- 19%

6,50 lei

96 în stoc (poate fi pre-comandat)

Tip Produs

Plante

Brand

Producator

Dimensiuni
Greutate0,250 kg
Dimensiuni10 × 20 × 10 cm

Ceaiul de Salcâm este recunoscut pentru proprietățile sale ușor alcalinizante, emoliente și calmante asupra mucoasei gastrice și duodenale.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 1

Ceai Salcam vrac

Ceai Salcam vrac Rol de menținere a sănătății sistemelor digestiv și respirator

Caracteristici generale Ceai Salcam vrac:

Ceaiul de Salcâm este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv, contribuind la reglarea acidității gastrice și calmarea mucoasei stomacului. De asemenea, acesta este util și ca emolient al tractului respirator superior, calmând tusea. Protejarea sănătății gastrice și îngrijirea sistemului respirator sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).

Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția tranzitului intestinal lent sau accelerat, a balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate.

Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

De asemenea, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort.

Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului organism, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect calmant la nivelul stomacului, antiacid, emolient, antitusiv, antireumatic și secretolitic, precum Salcâmul, pot fi o soluție naturală și eficientă de a proteja funcția gastrică și de a calma tractul respirator superior. Mai mult, datorită prezenței compușilor cu acțiune emolientă în infuzia de Salcâm, aceasta este foarte utilă și în adresarea problemelor de la nivelul tegumentelor sau mucoaselor.

Ingrediente Ceai Salcam vrac:

Flori de Salcâm (Robinia pseudoacacia).

Detalii Ceai Salcam vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Salcâm, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din culturi curate, atent-verificate, de pe teritoriul țării noastre. Florile de Salcâm (Robiniae pseudoacaceae flos) au fost recoltate manual, în perioada înfloririi (mai-iunie), prin tăierea inflorescențelor, strunjirea florilor și separarea foliolelor. Florile au fost, apoi, uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Salcâm este recunoscut pentru proprietățile sale ușor alcalinizante, emoliente și calmante asupra mucoasei gastrice și duodenale. În plus, compușii activi (de ex.: glucozide flavonoidice – robinină, acaciină; acizi organici – cafeic, clorogenic, palmitic, linoleic, α-linolenic; metil salicilat, izopropil miristat, ulei volatil – acid p-anisic, farnesol, n-pentadecan, n-pentacosan, n-heptacosan, n-nonacosan; vitamine și minerale – Ca, Ni, Cu, Cr ș.a.) din florile de Salcâm contribuie și la: combaterea hiperacidității gastrice și calmarea durerii asociate acesteia, reducerea senzației de arsură produsă de refluxul gastric (pirozis), ușurarea respirației prin fluidizarea secrețiilor bronșice, calmarea inflamației căilor respiratorii superioare, reducerea episoadelor de tuse, calmarea durerilor articulare de natură reumatică, menținerea diviziunii celulare normale, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Salcâm se numără acțiunea: antiacidă, antitusivă, secretolitică, antiinflamatoare, calmantă, antiastmatică, antireumatică, citotoxică, emolientă, antibronșitică și diuretică. Extern se poate folosi pentru: grăbirea cicatrizării rănilor, ulcerațiilor, arsurilor sau degerăturilor, pentru îngrijirea pielii uscate și a scalpului datorită proprietăților antiinflamatoare, emoliente și cicatrizante. De asemenea, este adjuvant în calmarea durerilor reumatice, în leucoree și în nevralgii dentare. Nu în ultimul rând, florile de Salcâm au și utilizări alimentare, fiind aromatizante, și cosmetice, calmând tenurile uscate, protejând împotriva îmbătrânirii și grăbind vindecarea rănilor provocate de arsuri sau din alte cauze.

Prezentarea compușilor activi din Salcâm:

Salcâmul (Robinia pseudoacacia), cunoscut și drept Acacie, Acaț, Bagrin, Pinar, Magrin, Pănar, Salcâm-rotund, Acățariu, Brăgan, Brebene, Lemn-alb, Lemn-de-acaț, Vacație, Salchiș, Rug sau Salcâm-alb este un arbore foios, megafanerofit, heliofil, adventiv, spontan sau cultivat, care face parte din familia Fabaceae/Leguminosae fiind, deci, o leguminoasă precum Mazărea, Bobul, Năutul, Lemnul-dulce, Fasolea, Lupinul, Trifoiul, Lucerna sau Lintea. Acesta se caracterizează printr-o rădăcină pivotant-trasantă, putându-se întinde lateral pe distanțe de 20 m. Tulpina este relativ dreaptă, cu înălțimi medii de 30 m și un diametru de 80-100 cm. Scoarța formează timpuriu un ritidom gros, brăzdat adânc în plan longitudinal. Lemnul are alburn îngust, galben-verzui, duramenul este brun-verzui, raze medulare vizibile, inele anuale vizibile bine, coroană largă, rară, luminoasă.

Lujerii au muchii, sunt glabrii, fac muguri mici alterni, au câte 2 spini în dreptul frunzelor și sunt de culoare măslinie. Frunzele sunt imparipenat compuse, cu foliole eliptice sau ovate (7-19), glabre, cu margini întregi și pețiol scurt. Florile sunt albe, cu un parfum plăcut și puternic, gust dulceag-aromat, papilionacee, dispuse în raceme, caliciu campanulat (cu 5 dinți scurți), ușor pubescent, corolă cu vexil rotund, aripi auriculate și carenă obtuză. Fructele sunt păstăi lungi (5-10 cm), late de 1-2 cm, comprimate, brun-roșiatice, cu 4-10 semințe reniforme. Originar, cel mai probabil, din estul Americii de Nord, Salcâmul preferă solurile ușoare, permeabile, revene sau reavăn-uscate, relativ bogate în humus și minerale, dezvoltându-se mai greu pe soluri lutoase, argiloase, calcaroase, nisipuri sărace sau uscate. Nu suportă seceta prelungită sau inundațiile. În prezent, specia este aclimatizată în America de Sud, Europa, Asia, Australia, Noua Zeelandă și Africa, fiind considerată o plantă cu potențial invaziv.

Salcâmul a fost adus în Europa în anul 1.601, mai exact în Franța, de către J. Robin, motiv pentru care denumirea științifică a genului este „Robinia”. De asemenea, denumirea speciei „pseudoacacia” face trimitere la asemănarea Salcâmului cu Acacia, însemnând „acacia falsă”. Cu toate acestea, cele două specii nu sunt înrudite. În 1.740 Salcâmul a fost introdus ca arbore de pădure în Germania, iar în 1.750 acesta a fost introdus ca plantă ornamentală în parcurile din România.

Prima cultură forestieră a fost înființată în 1.852, în Băilești, Dolj, în vederea fixării pământurilor nisipoase, fiind urmată de multe alte plantații în diverse regiuni de câmpie și cu soluri nisipoase din țară. În 1.879 florile de Salcâm au început să fie utilizate în industria textilă, pentru vopsirea în galben a mătăsii și bumbacului. Mai mult, specia are și o istorie de folosință în medicina tradițională a țării noastre. Aceasta a fost folosită empiric contra tusei, durerilor de burtă, de piept sau de cap. Salcâmul a fost folosit și în neutralizarea hiperacidității gastrice, ca adjuvant în leucoree, tuberculoză pulmonară, insomnii și a boli neuropsihice. Atât florile, cât și frunzele sau scoarța au fost folosite, în scop medicinal, însă nu este recomandat consumul derivatelor din frunze și scoarță din cauza toxicității acestora (cantitate crescută de toxalbumine precum robina sau fazina).

În fitoterapia modernă, produsele obținute din florile de Salcâm se remarcă prin proprietățile emoliente, antiacide, calmante și antitusive. Compușii biologic-activi conținuți de către aceste preparate au o acțiune de neutralizare a hiperacidității gastrice, de calmare și regenerare a mucoaselor gastrice și duodenale și de atenuare a simptomelor asociate ulcerelor. De asemenea, infuziile de Salcâm sunt utile în calmarea inflamației de la nivelul tractului respirator superior, atenuând durerile, calmând tusea și stimulând expectorația. Nu în ultimul rând, acestea sunt un bun adjuvant și în calmarea durerilor de cap (migrene), reumatice sau a celor de dinți.

Astfel, preparatele pe bază de Salcâm sunt recomandate pentru efectul lor benefic asupra sistemului digestiv, având o acțiune slab alcalinizantă, emolientă, calmantă și regenerantă la nivelul stomacului și a duodenului. Extern, preparatele pe bază de Salcâm ajută la cicatrizarea mai rapidă a mucoaselor și tegumentelor, fiind indicate în arsuri, degerături, răni purulente, dureri reumatice, ulcerațiilor și a crăpăturilor de sân. De asemenea, infuzia de Salcâm are proprietăți antireumatice și adjuvante în leucoree și în atenuarea nevralgiilor dentare.

Mod de utilizare Ceai Salcam vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1 linguriță de flori la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat câteva minute, se strecoară și se beau 2-3 căni de ceai pe zi, câte una după fiecare masă principală. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare neîntreruptă.

Extern: sub formă de infuzie din 4 linguri de flori la 1 L de apă pentru: spălături vaginale, băi locale, comprese, cataplasme, îngrijirea pielii uscate și a părului, calmarea nevralgiilor dentare și a durerilor reumatice.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper Gas (capsule și sirop) și Tinctura Antibronșitică de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Ceaiul și Tinctura Gastrică, Hyper Digestiv (capsule), Bitterul Taina Maramureșului, Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Enzimax (capsule), Sirop Elixirul vieții, Ghimbir (ceai, sirop, capsule, ulei esențial), Obligeană (ceai, tinctură, capsule), Oregano (capsule, ulei esențial, condiment), Hyper-Astm (capsule), Aloe vera (gel sau capsule), Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), Hyper-bron (capsule), Hyper-Grip (capsule), Hyper Antiviral (capsule), Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Siropul de Soc, Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Lemn-dulce, Anason, Fenicul, sau cu Oțetul Antigripal sau cel Antireumatic.

Extern se poate combina cu: Balsamul Taina Plantelor, Crema cu Gălbenele și Propolis, Crema cicatrizantă, Crema Hyper Reum, Crema contra căderii părului, Hyper șampon Anticădere și Antimătreață, Crema restructurantă Taina Plantelor, Apa de gură Hyper OxyProtect, Sprayul nazal Hyper OxyPotect, Uleiul esențial de Cimbru, Oregano, Busuioc, Eucalipt, Mentă, Salvie, Brad, Pin, Cuișoare sau Ghimbir și Sarea de baie Hyper Reum de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu flori uscate

Greutate netă:

℮ 30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile gravide sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru boli grave de natură hepatică sau renală) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

 

Ceai Salcam vrac
Ceai Salcam vrac

6,50 lei

Hypericum Impex
Logo