Miere Mană de pădure

- 6%

33,00 lei

Tip Produs

Proprietati

,

Recomandari

, ,

Brand

Producator

Mierea de mană contribuie  la sănătatea sistemului digestiv, respirator și a pielii. Aceasta ajută la combaterea oboselii, calmează tusea și durerile de gât, îmbunătățește aspectul pielii și calmează gastrita.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 3

Miere Mană de pădure.

Caracteristici generale Miere de mană:

Miere Mană de pădure este un tip de miere cu multiple proprietăți și beneficii valoroase asupra sănătății noastre. Mierea de mană de pădure este un tip de miere produsă nu din nectarul florilor, ci din seva plantelor după ce a fost ingerată și excretată de anumite insecte numite afidele. De obicei, este obținută din copaci, atât conifere, cât și foioase, deși poate fi produsă și din ierburi și plante. În antichitate se credea că mierea de mană cade din stele, iar această credință a fost menținută timp de secole. Încă din anii 1960, unii apicultori credeau că mierea de mană colectată de albine era transpirată sau exsudată din copaci și plante, deși naturalistul francez Reaumur a stabilit în 1740 că este produsă de afide. De fapt, această miere cu gust puternic, bogată în minerale și savuroasă este rezultatul unei relații între afide și albine, care este comună în întreaga lume, dar necunoscută de majoritatea. Mierea de miere de albine este foarte apreciată în anumite părți ale lumii de către cunoscători și iubitori de miere deopotrivă pentru aroma sa puternică și proprietățile sale sănătoase. Este cunoscută în special în țări europene precum Germania, Elveția, Austria, Slovenia, Italia, Grecia și Turcia, precum și în Noua Zeelandă.

Deși compoziția mierii de mană variază în funcție de tipul de insecte și de plante, la fel cum compoziția mierii obținută din  floari variază în funcție de tipul de floare, există câteva diferențe comune. În general, mierea de mană este mai bogată în minerale și aminoacizi, precum și în zaharuri cu greutate moleculară mai mare (oligozaharide), în special melezitoză și rafinoză. Oligozaharidele sunt prebiotice care au un efect benefic asupra bacteriilor din sistemul digestiv. Aceasta tinde să fie mai închisă la culoare, mai puțin dulce, mai puțin acidă și rezistă la cristalizare în comparație cu mierea. Mierea de mană tinde să rămână lichidă și să reziste la cristalizare datorită nivelului ridicat de fructoză și nivelului scăzut de glucoză, precum și a raportului scăzut dintre glucoză și apă. Unele cercetări indică faptul că mierea de mană are, de asemenea, proprietăți antibiotice mai mari decât mierea obișuită, datorită nivelurilor mai ridicate de glucooxidază, care duce la producerea de peroxid de hidrogen.

Proprietăți Miere Mană de pădure:

Mierea de mană contribuie  la sănătatea sistemului digestiv, respirator și a pielii. Aceasta ajută la combaterea oboselii, calmează tusea și durerile de gât, îmbunătățește aspectul pielii și calmează gastrita.

Miere Mană de pădure:

  • Este o sursă de antioxidanți
  • Este bogată în viatmine și minerale
  • Prezintă proprietăți antibacteriene
  • Este un remediu natural pentru dureri în gât
  • Prezintă proprietăți antitusive
  • Este o sursă de probiotice
  • Îmbunătățește digestia
  • Imunătățește aspectul pielii
Miere Mană de pădure
Miere Mană de pădure

33,00 lei

Hypericum Impex
Logo
Cos