acesta contribuind la formarea oaselor la copii și la menținerea calciului în limitele normale la adulți. Conținutul bogat în fier al coacăzelor negre influențează procesul de formare a globulelor roșii, iar rutozidul din aceste fructe contribuie la fluidizarea sângelui, limitarea permeabilității capilare și la îmbunătățirea circulației. Datorită antocianilor și a polifenolilor, extractul de coacăz negru are acțiune antioxidantă – contribuind la distrugerea radicalilor liberi, antiinflamatoare și antialergică. În plus, fructele de coacăz negru măresc diureza ajutând la eliminarea acidului uric, la curățarea rinichilor și la drenarea bilei.

În concluzie, coacăzul negru are proprietăți: imunomodulatoare, vitaminizante, mineralizante, energizante, detoxifiante și antioxidante. Datorită conținutului de vitamina C, polifenoli și flavonoide, extractul contribuie la limitarea efectelor negative ale stresului oxidativ prin neutralizarea radicalilor liberi. Tot datorită acestor compuși, extractul are o acțiune antiinflamatoare și antiseptică. De asemenea, acesta are și un rol în combaterea stărilor de oboseală fizică sau psihică și de creștere a randamentului energetic al organismului. Nu în ultimul rând, acesta este benefic în normalizarea circulației periferice și pentru sporirea imunității față de diverși factori alergeni.

Afinul (Vaccinium myrtillus) este un excelent adjuvant în normalizarea glicemiei datorită conținutului de mirtilină, ce are o acțiune similară cu cea a insulinei. Derivații fenolici conținuți au un puternic caracter antioxidant și contribuie la limitarea acțiunii negative a stresului oxidativ, având și o acțiune geriatrică. Extractul din aceste fructe are o acțiune ușor laxativă datorită conținutului sporit de acizi organici, fiind indicat în normalizarea scaunelor. De asemenea, acesta are și o acțiune bacteriostatică la nivel digestiv și urinar.

Antocianozidele din afine au proprietăți antiinflamatorii, inhibând formarea prostaglandinelor E ce au un rol direct în reglarea proceselor inflamatorii. Tot datorită conținutului de antocianozide, extractul contribuie și la menținerea acuității vizuale (în special la ameliorarea vederii nocturne). Mai mult chiar, antocianozidele participă și la stimularea microcirculației sangvine, asigurând contracția ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul de sânge circulant. Acestea reduc permeabilitatea și fragilitatea capilară și normalizează nivelul colesterolului seric, contribuind la buna funcționare a sistemului cardiovascular.

Astfel, afinele au proprietăți: hipoglicemiante, hipocolesterolemiante și imunostimulatoare. De asemenea, acestea au o acțiune antiseptică la nivelul tractului digestiv și urinar (acționează în limitarea dezvoltării a Candida spp.) și susține activitatea cardiacă normală. Toate aceste proprietăți ale afinelor se explică prin conținutul mare în antociani, vitamine, minerale, oligoelemente și a celorlalți compuși bio-activi ce se păstrează nealterați, cu o bio-disponibilitate sporită, numai în cazul procesării sale minimale, fără tratamente termice (presare la rece).

Merișorul de pădure (Vitis idaeae fructus) este o sursă naturală, bio-disponibilă, de flavonoizi și vitamine (A, C). Acest fruct este recunoscut pentru acțiunea sa protectoare și dezinfectantă la nivelul aparatului urinar. Astfel, proantocianidinele, taninurile și acidul benzoic conținute ajută la inhibarea aderării bacteriilor (ex: Escherichia-Coli, Staphylococcus aureus, Enterobacter, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, streptococi) la epiteliul tractului urinar și împiedică înmulțirea lor prin scăderea rezistenței acestora. De asemenea, extract de merișor are proprietăți astringente, antiinflamatoare, diuretice și diaforetice.

În plus, fructele de merișor contribuie la întărirea imunității datorită conținutului de vitamina C și sunt utile în curele de slăbire prin stimularea procesului natural de slăbire. Nu în ultimul rând, merișorul este și o sursă importantă de antioxidanți (quercetină) ce ajută la limitarea stresului oxidativ iar conținutul de acizi grași omega 3 din semințele fructelor poate contribui la menținerea sănătății aparatului cardiovascular.

Aronia (Aronia melanocarpa) este recomandată în limitarea acțiunii negative a stresului oxidativ prin legarea de ADN-ul celular și limitarea proceselor de deteriorare a materialului genetic de către radicalii liberi. Aceste proprietăți se datorează conținutului mare de antioxidanți (polifenoli, bioflavonoizi, vitamina C, vitamina E) ce contribuie la limitarea nivelelor hormonilor de stres. Astfel, extractul din acest fruct are și o acțiune geriatrică, protejând celulele în procesul de îmbătrânire.

Fructele de aronia sunt utile și pentru vitaminizarea și remineralizarea organismului, extractul obținut din acestea fiind un excelent tonic general. Acesta contribuie la: sporirea vitalității, stimularea procesului de regenerare a musculaturii și a sistemului osos, îmbunătățirea metabolismului, normalizarea glicemiei și la controlul greutății corporale. De asemenea, aronia are un rol adjuvant și în menținerea sănătății articulațiilor prin stimularea eliminării acidului uric și prin conținutul de flavonoide ce au proprietăți antiinflamatorii și antihistaminice.

Prin conținutul în vitamina K, aronia ajută la reglarea funcțiilor hepatice și biliare și la normalizarea tensiunii arteriale. În plus, antocianii și procianidinele, ce se află în cantități însemnate în fructele de aronia, reduc permeabilitatea și fragilitatea capilară, susținând elasticitatea vaselor sangvine, și normalizează nivelul colesterolului seric, contribuind la buna funcționare a sistemului cardiovascular. Acești compuși biologic-activi participă și la stimularea microcirculației sangvine, asigurând contracția ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul de sânge circulant. Tot datorită conținutului de antociani, extractul contribuie și la menținerea acuității vizuale (în special la ameliorarea vederii nocturne). Nu în ultimul rând, procianidinele au și o acțiune antiseptică la nivelul tractului digestiv și urinar (acționează în limitarea dezvoltării a Candida spp.) și susțin procesele naturale de detoxifiere a organismului.

Extractul de aronia este util și în reglarea sistemelor nervos și endocrin, prin conținutul în iod care are un rol esențial în funcționarea corectă a glandei tiroide și este benefic în fazele de creștere ale copiilor. Astfel, extractul este adjuvant în îmbunătățirea randamentului intelectual și în ameliorarea calității somnului datorită procentului ridicat în vitamine din complexul B și în magneziu care reglează activitatea sistemului nervos.

Nu în ultimul rând, fructele de aronia întăresc funcția imunitară datorită conținutului în acid pantotenic (un acid indispensabil formării anticorpilor) și susțin sănătatea pielii. Toate aceste proprietăți se datorează conținutului mare de antociani, procianidine, vitamine, minerale și a celorlalți compuși bio-activi ce se păstrează nealterați, cu o bio-disponibilitate sporită, datorită procesării minimale a ingredientelor, fără tratamente termice (presare la rece).

Zmeura (Rubus idaeus) este un tonic general prin conținutul în vitamine și săruri minerale. Aceasta este un adjuvant valoros pentru menținerea sanătății tractului digestiv și urinar. Datorită tehnologiei de extracție prin presare la rece, extractul din aceste fructe își păstrează biodisponibilitatea compușilor naturali activi ce sinergizează pentru a tonifia organismul.

Astfel, extractul de zmeură are proprietăți: depurative, vitaminizante, mineralizante, imunomodulatoare, diuretice și antioxidante. Acesta contribuie la stimularea digestiei și la normalizarea tranzitului intestinal. De asemenea, extractul stimulează eliminarea excesului de apă pe cale renală și sudoripară, fiind util și în menținerea sănătății prostatei.

În plus, zmeura ajută și la reglarea hormonală hipofizo-ovariană la femei în perioada de menopauză, limitând senzațiile de încălzire excesivă, dar și în perioada de pubertate când influențează normalizarea menstrelor. Nu în ultimul rând, datorită conținutul în: beta-carotină, catechine, acid elagic și monoterpene, acesta inhibă formarea „colesterolului rău” LDL, iar antocianozidele din fructele de zmeur au proprietăți antiinflamatorii, inhibând formarea prostaglandinelor E ce au un rol direct în reglarea proceselor inflamatorii.

Murele (Rubus fructicosus) sunt recomandate în depurarea organismului de toxine pe cale gastrointestinală, renală și sudorifică. Acestea sunt un adjuvant valoros pentru îmbunătățirea digestiei și stimularea tranzitului intestinal. Extractul de mure are o acțiune ușor laxativă datorită conținutului sporit de acizi organici, fiind indicat în normalizarea scaunelor mai ales pentru copii.

Fructele de mur au fost recunoscute încă de pe vremea grecilor antici, dar sunt amintite și în Biblie, pentru rolul de stimulare a procesului de eliminare a acidului uric din organism. Datorită conținutul mare de antioxidanți (polifenoli, bioflavonoizi, antocianidine, vitamina C, vitamina E, acid elagic, acid galic) murele contribuie la limitarea acțiunii negative a stresului oxidativ prin legarea de ADN-ul celular și la limitarea proceselor de deteriorare a materialului genetic. Astfel, acestea au și o acțiune geriatrică, protejând celulele în procesul de îmbătrânire.

De asemenea, antocianidinele și acidul salicilic din fructele de mur au proprietăți antiinflamatorii, inhibând formarea prostaglandinelor E ce au un rol direct în reglarea proceselor inflamatorii. Tot datorită conținutului de antocianidine, extractul contribuie și la menținerea acuității vizuale (în special vederea nocturnă) și la stimularea microcirculației sangvine, asigurând contracția ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul de sânge circulant. Mai mult, antocianidinele și taninurile conținute de către fructele de mur fac din extractul de față un excelent dezinfectant și bacteriostatic al tubului digestiv și al căilor urinare.

Astfel, fructele de mur sunt recomandate pentru vitaminizarea și mineralizarea organismului, întărirea imunității pe cale naturală, eliminarea toxinelor din organism pe cale gastrointestinală, renală și sudoripară, stimularea tranzitului intestinal și a digestiei și pentru limitarea stresului oxidativ. Aceste proprietăți se explică prin conținutul mare în vitamine, minerale și a celorlalți compuși bio-activi ce se păstrează nealterați, cu o bio-disponibilitate sporită, datorită procesării minimale a ingredientelor, fără tratamente termice (presare la rece).

Mod de preparare și utilizare: Pentru adulți doza recomandată este de 1-2 lingurițe (5 g) pulbere, dizolvată în cca. 200 ml (1 pahar) de apă, suc de fructe, iaurt, de 1-2 ori/zi, timp de 2 luni. După o pauză de 1 lună cura se poate relua.

Un flacon conține: ℮ 90 g pulbere

Contraindicații: Nu se administrează persoanelor cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Atenționări:

  • Femeile gravide sau care alăptează sunt sfătuite să se adreseze unui medic înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor;
  • Produsul nu conține substanțe cu potențial alergen.

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maxim 25°C.

 

Complex Rosu : suc concentrat 3 litri
Complex Rosu : suc concentrat 3 litri

41,00 lei

Hypericum Impex
Logo