- 18%

Prețul inițial a fost: 8,50 lei.Prețul curent este: 7,00 lei.

Tip Produs

Producator

Dimensiuni
Greutate 0,05 kg
Dimensiuni 10 × 20 × 10 cm
SKU: 6422572001683 Categorii: ,

Ceaiul de Fenicul este util în calmarea spasmelor intestinale, ușurarea digestiei și stimularea lactației.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Ceai Fenicul vrac

Ceai Fenicul vrac – Rol de ușurare a digestiei și de protejare a tractului respirator

Caracteristici generale Ceai Fenicul vrac:

Ceaiul de Fenicul este util în calmarea spasmelor intestinale, ușurarea digestiei și stimularea lactației. De asemenea, acesta are proprietăți sedative și expectorante. Optimizarea digestiei și menținerea sănătății sistemului respirator sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

De asemenea, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului organism, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect antispastic, carminativ, sedativ și expectorant, precum Feniculul, pot fi o soluție naturală și eficientă de a susține procesele digestive și de a calma și elibera căile respiratorii. Mai mult, datorită prezenței compușilor fitoestrogenici în infuzia de Fenicul, aceasta este foarte indicată și în stimularea lactației la femeile care alăptează, cu efecte benefice, de diminuare a colicilor abdominale, și asupra sugarului.

Ingrediente Ceai Fenicul vrac:

Fructe de Fenicul (Foeniculum vulgare).

Detalii Ceai Fenicul vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Fenicul, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent de la cultivatori locali. Fructele de Fenicul au fost recoltate în momentul atingerii maturității fiziologice, apoi uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Fenicul, similar celui de Anason, contribuie la ușurarea digestiei, combaterea balonării și stimularea expectorării. În plus, compușii activi (de ex.: fitoestrogeni, flavonoizi, ulei eteric – trans- și cis-anetol, izoanetol, estragol, α- și β-pinen, α- și β-felandren, apiol, terpinen, dilapiol, camfen, mircen, limonen; derivați fenilpropionici, pentozani, pectine, acizi organici – acizi cafeic, clorogenic, fumaric, ferulic, citric, tartric, siringic, anisic, vanilic, gentisic; cumarine – umbeliferonă, bergapten; vitamine și săruri minerale ș.a.) din fructele de Fenicul contribuie și la: relaxarea țesuturilor și diminuarea stărilor inflamatorii, diminuarea spasmelor sau contracțiilor involuntare de la nivelul bronhiilor și abdominal, ușurarea respirației prin fluidizarea secrețiilor bronșice și stimularea expectorării, stimularea secreției glandelor mamare, liniștirea sistemului nervos, eliminarea viermilor intestinali și îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Fenicul se numără acțiunea: antispastică, antiinflamatoare, antitusivă, antiastmatică, expectorantă, secretolitică, sedativă, galactogogă, vermifugă, carminativă, de reglare a poftei de mâncare și diuretică. Extern se poate folosi pentru: calmarea durerilor în gât, combaterea inflamațiilor oculare și îngrijirea tenurilor devitalizate și îmbătrânite.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Fenicul vrac:

Feniculul (Foeniculum vulgare) este o plantă erbacee anuală, bianuală sau perenă, aproape exclusiv de cultură, condimentară, aromatică și medicinală, care face parte din familia Apiaceae/Umbelliferae (din care fac parte Anasonul, Morcovul, Mărarul, Coriandrul, Chimenul, Țelina sau Păstârnacul). Acesta se caracterizează printr-o rădăcină pivotantă, lungă de cca 30 cm, o tulpină înaltă de maximum 2 m și flori galben-aurii, dispuse în umbele mari. Specia este originară din bazinul Mării Mediteraneene, dar a fost naturalizată și în nordul Europei, Asia Mică, Australia și pe continentul american. Foarte similar din punct de vedere organoleptic cu Anasonul, Feniculul are un gust și miros aromat, dulceag și puțin arzător la final ce se datorează anetolului. De fapt, cele două specii sunt deseori folosite împreună, atât la gătit, cât și în preparatele fitoterapeutice. Unele cultivare de Fenicul (de ex., „purpureum” sau „nigra”) sunt crescute și în scop decorativ.

Cultivat încă din Antichitate de către popoarele ce trăiau pe teritoriile din jurul Mării Mediterane, Feniculul era bine cunoscut și de către strămoșii noștri daci, care îl denumeau „bardon/baden”. În prezent, cei mai mari cultivatori de pe teritoriul european sunt: Italia, Bulgaria, Austria, Germania, Grecia, Olanda și Ungaria. Specia este valorificată ca plantă aromatică, medicinală sau condimentară datorită conținutului bogat în ulei volatil. De asemenea, acesta este unul dintre cele 3 ingrediente de bază ale absintului (băutură alcoolică ce a fost inițial un elixir medicinal) alături de Pelin și Anason. Similar, Feniculul este folosit și la aromatizarea akvavitului, un distilat de origine scandinavă, produs din cereale și cartofi.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Fenicul sunt recomandate pentru efectul lor calmant atât asupra sistemului nervos, cât și asupra gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocale, ameliorând iritațiile de la nivelul gâtului și a căilor respiratorii. Acesta stimulează saliva și sucurile gastrice, optimizând digestia. Datorită conținutului în fitohormoni, Feniculul este recomandat și în reglarea fluxului menstrual, reducerea disconfortului asociat acestei perioade, ușurarea traversării etapelor menopauzale și stimularea producției de lapte a glandelor mamare. De asemenea, preparatele pe bază de Fenicul reglează pofta de mâncare, normalizează peristaltismul calmând spasmele abdominale dureroase, elimină gazele, balonarea și viermii intestinali. Infuziile de Fenicul susțin detoxifierea organismului prin stimularea eliminării toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară, acționând asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp. Este important de menționat faptul că în doze mari și consumat frecvent, Feniculul poate deveni toxic, declanșând crize epileptiforme, halucinații și/sau somnolență și iritând mucoasa gastrointestinală.

Extern, preparatele pe bază de Fenicul au o acțiune calmantă, antiseptică și antiinflamatoare, fiind recomandate pentru îngrijirea gurii și gâtului, a tenului și a ochilor prin: gargare, spălături locale, badijonări sau comprese.

Mod de utilizare Ceai Fenicul vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1 linguriță de plantă la 250 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară și se beau fracționat 1-2 căni de ceai pe zi. Astfel, prima jumătate de cană se va bea dimineața pe stomacul gol, iar cea de-a doua, se va consuma după masa de prânz.

Extern: sub formă de decoct pentru gargară, comprese, cataplasme, spălături locale, îngrijirea căilor respiratorii, a pielii și a ochilor.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper-Gas (capsule sau sirop), sau cu Hyper-bron (capsule)!

Se poate asocia cu succes și cu: Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Hyper-Astm (capsule), Ceaiul, Tinctura și capsulele Antialergic, Hyper-Grip (capsule), Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Hyper-Bil (capsule), Protector Ficat (capsule), Ceaiul și Tinctura gastrică, Hyper-Apetit (capsule), Hyper Dep-diu (capsule), Enzimax (capsule), Anghinare (ceai, tinctură, capsule, extract hidroglicerinic), Armurariu (ceai, tinctură, capsule), Ghimbir (ceai, sirop, capsule, ulei esențial), Hyper-Helm (capsule), Turmeric (capsule sau pulbere), Aloe vera (gel sau capsule), Hipocolesterolemiant (capsule), Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Siropul de Soc, Oțetul Antigripal, Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Lemn-dulce sau de Salcie și Uleiul esențial de Cimbru sau cu Oțetul Hepato-biliar sau cel Antigripal.

Extern se poate combina cu: Crema Antiaging (cu sau fără factor de protecție SPF 30), Crema de mâini Antiaging (cu Acid Hialuronic și Coenzima Q10), Balsamul Taina Plantelor, Crema regenerantă coate și călcâie uscate, crăpate, Crema cu Gălbenele și Propolis, Crema cicatrizantă, Crema de mâini Piele uscată crăpată și sensibilă (Aloe și Cătină), și Sarea de baie Hyper Antistres de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

℮ 50 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive, anticoagulante ș.a.) sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru epilepsie, ulcer gastric sau duodenal, insuficiență hepatică sau renală decompensată, tensiune arterială scăzută, glicemie scăzută, afecțiuni tumorale sensibile la hormoni, boli cardiovasculare) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • În doze mari poate deveni toxic (halucinații, somnolență, greață) și iritant pentru mucoasa gastrointestinală;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se consuma pe perioade mai lungi de 6 săptămâni fără pauză;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

 

 

Ceai Fenicul vrac
Ceai Fenicul vrac

Prețul inițial a fost: 8,50 lei.Prețul curent este: 7,00 lei.

5% REDUCERE

Introduceți adresa de email pentru a beneficia de 5% reducere la orice comandă, folosind codul promoțional.
OBȚINE CUPON
close-link
Hypericum Impex
Logo