6,00 lei

Tip Produs

Producator

Dimensiuni
Greutate 0,250 kg
Dimensiuni 10 × 20 × 10 cm
SKU: 6422572004059 Categorii: ,

Ceaiul de Păpădie contribuie la menținerea sănătății sistemelor digestiv, hepato-biliar, renal și cardiovascular. Acesta favorizează eliminarea excesului de apă și acid uric pe cale urinară și are acțiune hipoazotemică.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Ceai Papadie doze

Ceai Papadie doze – Supliment alimentar cu rol detoxifiant si digestiv.

Caracteristici generale Ceai Papadie doze:

Ceaiul de Păpădie este un excelent digestiv, diuretic și detoxifiant. Acesta ajută la îmbunătățirea funcțiilor hepato- biliare prin proprietățile sale colecistokinetice și la echilibrarea profilului lipidic. Grija față de corpul nostru este cu atât mai importantă cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică, procesată, plină de toxine și cu un profil nutrițional dezechilibrat. Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism care, la rândul său, poate îngreuna procesele de digestie și detoxifiere ale organismului.

De aceea, ceaiurile din plante, precum Păpădia, ce conțin compuși activi cu proprietăți digestive, detoxifiante, diuretice, colecistokinetice, hipoglicemiante și hipocolesterolemiante sunt o soluție naturală și la îndemână pentru combaterea factorilor cu impact negativ asupra sănătății noastre.

Ingrediente Ceai Papadie doze:

Părți aeriene de Păpădie (Taraxacum officinale).

Detalii Ceai Papadie doze:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Păpădie, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Păpădie au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Păpădie contribuie la menținerea sănătății sistemelor digestiv, hepato-biliar, renal și cardiovascular. Acesta favorizează eliminarea excesului de apă și acid uric pe cale urinară și are acțiune hipoazotemică. Susține, de asemenea, digestia și buna funcționare a colecistului prin stimularea secreției bilei și evacuarea acesteia în duoden. În plus, compușii activi (de ex.: triterpene, acizi organici, flavonoide, fitosteroli, carotenoide, colină, vitamine și minerale) din Păpădie, contribuie și la detoxifierea organismului, la reglarea glicemiei și a grăsimilor din sânge și la susținerea funcției miocardului. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Păpădie se numără acțiunea: detoxifiantă, digestivă, diuretică, colecistokinetică, hipoazotemică, hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, cardioprotectoare, calmantă, emolientă și tonifiantă la nivel cutanat.

Prezentarea compușilor activi din Păpădie:

Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee perenă cu flori galbene ce face parte din familia Asteraceelor și este originară din Eurasia. Aceasta are o multitudine de denumiri populare (papalungă, flori-galbene, floarea- mălaiului, buhă, floarea-găinii, crestățea) și o răspândire largă în zonele temperate, preferând solurile umede și locurile însorite. În ceea ce privește denumirea științifică, aceasta își are originea, cel mai probabil, fie din greaca veche, fiind compusă din cuvintele „taraxos” (boală) și „akon” (leac), fie din persanul „tarakhshaqūn” (plantă amară, cicoare sălbatică). Așa cum putem deduce din denumirea sa, Păpădia a fost cunoscută și consemnată de către grecii antici (Teofrast) și medicii arabi (Avicenna, Ibn Sarabi), aceasta având o tradiție de utilizare foarte îndelungată în special ca plantă medicinală. În sezon, părțile sale aeriene sunt utilizate și ca aliment, fiind preparate sub formă de salată sau sirop.

Cu o multitudine de substanțe active conținute, Păpădia este bogată în: principii amare (lactone sesquiterpenice: taraxacină sau lactucopicrină, taraxacolidă liberă sau glucozidată, acid taraxinic), triterpene pentaciclice (taraxerol, taraxasterol, beta-amirenol, betulinol, lupeol), fitosteroli, acizi organici (cafeic, hidroxifenilacetic), acizi grași (palmitic, oleic, melissic, cerotic), colină, flavonoide (glucozida apigenolului și a luteolului), carotenoide (violaxantină, taraxantină), vitaminele A, complex B, C, D, săruri minerale (în special de potasiu). De asemenea, rădăcinile plantei sunt bogate în fructooligozaharide (inulină – 40%) cu acțiune prebiotică, fructoză și potasiu.

Datorită acestei bogății de substanțe active, Păpădia este recomandată în fitoterapie pentru proprietățile sale digestive, detoxifiante și hepatoprotectoare. Prin gustul său amar, stimulează secreția și evacuarea din colecist în duoden a sărurilor biliare, reglează pofta de mâncare, ușurează digestia prin stimularea secreției sucurilor digestive

 

(salivă, suc gastric), reduce balonarea și flatulența și normalizează nivelurile de zahăr și grăsimi din sânge prin blocarea absorbției lor în exces, la nivel intestinal. De asemenea, datorită conținutului în potasiu, aceasta are o acțiune diuretică, depurativă, de eliminare a excesului de azot și acid uric din organism. În plus, potasiul, fitosterolii și alți compuși activi din produsele pe bază de Păpădie, contribuie la sănătatea cardiovasculară prin creșterea permeabilității capilare și mai buna irigare a miocardului. Nu în ultimul rând, această plantă este utilă și folosită extern, pentru menținerea sănătății pielii (ten, scalp, corp), calmând iritațiile și având o acțiune emolientă și tonifiantă. Toate aceste proprietăți fac din Ceaiul de Păpădie un adjuvant ideal în dietele dezechilibrate, cu exces proteic, de grăsimi sau de zaharuri și în problemele de digestie asociate acestora.

Mod de utilizare Ceai Papadie doze:

Intern: sub formă de infuzie din 2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi.

Sub formă de decoct din 2 lingurițe de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se fierbe timp de 5-10 minute, se strecoară și apoi se bea pe parcursul zilei.

În cazul administrării îndelungate, la fiecare 3 luni, se recomandă o pauză de 30 de zile.

Extern: sub formă de decoct din 1-2 lingurițe de plantă la 200-500 ml de apă clocotită. Se va folosi pentru: gargară, spălături locale, băi de șezut, cataplasme, comprese, badijonări, tonic pentru față și scalp.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura de Păpădie de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper Bil, Hyper Gas, Hyper Dep Diu, Bitter Taina Plantelor (hidroalcoolic, hidroglicerinic sau capsule), Tinctura Hepato Biliară, Siropul de Mentă sau cu Oțetul Hepato-biliar de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton conținând 20 de plicuri de plantă uscată.

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru insuficiență hepatică sau renală decompensată, litiază biliară, ulcer gastric sau duodenal) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • Conține Lemn-dulce – persoanele care suferă de hipertensiune ar trebui să evite consumul excesiv;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

 

Ceai Papadie doze
Ceai Papadie doze

6,00 lei

Hypericum Impex
Logo
Cos