Capsule Ulei Seminte de In

- 16%

Prețul inițial a fost: 37,00 lei.Prețul curent este: 31,00 lei.

Brand
Proprietati

Antinflamator, Cardioprotector

Recomandari

Suport Cardiovascular

Brand

HYPERICUM

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 4

Capsule Ulei Seminte de In

Supliment alimentar cu rol de echilibrare a profilului lipidic și de protejare a sistemului cardiovascular

Ingrediente:

Ulei din semințe de In (Linum usitatissimum) (50% ALA), capsulă moale (gelatină, glicerină, apă demineralizată).

Informații nutriționale Per porție

(1 cps)

VNR* (%)

Per porție (1 cps)

Ulei din semințe de In, din care:

· Acid alfa-linolenic (ALA)

1.000 mg

500 mg

**

**

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilită VNR

Caracteristici generale ale produsului:

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea și de formulele holistice special create pentru a genera sinergie între ingredientele alese, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Capsulele gelatinoase moi cu Ulei din semințe de In sunt un produs atent formulat pentru a susține sănătatea cardio- și cerebrovasculară. Datorită conținutului crescut al uleiului de In în acizi grași omega-3 cu lanț scurt (Acid alfa-linolenic – ALA) produsul ajută și la echilibrarea profilului lipidic, asistând procesul antiinflamator propriu organismului și contrabalansând efectul proinflamator al acizilor grași omega-6, regăsiți în mod covârșitor în alimentația modernă, de tip vestic. De asemenea, produsul are un rol adjuvant și în fluidizarea sângelui sau reglarea tranzitului intestinal. Limitarea proceselor inflamatorii din organism și susținerea bunei funcționări a inimii și sistemului vascular sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Vedem, astfel, că inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură metabolică, autoimună, cardiovasculară, hepatică, renală, neuronală, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru un timp îndelungat are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Cel mai adesea, aflarea prelungită într-o stare de inflamație sub-clinică crește, printre altele, riscul de afectare al vaselor de sânge (de ex., depunere de plăci ateromatoase, îngroșare, rigidizare, formare de trombi/cheaguri), acest lucru îngreunând oxigenarea corectă a organelor (inclusiv a creierului) și favorizând creșterea tensiunii arteriale. Spre exemplu, în prezența stresului oxidativ, lipidele din sânge pot fi oxidate generând, astfel, lipoproteine oxidate de tipul „LDLox”. Acestea sunt, de regulă, recunoscute greșit de către corpul uman, generând un răspuns inflamator și fiind implicate în procesul de aterogeneză. În plus, expunerea prelungită la episoade stresante (atât de natură psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe.

De asemenea, la fel de important precum impactul asupra sistemului cardiovascular este și impactul inflamației asupra metabolismului și a greutății corporale. Odată cu destabilizarea microbiotei intestinale și acumularea unui surplus de grăsimi în organism (în special în regiunea omentală), se poate crea un cerc vicios ce conduce la mai multă inflamație, care la rândul său favorizează luarea în greutate prin creșterea nivelelor de insulină și perturbarea nivelelor altor hormoni. Similar, acumularea grăsimii la nivelul ficatului (steatoză hepatică) duce la îngreunarea funcției hepatice, afectarea digestiei și scăderea eficienței proceselor de detoxifiere ale organismului. Pentru o slăbire sănătoasă și de durată, este recomandată eliminarea treptată a depozitelor de grăsime aflate în exces (provenite fie pe cale exogenă, din alimentație, fie endogenă din cauza unor predispoziții genetice sau afecțiuni metabolice). Indiferent de cauza apariției kilogramelor în plus, pentru a ne proteja sănătatea, este indicat un management atent al greutății corporale, adoptarea unei diete variate și echilibrate, asigurarea unui somn suficient și de calitate și valorificarea tuturor oportunităților de a face sport și a rămâne activi atât fizic, cât și psihic.

Pentru a ne ajuta organismul în procesul de limitare a proceselor inflamatorii, precum și pentru a-i asigura un aport echilibrat de nutrienți, putem face apel la suplimentele ce au la bază compuși cu proprietăți antiinflamatoare, cardioprotectoare, hipotensive și cerebroprotectoare precum acizii grași omega-3. O variantă curată, cu o concentrație ridicată de acizi grași omega-3 cu lanț scurt (50% ALA) sunt gelulele cu Ulei din semințe de In de la Hypericum. Produsul este atent verificat pentru a nu conține contaminanți periculoși, fiind o soluție sigură, eficientă și la îndemână pentru susținerea organismului în combaterea factorilor (menționați mai sus) cu impact negativ asupra sănătății noastre fizice și psihice.

În continuare, vom prezenta câteva informații despre compușii activi din compoziția capsulelor gelatinoase moi cu Ulei din semințe de In:

Inul (Linum usitatissimum), cunoscut și drept In-de-fuior sau In-de-sămânță, este o plantă erbacee anuală, cultivată, oleaginoasă, textilă, alogamă, cu importanță alimentară, fitoterapeutică și textilă care face parte din familia Linaceae (în care se regăsesc peste 200 de varietăți de in și în jur de 250 de specii cu o distribuție cosmopolitană). Originar din regiunea mediteraneeană, Crimeea, Caucaz și Asia Mică, Inul este cultivat din Neolitic, pe teritoriul Chinei și Indiei, pentru extragerea fibrelor, însă cele mai timpurii dovezi ale folosirii sale ca plantă textilă au fost găsite în peștera Dzudzuana de pe teritoriul Georgiei din zilele noastre. Similar, au fost găsite resturi de plante în locuințele lacustre ce se aflau pe teritoriul Elveției din zilele noastre. Se pare că specia nu a fost niciodată una spontană, fiind ameliorată din Inul-palid (Linum bienne), strămoșul său sălbatic. De-a lungul timpului, cultivarea Inului s-a extins odată cu migrarea popoarelor, în părțile de vest ale continentului Asiatic, în Africa și în Europa. Similar, Inul a fost cultivat și în Antichitate pentru fibrele și semințele sale, fiind apreciat de egipteni, greci, evrei și romani. Spre exemplu, egiptenii dețineau cunoștințele de a transforma fibrele obținute din plantă în pânze pentru pictat, în timp ce grecii le foloseau și pentru pânzele corăbiilor și pentru uneltele de pescuit. Similar, romanii foloseau inul pentru confecționarea hainelor aristocraților sau căptușirea platoșelor. Cu trecerea timpului și apariția culturilor de bumbac și a mătăsii, apoi introducerea fibrelor artificiale, cultivarea inului a scăzut treptat, însă și în zilele noastre inul este considerat un material de calitate superioară, dezirabil în special în climatul cald.

Pe lângă utilizarea textilă și cea tehnologică (în finisarea lemnului), Inul este apreciat și pentru proprietățile nutriționale deosebite ale uleiului extras din semințele sale, precum și pentru cele ale făinii sau ale semințelor întregi. Datorită conținutului bogat în lipide (42%), în special acizi grași polinesaturați omega-3 (23%), a fibrelor (27%), a proteinelor (18%), a vitaminelor din complexul B (în special B1 și B6) și a mineralelor precum magneziul, fosforul, zincul, fierul, calciul sau potasiul, semințele de In sunt un aliment integral sănătos, nutritiv, folosit din timpuri străvechi de către specia umană. În zilele noastre, semințelor de In le sunt recunoscute proprietățile prebiotice, laxativ-purgative și emoliente datorită conținutului crescut în lignani și fibre. Având cantități semnificative, atât de fibre cât și de acizi grași polinesaturați, semințele de In sunt un adjuvant deosebit de eficient în cazurile de constipație și în scăderea riscului cancerului de colon. Acestea ajută la formarea bolului fecal, iar consumate după ce au fost înmuiate în apă, acestea formează un bloc mucilaginos ce stimulează mecanic expulzarea fecalelor. De asemenea, aceste semințe au un rol modulator asupra microbiotei intestinale, calmând și protejând mucoasa intestinală, reducând, astfel, statusul inflamator din organism și fiind un aliment foarte util în curele de slăbire și în obezitate. În favoarea acestor afirmații, un studiu (meta-analiză) relativ recent a demonstrat faptul că un consum regulat de peste 30 g de semințe de in pe zi, timp de minimum 12 săptămâni, a ajutat la reducerea indicelui de masă corporală (IMC), scăderea în greutate și scăderea circumferinței taliei în cazul persoanelor supraponderale (cu IMC de peste 27).

În fitoterapia modernă, semințele de In se remarcă și prin proprietățile lor antilitiazice și antiseptice la nivel urinar. De asemenea, datorită conținutului în steroli și acizi grași omega-3, Inul este un bun adjuvant în echilibrarea lipoproteinelor (HDL-LDL) și normalizarea tensiunii arteriale, cu efecte benefice asupra sistemului cardiovascular dovedite științific. Astfel, un alt studiu (meta-analiză) efectuat tot pe o durată de 12 săptămâni a evidențiat proprietățile hipotensive (cu reducerea tensiunii sistolice și diastolice) ale consumului de semințe de In. Un al treilea studiu a indicat și o scădere a colesterolului total, și a lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL – „colesterolul rău”) asociată consumului regulat al acestor semințe. Nu în ultimul rând, există studii care au raportat și scăderi ale unui marker inflamator însemnat – proteina C-reactivă – la consumatorii de semințe de In cu un IMC mai mare de 30. Aceste proprietăți se datorează, în parte, acțiunii antiinflamatoare ale compușilor din semințele de In, precum acizii grași omega-3.

Ajungem, astfel, la proprietățile remarcabile ale uleiului de In care este apreciat atât ca aliment, cât și ca supliment alimentar. Spre deosebire de semințele integrale, uleiul de In este compus numai din lipide (trigliceride), neavând fibre sau proteine. Totuși, concentrația de acizi grași polinesaturați omega-3 este dublă față de cea din semințe, fiind, astfel, o sursă mult mai bună pentru acest tip de nutrienți. Mai exact, uleiul din semințe de In conține toate cele 3 tipuri de acizi grași esențiali „omega” (3, 6 și 9) și este compus în proporție de aproximativ: 52-55% din acid alfa-linolenic (ALA – acid gras esențial triplu-nesaturat, omega-3 cu lanț scurt), 18,5-22,6% din acid oleic (acid mononesaturat), 14-17% din acid linoleic dublu-nesaturat, și din doar 7% acid palmitic și 3,4-4,6% acid stearic, care sunt acizi grași saturați. Vedem, astfel, că Uleiul de In se remarcă printr-un procent deosebit de mare de acizi grași polinesaturați omega-3 cu lanț scurt în compoziția sa. Mai mult, procentul de acizi grași saturați omega-6 este mult mai scăzut față de cel al acizilor omega-3. Datorită acestui raport deosebit între acizii grași omega-6 și omega-3, uleiul de In contribuie la menținerea concentrațiilor normale de colesterol și trigliceride din sânge, la reducerea tensiunii arteriale și la fluidizarea sângelui, cu efecte benefice asupra sănătății cardio- și cerebro-vasculare. Concentrația mare de acizi grași omega-3 îi conferă acestui tip de ulei și proprietăți antiinflamatorii și imunomodulatoare (prin echilibrarea balanței ω-3:ω-6 din alimentație) ce ajută la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, scleroza multiplă sau a altor condiții de natură reumatică sau autoimună.

Totuși, din cauza procentului foarte mare de grăsimi polinesaturate în raport cu cele saturate, uleiul de In are un punct de fumigație scăzut (107°C), nefiind indicat pentru prăjire sau alte tratamente termice și putând fi adăugat doar la sfârșitul procesului de preparare al mâncării gătite. Astfel, pentru a beneficia la maximum de proprietățile sanogene de excepția ale acestui ulei, se recomandă folosirea sa în stare crudă, ca atare, în salate, paste, orez și alte preparate reci, sau, așa cum este cazul suplimentului de față, luat sub formă de capsulă moale. Forma încapsulată este ideală atunci când se dorește stabilizarea uleiului de In prin reducerea expunerii la factorii externi ce produc râncezirea (de ex., oxidare produsă de aer, lumină, temperatură etc.). Astfel, uleiul rezistă o perioadă mult mai mare de timp, își păstrează toate proprietățile nutriționale și sanogene și este mai ușor de administrat decât forma lichidă. De asemenea, în cazul gelulelor cu ulei din semințe de In, cel mai adesea, cantitatea mare de acizi grași omega-3 este garantată – cum este și cazul produsului de față care conține minimum 50% ALA – această valoare nefiind menționată prea des pe uleiul din semințe de In de uz alimentar și putând varia destul de mult de la produs la produs (3-71%) în funcție de mulți factori (condițiile de cultură, soiul folosit – bogat/sărac în ALA, metoda de procesare, condițiile de transport și depozitare ș.a.). Foarte important, uleiul de In folosit în suplimentul de față a fost obținut exclusiv prin metode mecanice de extracție (presare la rece), fără solvenți chimici și provine din culturi nemodificate genetic, atent verificate, necontaminate cu metale grele, pesticide sau alți compuși toxici de natură organică sau anorganică. De asemenea, acesta NU a fost hidrogenat.

Deși uleiurile vegetale, precum cele din semințe de In, Chia sau Cânepă conțin forme de acizi grași omega-3 cu lanț scurt (ALA), considerați inferiori acizilor grași omega-3 cu lanț lung (acidul eicosapentaenoic – EPA și cel docosahexaenoic – DHA) deoarece au o rată mai mică de absorbție și metabolizare în organism, aceste surse de omega-3 au, totuși, anumite avantaje însemnate. Astfel, trebuie menționat faptul că majoritatea surselor de acizi grași omega-3 EPA și DHA sunt procurate pe cale alimentară din produsele animale (în special uleiul de pește), singura excepție fiind unele specii de alge (Schizochytrium, Chlorella) și cianobacteriile din genul Spirulina. Problema cel mai des întâlnită în cazul suplimentelor alimentare cu omega-3 din ulei de pește (sau Krill) este aceea că aceste surse valoroase de nutrienți pot fi contaminate cu metale grele (în special mercur) din cauza poluării oceanelor și al mecanismelor de bioacumulare a acestor metale în grăsimea viețuitoarelor marine. Deși acest fenomen este mai prevalent în cazul peștilor de captură, pentru cei de crescătorie apare problema contaminării cu antibiotice, substanțe ce sunt administrate atât în scop terapeutic, cât și pentru a grăbi creșterea peștilor. Din aceste motive, suplimentele de calitate cu omega-3 obținut din ulei de pește (sau Krill) tind să fie mult mai scumpe decât cele cu omega-3 din surse vegetale. În plus, în ceea ce privește suplimentele din Krill, acestea pot da naștere și unor reacții alergice în cazul persoanelor cu alergie la crustacee, fructe de mare și derivați ai acestora. Nu în ultimul rând, suplimentele cu omega‑3 din alge pot avea și ele unele dezavantaje, în afară de prețul mai mare (de ex. Chlorella), acestea pot fi uneori obținute din microalge modificate genetic pentru a avea un conținut mai mare de acizi grași.

Vedem, astfel, că uleiurile vegetale precum cel din semințe de In sunt o alegere mult mai facilă pentru cei care doresc să consume o dietă bazată pe plante, acesta fiind o alternativă mai ieftină, mai curată (Inul fiind o plantă nepretențioasă care nu necesită fertilizări sau tratamente fitosanitare deosebite), mai etică și cu concentrații mari de omega-3, față de suplimentele mai scumpe și uneori provenind din organisme modificate genetic. Oricare ar fi preferințele noastre în ceea ce privește sursele din care ne procurăm acizii grași omega-3 atât de necesari bunei funcționări a organismului, în cele mai multe cazuri, este indicat să avem o dietă cât mai variată, proaspătă și locală. Astfel, pentru a ne asigura că primim cantitățile optime din nutrienții pe care ni-i dorim, poate fi o bună idee să introducem în dietă mai multe surse pentru același tip de nutrient. Mai exact, pentru a ne asigura că avem un aport suficient de acizi grași omega-3 în dieta zilnică, o soluție utilă este alternarea surselor pentru acest nutrient (pește – Macrou, Somon, Hering, Anșoa, ficat de Cod; alge; semințe – In, Chia, Cânepă; nuci; fructe – Cătină-albă, Kiwi, Merișoare-de-pădure; iarbă-grasă; uleiuri vegetale – In, Cânepă, Rapiță, Chia, Soia; suplimente de calitate cu omega-3 din: ulei de pește, ulei din semințe de In, microalge, Spirulina ș.a.). Acest demers va reduce riscul de a nu primi cantitatea dorită de omega-3 din alimente și suplimente din cauza unor intoleranțe sau a unor probleme de metabolizare și asimilare pe care fiecare din noi le-am putea avea față de anumite alimente sau chiar categorii de alimente.

Pe scurt, putem concluziona faptul că acizii grași Omega-3 (inclusiv cei cu lanț scurt) sunt recunoscuți pentru capacitatea lor de a menține nivelul colesterolului și al trigliceridelor din sânge în limitele lor normale. Aceștia contribuie la fluidizarea sângelui ceea ce duce la optimizarea circulației și la normalizarea tensiunii arteriale, fapt ce se reflectă în mai buna oxigenare a țesuturilor. Pe termen lung, aceste proprietăți conduc la menținerea funcțiilor cardiace în parametrii normali. De asemenea, aceștia contribuie la susținerea și îmbunătățirea capacității cognitive, a memoriei și a vederii. Similar cu semințele integrale, uleiul de In este și el un bun adjuvant în curele de slăbire, contribuind la reglarea metabolismului, echilibrarea balanței hormonale și accelerarea tranzitului intestinal lent. Nu în ultimul rând, datorită acțiunii antiinflamatorii, acizi grași omega-3 ALA pot contribui la reducerea durerilor articulare și menstruale, și la limitarea simptomelor asociate unor condiții autoimune.

Mod de utilizare:

Adulți: 1 capsulă moale pe zi, cu 20-30 de minute înainte de masă, cu o cantitate suficientă de lichid.

Cura recomandată este de 3 luni, fiind urmată de o pauză de 30 de zile. Se poate repeta de câte ori este nevoie.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Ceaiul de semințe de In de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară:  Omega 3 din Alge (capsule), Omega 3 (Ulei de pește) (capsule moi), CLA (capsule moi),  CardioBor (capsule), Osteoartrit Bor (capsule), Doctorul Naturii – Colostru (capsule), Lăptișor de Matcă Liofilizat (capsule), Hyper-Reum (capsule),Osteoartrit Bor (capsule), Vitamina D3 5.000 UI (capsule), Natural Statine Forte (capsule), NaturAsp (capsule), Coenzima Q10(capsule), Deprecalmin (capsule), Calciu Complex Ionic (comprimate), Colagen cu Acid Hialuronic (capsule), Magneziu B-complex (Droji-Mag) (capsule), Potasiu și Magneziu (capsule), ArtroVigor (capsule), Artro-Flex HA (capsule), Artro Hyp Forte (pulbere instant), Osteoboron (capsule), Hyper Colagen LichidColagen Forte (capsule), ImunoBor D 1.000 U.I.3 (capsule), Ceaiul Antireumatic și Tinctura antireumaticăVitacan Forte (capsule), Vitacan Alcalin (capsule), Sevă de Mesteacăn sau Sirop Sevă de MesteacănSiropul Vitaminizant cu Cătină-albă sau Oțetul Antireumatic.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Unguentul Hyper-reumUleiul de MagneziuCrema cu Untul-pământuluiTătăneasă și ArnicăCrema cu Untul-pământului, Arnică și PetrolBalsamul Gel Gheara DiavoluluiGelul cu Chili, Propolis și Vitamina ECrema cu SpânzCeaiul cu Tătăneasă și Crema cu TătăneasăCrema cu Untul-pământuluiCrema cu Mărul-lupuluiCrema cu Arnică și Tinctura de ArnicăHyper Intim GelCrema pentru igiena intimă Hyper-GinGelul Hyper VenoSanCrema pentru SâniHemor-HypCeaiul Antihemoroidal și Tinctura AntihemoroidalăUleiurile esențiale de CamforCuișoareGhimbirEucalipt sau Mentă și Sarea de baie Hyper-reum.

Formă de prezentare:

Un flacon conține 50 capsule moi a câte 1.320 mg

Cantitate netă:

℮ 66 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat în caz de ileus piloric intestinal și abdomen acut.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de ex., anticoagulante, antiplachetare, antihipertensive ș.a.), cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru diabet, schizofrenie, probleme de coagulare a sângelui, afecțiuni digestive, renale, hepatice sau cardiovasculare grave), sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Q & A

Ask a question
You must be logged in to ask a question Log In
There are no questions yet
Capsule Ulei Seminte de In
Capsule Ulei Seminte de In

Prețul inițial a fost: 37,00 lei.Prețul curent este: 31,00 lei.

Hypericum Impex
Logo