Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, depurative și benefice asupra sistemului nervos.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Ceai Verde doze

Ceai Verde dozeSupliment alimentar cu rol antioxidant, tonic nervos și adjuvant în managementul greutății.

Caracteristici generale Ceai Verde doze:

Produsul Ceai Verde este una dintre cele mai iubite și consumate băuturi din întreaga lume.

Consumul acestui tip de infuzie nu doar ne desfată simțurile, ci vine la pachet și cu o listă lungă de beneficii pentru sănătatea corpului nostru. De la proprietățile antioxidante, anti-îmbătrânire, la cele tonice la nivelul sistemului nervos și la creșterea ratei metabolice a organismului, această băutură miraculoasă își merită locul deosebit în rândul ritualurilor noastre zilnice.

Introducerea în alimentație a alimentelor cu proprietăți antioxidante este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).

Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului.

În astfel de cazuri, se pot declanșa numeroase dezechilibre în organism, majoritatea acestora având la bază dereglarea anumitor procese metabolice.

Astfel, un stil de viață solicitant, stresant, dezechilibrat se poate resimți în organism sub forma unor dificultăți în metabolizarea lipidelor sau a glucidelor. Acestea pot lua forma unor dezechilibre între fracțiile colesterolului (HDL, LDL), creșterea nivelului trigliceridelor în sânge, pierderea treptată a sensibilității la insulină și/sau creșterea glicemiei. De asemenea, în special odată cu înaintarea în vârstă, poate apărea o încetinire a ratei metabolice bazale, fapt ce se manifestă prin luarea în greutate, reducerea tonusului muscular, înrăutățirea timpilor de reacție, pierderea clarității mentale și lista poate continua. Nu în ultimul rând, atunci când organismul nostru este supus unor surse însemnate și continue de stres oxidativ, care îi depășesc capacitatea de neutralizare și refacere, din nefericire, pot apărea stricăciuni la nivel adenomial și erori de diviziune celulară care pot fi foarte periculoase.

Cu toate acestea nu trebuie să ne descurajăm. Soluția optimă este aceea de a adopta un stil de viață echilibrat, cu timp suficient pentru odihnă și refacere, cu activitate fizică regulată de intensitate moderată, cu un management eficient al stresului, cu o hidratare corectă și cu o alimentație variată, bazată pe alimente cât mai puțin procesate, de origine controlată, de sezon și cu un profil nutrițional echilibrat, bogat în nutrienți. Acest deziderat poate fi susținut cu ajutorul suplimentelor alimentare, acestea având rolul de a preîntâmpina posibile carențe, de a optimiza procesele organismului și de a limita impactul negativ al multitudinii de factori de stres cu care ne confruntăm în mod constant.

O categorie importantă a suplimentelor alimentare, la granița dintre aliment și supliment, sunt infuziile și decocturile din fructe și plante medicinale.

Introducerea ceaiurilor în obiceiurile noastre alimentare de zi cu zi, este un demers simplu, ieftin și eficient de a ne menține sănătoși. Astfel, Ceaiul verde este un exemplu excelent de băutură cu proprietăți sanogene.

Consumarea regulată de Ceai verde poate contribui la reducerea inflamației și a toxinelor din organism, combaterea stresului oxidativ, normalizarea glicemiei, a colesterolului și a tensiunii arteriale.

De asemenea, se poate resimți o creștere generală a nivelului de energie și a tonusului sistemului nervos. Folosit extern, Ceaiul verde are proprietăți: antiseptice, astringente, antioxidante, anti-îmbătrânire și antiinflamatoare.

Ingrediente Ceai Verde doze:

Frunze de Ceai verde (Camellia sinensis).

Detalii Ceai Verde doze:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea produslui Ceai verde, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute din surse sigure, atent verificate și nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, depurative și benefice asupra sistemului nervos.

Acestuia i se atribuie o listă lungă de proprietăți sanogene, de la creșterea nivelului de energie, la combaterea erorilor de diviziune celulară și până la susținerea proceselor metabolice ale organismului cu efecte pozitive în managementul greutății corporale.

Proprietățile benefice ale Ceaiului verde sunt date, în principal, de conținutul crescut (aproximativ 20% din masa uscată a frunzelor) în catechine/catehine (epigalocatechină, galat de epigalocatechină, galat de epicatechină, epicatechină). Acestea sunt compuși polifenolici ce se află în componența taninurilor ce posedă proprietăți antioxidante și care au fost subiectul a numeroase studii științifice care le-au subliniat caracterul cardioprotector și cerebroprotector, printre altele. Alți compuși importanți ce se regăsesc în preparatele pe bază de Ceai verde sunt: teanina/teina, cafeina, teobromina, teofilina, fluorina, xantina, dimetilxantina, adenina, flavonoizii, triterpenele, acidul folic, clorofila, vitaminele – betacaroten, C, B2, B6, folați și mineralele – Ca, Mg, Na, Fe, P, K, Mn.

Astfel, printre virtuțile Ceaiului verde se numără acțiunea: antioxidantă, antiinflamatoare, hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, anticancerigenă, cardioprotectoare, protectoare la nivel cerebrovascular, energizantă, depurativă, hipotensivă, anticoagulantă, imunomodulatoare, mineralizantă, adjuvantă în curele de slăbire, diuretică și ușor laxativă.

Folosit extern, Ceaiul verde are o acțiune: antiseptică, astringentă, antioxidantă, antiinflamatoare, anti-îmbătrânire și de menținere a sănătății orale.

Prezentarea compușilor activi din Ceai Verde doze:

Arborele de Ceai (Camellia sinensis) este o specie de arbust mereu verde ce face parte din familia Theaceae, în care se regăsesc și Cameliile.

Arbustul de ceai este originar din estul și sud-estul Asiei și de pe subcontinentul Indian, totuși, datorită popularității sale acesta este cultivat în aproape toate regiunile tropicale și sub-tropicale. Florile arbustului de Ceai sunt albe-gălbui, iar rădăcina sa este puternică și pivotantă. În cultură, arbustul este tăiat pentru a nu depăși 2 m înălțime, acest lucru facilitând culegerea frunzelor. Specia preferă solurile bogate și umede, iar expunerea sa la soare poate fi parțială sau totală. În prezent, există patru mari varietăți ale speciei, însă doar două dintre ele sunt folosite pentru obținerea ceaiului, și anume: Camellia sinensis var. sinensis și Camellia sinensis var. assamica. Din acestea, s-au obținut mii de sortimente (de ex: Okumidori, Fushun, Meiryoku, Saemidori, Benifuuki), fiecare cu proprietățile lor sanogene și organoleptice. Foarte important, Arborele de ceai nu trebuie confundat cu Melaleuca alternifolia care este o specie neînrudită din care se extrage uleiul esențial de „Tea tree” sau cu Leptospermum scoparium care este arborele de ceai Neozeelandez.

Ceaiul (infuzia din frunzele Arborelui de ceai) este una dintre cele mai apreciate și consumate băuturi din întreaga lume.

Cu o istorie de consum de peste 2.000 de ani, ce a luat naștere în China, infuzia din frunzele Arborelui de ceai, a evoluat și a fost constant adaptată la gusturile celor care o savurează. Astfel, în prezent, există numeroase tipuri de ceai în funcție de originea materiei prime, timpul de recoltare, modalitatea de procesare, post-procesare, aditivare și combinare cu alte ingrediente, temperatura de servire sau înălțimea de la care se toarnă în ceașcă. Principalele șase categorii de ceai în funcție de modul de procesare sunt: Ceaiul alb (veșted și neoxidat), Ceaiul galben (neveștejit, neoxidat dar lăsat să se îngălbenească), Ceaiul verde (neveștejit, neoxidat), Ceaiul oolong (veșted, parțial oxidat), Ceaiul negru (veștejit, oxidat în totalitate, denumit „Ceai roșu” în China și regiunile din estul Asiei) și Ceaiul post-fermentat „închis la culoare” (Ceai verde fermentat/compostat, denumit „Ceai negru” în China).

Pe lângă aroma caracteristică, Ceaiul verde este atât de îndrăgit și pentru efectele sale sanogene. Astfel, unul dintre principalele beneficii ale consumului regulat de Ceai verde este acțiunea sa antioxidantă – de neutralizare a radicalilor liberi și de protecție a celulelor organismului față de stricăciunile produse de către aceștia. De asemenea, infuzia are proprietăți tonice și energizante datorită teinei/L-teaninei și cafeinei pe care le conține. Acestea două au un efect benefic asupra sistemului nervos care este solicitat în timpul curelor de slăbire, atenuând stările de oboseală. De asemenea, infuzia are și proprietăți diuretice, hipolipemiante și de reglare a metabolismului lipidelor și pe cel al glucidelor.

Are, astfel, capacitatea de a „dizolva” grăsimile și de a stopa absorbția acizilor grași și a colesterolului datorită conținutului în acid tanic, iar datorită polizaharidelor conținute, acesta reglează glicemia și contribuie la creșterea sensibilității la insulină. Aceste două acțiuni complementare transformă Ceaiul verde într-un aliat de nădejde în curele de slăbire și în lupta împotriva obezității. Foarte important, numeroase studii științifice au indicat și capacitatea produselor pe bază de Ceai verde de a distruge și a stopa diviziunea necontrolată a celulelor canceroase. La fel de important, conținutul în polifenoli, flavonoide și alte fitochimicale îi conferă infuziei de Ceai verde proprietăți protectoare la nivelul sistemului cardiovascular, cu reglarea tensiunii arteriale și protejarea arterelor și a vaselor de sânge. Au fost observate beneficii semnificative și asupra sănătății creierului, Ceaiul verde acționând atât ca tonic, prin îmbunătățirea memoriei și a timpilor de răspuns, creșterea puterii de concentrare, îndepărtarea senzației de oboseală și limitarea inflamației, cât și ca relaxant, prin combaterea senzației de anxietate, tristețe.

Ceaiul verde contribuie la:

  • menținerea unei greutăți normale;
  • stimulează creșterea ratei metabolice și arderea grăsimilor;
  • contribuie la reglarea profilului lipidic (colesterol, trigliceride);
  • susține buna funcționare a sistemului cardiovascular;
  • ajută la normalizarea glicemiei și la protejarea glandelor producătoare de insulină;
  • susține buna funcționare a sistemului gastrointestinal și îmbunătățește digestia;
  • susține memoria prin protejarea celulelor nervoase față de stresul oxidativ;
  • protejează sănătatea ochilor și a prostatei prin acțiunea antioxidantă;
  • facilitează relaxarea și concentrarea datorită conținutului în teină;
  • susține buna funcționare a sistemului imunitar;
  • contribuie la încetinirea proceselor de îmbătrânire

Mod de utilizare Ceai Verde doze:

Intern: infuzie din 1-2 doze de plantă la 200 ml apă fierbinte (80-85°C). Se recomandă încălzirea în prealabil a ceainicului și/sau a cănii în care va avea loc infuzarea, în mod uzual timp de 3 minute, ceaiul devenind mai amărui și mai astringent pe măsură ce se crește timpul de infuzare sau temperatura apei. Se consumă 2-3 căni de ceai pe zi, între mese, timp de 3 luni maximum, apoi se face o pauză de 1 lună și cura se poate relua.

Extern: infuzie din 2-4 doze de plantă la 250 mL de apă fierbinte. Se lasă la infuzat acoperită până se răcește, apoi se strecoară și se folosește pentru: menținerea sănătății cavității bucale, a pielii, scalpului și părului. Infuzia poate fi utilizată pentru clătiri ale gurii/gargară, comprese, spălături locale, ca tonic facial, pentru închiderea porilor și întinerirea și revigorarea tenului ș.a.m.d.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu:

Tinctura pentru Slăbire.

Se poate asocia cu succes și cu:

Bitterul Taina Maramureșului, Bitterul Cardiotonic sau Bitterul Ierburile vieții (hidroglicerinic sau capsule), CardioBor (capsule), Memorie plus (capsule), Hyper Antioxidant Forte (capsule), Hyper Anti-aging (capsule), Hyper-Tum (capsule), 5-HTP Slăbire (capsule), Slăbire extra (capsule), Slăbire MAX (capsule), Hyper-Slăbire (capsule), Siropul Momyrtidiab, Ceaiul de Cicoare, Castravete-amar, Fasole sau Iarbă de Fier, Ceaiul Antiadipos sau cel pentru Slăbire, Oțetul pentru slăbire.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele:

Crema Antiaging, Crema cu Acid Alfa-lipoic și Coenzima Q10, Crema cu Colagen si Acid Hialuronic, Crema de mâini Antiaging cu Acid Hialuronic si Coenzima Q10, Serul ten Luminos (Acid Alfa-lipoc), Crema Anti-Aging și sarea de baie Anti-aging.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu 20 doze plantă uscată.

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nerecomandat femeilor însărcinate sau care alăptează din cauza conținutului de cafeină.

Precauții:

  • Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (anticoagulante, psihotrope, diuretice) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru insuficiență cardiacă, hepatică sau renală severă, litiaze renale, probleme de coagulare a sângelui, tensiune arterială sau glicemie scăzute, tulburări de somn, ulcer gastric sau duodenal, boli intestinale inflamatorii, anemie feriprivă) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • Persoanele care urmează tratamente care influențează coagularea sângelui (de ex., aspirină, ibuprofen, clopidogrel, diclofenac, warfarină, heparină ș.a.) și cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale trebuie să consulte specialistul înainte de utilizarea produsului;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Ceai Verde doze
Ceai Verde doze

7,50 lei

Hypericum Impex
Logo