Capsule Sanziene

- 15%

Prețul inițial a fost: 41,00 lei.Prețul curent este: 35,00 lei.

Tip Produs

Proprietati

Calmant, Diaforetic, Diuretic, Sedativ

Recomandari

Regenerarea ficatului, Tiroidă

Plante Medicinale

Brand
Producator

HYPERICUM IMPEX

Brand

HYPERICUM

Supliment alimentar cu rol în reglarea activității glandei tiroide

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 5

Capsule Sânziene

Supliment alimentar cu rol în menținerea sănătății tiroidei

Caracteristici generale Sânziene:

Capsulele cu extract de Sânziene sunt o alegere excelentă pentru reglarea funcției tiroidiene. Acestea sunt utile și în protejarea tractului urinar, precum și în menținerea sănătății sistemului nervos. Nu în ultimul rând, metoda unică de obținere (fermentație lactică a materialului biologic urmată de atomizarea sa) a capsulelor cu extract de Sânziene le conferă acestora proprietăți calmante și regenerante asupra mucoasei intestinale, având o acțiune antiinflamatoare și de limitare a proliferării microorganismelor patogene la nivelul tractului digestiv, cu efecte benefice și asupra tranzitului intestinal. Această acțiune este posibilă datorită procesului fermentativ, produsul căpătând prin intermediul său noi proprietăți pre-, pro- și postbiotice ce duc la modularea microbiotei intestinale și la amplificarea efectului: reglator la nivel tiroidian, sedativ, calmant, depurativ, diuretic, antiepileptic, antilitiazic, antireumatic, cardioprotector, antioxidant, antiinflamator, imunomodulator, antiproliferativ și laxativ al plantelor conținute

Protejarea sistemelor nervos și urinar, precum și reglarea funcției tiroidiene sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Astfel, microbiota noastră intestinală este tot mai greu încercată mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul.

Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. De asemenea, așa cum a fost deja menționat, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun. Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp, reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de situații, sănătatea glandei tiroide poate fi afectată, aceasta având de suferit în special din cauza carențelor alimentare (de ex. deficiența de iod) și a oboselii acumulate în timp. Deoarece rolul tiroidei este unul foarte variat și important, afectarea sa se poate manifesta în numeroase feluri, de la modificarea greutății corporale, la modificarea nivelului de energie, a sănătății fanerelor, capacității de termoreglare sau a tonusului mintal.

Așadar, atunci când funcția tiroidiană este afectată și sistemul nervos central poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția stărilor de oboseală, agitație, insomnie, anxietate sau depresie. Atunci când apare suprasolicitarea psihică și emoțională, putem deveni mai sensibili la factorii de mediu (prin scăderea imunității) și putem resimți senzații de epuizare, nervozitate, grijă excesivă, tristețe sau chiar scăderea performanțelor cognitive. Vedem, astfel, că sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase din zilele noastre, îngrijirea bunăstării psiho-emoționale este din ce în ce mai importantă, iar menținerea unui echilibru între sănătatea fizică, cea psihică și cea emoțională este abordarea holistă, corectă.

Nu în ultimul rând, sistemul uro-renal poate deveni și el vulnerabil, fiind predispus la infecții și la inflamație. În ceea ce privește aparatul urinar, acesta este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. Pe deasupra, un metabolism lent (ce poate fi cauzat de disfuncții tiroidiene), consumul excesiv de sodiu, precum și alți factori de natură fiziologică și psihologică, pot determina retenția apei în țesuturi cauzând disconfort și un aspect inestetic. Totuși, poate cel mai important aspect de avut în vedere este acela că un sistem renal suprasolicitat poate afecta sănătatea cardiovasculară sau pe cea pulmonară, acesta nefiind capabil să elimine corect reziduuri metabolice precum acidul uric sau nefiind capabil să filtreze corect urina (de ex., cauzând pierderi de proteine în urină). Mai exact, afecțiunile cronice renale pot conduce la creșterea presiunii arteriale, fapt ce suprasolicită sistemul cardiovascular. Așadar, protejarea sănătății rinichilor este un demers prioritar, în special în cazul persoanelor cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a dezvolta probleme de natură renală.

Deși sursele de stres sunt multiple, nu trebuie să ne descurajăm! Soluția optimă este aceea de a adopta, treptat, un stil de viață echilibrat, cu timp suficient pentru odihnă și refacere, cu activitate fizică regulată de intensitate moderată, cu un management eficient al stresului, cu o hidratare corectă și cu o alimentație variată, bazată pe alimente cât mai puțin procesate, de origine controlată, de sezon și cu un profil nutrițional echilibrat, bogat în nutrienți. Din fericire, acest deziderat poate fi susținut cu ajutorul suplimentelor alimentare, ele având rolul de a preîntâmpina și adresa posibile carențe, de a optimiza procesele organismului și de a limita impactul negativ al multitudinii de factori de stres cu care ne confruntăm în mod constant. Astfel, suplimentele ce au la bază extracte din plante medicinale cu proprietăți sedative, depurative, antireumatice, antiinflamatoare și de susținere a funcției tiroidiene – precum cele din Sânziene – sunt o soluție naturală și la îndemână pentru menținerea sănătății sistemelor nervos și urinar, precum și pentru reglarea proceselor metabolice din organism.

Ingrediente Sânziene (mg/cps):

Extract fermentat și atomizat (pe suport de 10% maltodextrină) din părți aeriene de Sânziene-galbene (Galium verum) – 230mg, capsulă vegetală (hidroxipropil metilceluloză).

Informații nutriționale Per porție

(3 cps)

VNR* (%)

Per capsulă

VNR* (%)

Per porție (3 cps)

Extract din părți aeriene de Sânziene 690 mg ** **

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilită VNR

Detalii Sânziene:

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Mai mult, suntem bucuroși să anunțăm actualizarea integrală a produselor din gama „Hyper”! Având la bază primele și cele mai longevive formule ale firmei, această gamă cuprinde produse obținute aproape exclusiv din extracte naturale din plante regăsite în flora spontană a țării noastre. Deoarece știm cât de mult îndrăgiți aceste formule cu tradiție, am dorit să le creștem și mai mult eficiența și proprietățile sanogene. Utilizând fermentația bacteriană – o modalitate de procesare cunoscută și apreciată din timpuri străvechi, însă realizând-o prin folosirea unor tulpini moderne, ultraperformante de lactobacili și a unor procedee inovatoare, am conferit formulelor noastre tradiționale din gama „Hyper” noi proprietăți sanogene, precum acțiunea pro- și post-biotică. Prin selecționarea unor tulpini deosebit de active de Lactiplantibacillus plantarum (fost Lactobacillus plantarum) și controlarea atentă a procesului de fermentație lactică a plantelor medicinale, am mărit biodisponibilitatea suplimentelor, le-am crescut activitatea biologică și sanogenă și le-am transformat în produse cu acțiune biotică.

De multă vreme, plantele și fructele fermentate trezesc un interes considerabil datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate. Alimentele fermentate sunt produse cu valoare nutrițională și funcțională ridicată și cu efect pozitiv asupra sănătății umane. Transformarea materialului vegetal în timpul fermentației are ca rezultat modificări ale proprietăților organoleptice și nutriționale ale produsului, mărește siguranța alimentelor, prelungește perioada de valabilitate și oferă anumite caracteristici sanogene și senzoriale. Efectul fermentației asupra matricei informațional-nutriționale a plantei este specific microorganismelor implicate și depinde de materialul vegetal utilizat, în special de compoziția sa chimică unică. În plus, alimentele fermentate pot fi o sursă de probiotice, prebiotice și postbiotice care promovează dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice și ținerea sub control a celor patogene. Acțiunea combinată a bioticelor din alimentele fermentate poate avea un efect sinergic asupra sănătății intestinale, ajutând la menținerea unui microbiom intestinal echilibrat și la modularea răspunsul imunitar.

Fermentația lactică este un proces prin care bacteriile lactice transformă zaharurile prezente în alimente în acid lactic. Acest acid nu numai că acționează ca un conservant natural, prelungind perioada de valabilitate a alimentelor, dar conferă și o aromă acidulată caracteristică. Alimentele comune care suferă acest tip de fermentație includ iaurtul, brânza și legumele murate. Culturile de lactobacili au o tradiție îndelungată în industria alimentară, fiind folosite în procesele de fermentație lactică pentru conservarea alimentelor, îmbunătățirea aromei, texturii și a proprietăților organoleptice și nutriționale ale mâncării. Prin metabolizarea carbohidraților precum amidonul conținut în materialul vegetal, bacteriile lactice produc acizi grași esențiali cu lanț scurt și alte componente organice cu greutate moleculară mică. Câteva exemple de astfel de componente ar fi: complexul vitaminic B, aminoacizii și substanțele fenolice precum quercetina, luteolina și acidul clorogenic, fitosterolii și enzimele.

Lactiplantibacillus plantarum este unul dintre cele mai nomade, studiate și des întâlnite specii de lactobacili din alimentele fermentate, fiind sigur pentru consum (QPS – EFSA și GRAS – US FDA) și regăsindu-se printre microorganismele utile din microbiota intestinală a organismului uman și a altor mamifere. Pe lângă bine-cunoscutul efect de conservare a alimentelor, un aspect pozitiv deosebit al fermentării cu L. plantarum, efect bine documentat științific, este acela de reducere a imunoreactivității alimentelor. Altfel spus, prin fermentarea alimentelor cu potențial alergenic crescut (lapte, soia, grâu etc.) cu acest bacil, s-a observat reducerea semnificativă a severității răspunsului alergic pe care organismul îl are ca urmare a consumului acestora. De asemenea, acest microorganism și numeroasele sale tulpini au o importanță deosebită în industria alimentară și datorită producției diverse de bacteriocine (peptide sau proteine de dimensiuni mici), în special din clasele I și II, deosebit de potente din punct de vedere al activității antimicrobiene, atât împotriva bacteriilor Gram-pozitive, cât și a celor Gram-negative. Nu în ultimul rând, procesele fermentative cu L. plantarum au și capacitatea (documentată științific) de a reduce cantitatea de aflatoxine din alimente.

Noi studii efectuate pe diversele tulpini de L. plantarum și bacteriocinele produse de acestea au dezvăluit o serie vastă de proprietăți sanogene ce rezultă din fermentarea alimentelor cu acest tip de microorganism. Dintre acestea, amintim: proprietățile antioxidante (prin generarea și biodisponibilizarea compușilor fenolici și a enzimelor precum superoxid dismutaza – SOD); proprietățile cardio- și hepato-protectoare (prin generarea și biodisponibilizarea unor compuși sanogeni precum fitosterolii, polifenolii sau acizii grași esențiali cu lanț scurt); proprietățile hipoglicemiante (prin creșterea sensibilității la insulină și eficientizarea metabolismului glucidic, în plus alimentele fermentate au un conținut redus sau aproape inexistent de zaharuri); proprietățile vitaminizante (literatura de specialitate consemnând o creștere a folaților – vit. B9, riboflavinei – vit. B2 și a vitaminelor B12, K și C în alimentele vegetale fermentate); proprietățile mineralizante (procesul de fermentație poate duce la creșterea cantității de minerale și oligoelemente precum: calciul, sodiul, magneziul, fierul, sulful, seleniul sau borul, prin reducerea substanței uscate ca urmare a descompunerii carbohidraților și proteinelor de către L. plantarum); proprietățile imunomodulatoare și imunofortifiante (derivate din activitatea pre-, pro- și postbiotică a L. plantarum și a derivaților săi); proprietățile antibacteriene (fiind consemnată științific eficiența în limitarea dezvoltării și în reducerea populațiilor de Salmonella typhimurim, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis și Streptococcus pyogenes); proprietățile antivirale (mecanismul de acțiune antiviral datorându-se stimulării funcției sistemului imunitar prin creșterea toxicității celulelor ucigașe naturale, creșterea producției de citokine proinflamatorii și creșterea citotoxicității limfocitelor T – CD3+, CD16+, CD56+); proprietățile antidepresive și anxiolitice (derivate din modularea microbiotei intestinale, stimularea producției de serotonină la nivel intestinal și creșterea cantității de vitamine din complexul B); proprietățile anti-obezitate și de reducere a grăsimii corporale (prin biodisponibilizarea și generarea de compuși sanogeni precum: acizii organici, compușii fenolici, polizaharidele sau proteazele, și prin controlul apetitului prin modularea sensibilității la leptine, reglarea metabolismului lipidelor, îmbunătățirea metabolismului glucozei, promovarea conversiei adipocitelor, modularea proceselor inflamatorii, și modularea microbiotei intestinale prin promovarea producției de acizi grași cu lanț scurt); și, nu în ultimul rând, proprietățile antiinflamatoare și anti-îmbătrânire (prin generarea și reglarea activității enzimelor antioxidante, reducerea stresului oxidativ, modularea proceselor inflamatorii și îmbunătățirea performanței sistemului imunitar). Așadar, prin fermentarea materialului biologic din produsele gamei „Hyper” cu tulpini de L. plantarum de ultimă generație, am reușit să obținem o valoare nutritivă și sanogenă superioară formulelor noastre clasice, valoare observată prin creșterea biodisponibilității și a cantităților de compuși activi precum: polifenolii, flavonoidele, acizii organici, bioticele (pro-, pre- și postbiotice), vitaminele, mineralele, acizii grași esențiali cu lanț scurt, compușii antibacterieni și antivirali, și enzimele cu activitate antioxidantă.

Deși am introdus etapa fermentației bacteriene, extractele fermentate din plante sunt supuse în continuare atomizării – un proces menajant, net superior obținerii pulberilor prin măcinarea plantelor uscate. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile (precum bioticele rezultate din procesele de fermentație) sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii). În cazul produsului de față, extractul este obținut din părți aeriene de Sânziene-galbene. În procesul de atomizare, suspensia rezultată este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Picăturile de lichid trec imediat în stare gazoasă datorită suprafeței mari de contact și a interacțiunii cu gazul purtător. Datorită pierderii de energie calorică prin evaporarea lichidului, extractul se menține rece, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc, fiind îndepărtate rapid din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale, enzimele și bioticele pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile, enzimele și culturile pre-, pro- și postbiotice rezultate prin fermentație sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină și/sau gumă acacia. Mai exact, particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină/gumă acacia prin atomizarea extractului în care s-a adăugat în prealabil acest compus. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina/guma acacia acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea compușilor activi și se asigură o acoperire enterică a acestora, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele și microorganismele instabile în mediul acid din stomac. Un aspect important de menționat este acela că maltodextrina sau alte zaharurile din produsul final se regăsesc doar în cantități neglijabile, fiind aproape inexistente, datorită acțiunii bacteriilor lactice (L. plantarum) care rămân vii în urma atomizării și care le folosesc pe post de hrană.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale, bioticele și alți compuși valoroși din materia primă și din procesul fermentativ, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, prin procedurile de uscare clasice. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție fermentativă, urmată de atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională poartă informația viului, este recunoscut de organism și îi imprimă acestuia un comportament antientropic, regenerant și fortifiant. Astfel, prin procesul original de fermentație și atomizare dezvoltat de Laboratoarele Hypericum, procedeu unic pe piața suplimentelor din România, se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete, uscate, congelate sau fermentate.

În concluzie, prin sinergia compușilor activi din părțile aeriene de Sânziene-galbene, cu cei generați în urma procesului de fermentație, capsulele Sânziene de la Hypericum contribuie la reglarea funcțiilor glandei tiroide; stimularea secreției normale de sucuri biliare și drenarea bilei; detoxifierea organismului; calmarea stărilor de excitație mentală; ușurarea tranzitului intestinal și menținerea sănătății sistemului uro-renal. Pe scurt, printre virtuțile suplimentului se numără acțiunea: reglatoare la nivel tiroidian, sedativă, calmantă, antilitiazică, uro-protectoare, colecistokinetică, diuretică, antiinflamatoare, antioxidantă, antireumatică, depurativă, ușor laxativă, pre-, pro- și post-biotică.

Prezentarea compușilor activi din Sânziene:

Sânziana-galbenă (Galium verum), cunoscută și drept Sânziene, Drăgaică, Floarea-lui-Sântion, Închegătoare sau Smântânică, este o plantă erbacee, perenă, hemicriptofită, heliofită, micro- spre mezotermă, ce face parte din familia Rubiaceae (în care se regăsesc și Roiba, Lipicioasa, Gardenia, Noni, arborele de Cafea și arbuștii din care se extrage chinina). Specia se caracterizează printr-un rizom subțire, ramificat, cu rădăcini adventive. Tulpina este erectă, glabră, cu formă cilindrică și înălțimi de 30-120 cm. Frunzele sunt verzi, dispuse în verticile, câte 8-12 la fiecare nod, fiind ascuțite, foarte subțiri și păroase pe suprafața inferioară. Florile apar în perioada mai-septembrie, fiind grupate dens în panicule terminale, au dimensiuni mici (2-3 mm), culoare galben-aurie, o corolă dialipetală cu 4 petale și 4 stamine mai lungi decât pistilul și un parfum plăcut. Fructele sunt nucule netede de dimensiuni reduse (max. 1,5 mm), grupate câte două. Din punct de vedere al distribuției, Sânziana-galbenă este originară din regiunea eurasiatică și nordul Africii, fiind naturalizată în Canada, nordul Statelor Unite, Noua Zeelandă și Tasmania. Aceasta iubește zonele însorite și are o toleranță bună la solurile sărace, putând fi întâlnită, atât în regiunile de câmpie, cât și în cele montane, crescând la marginea pădurilor, în tufișuri, fânețe sau pe marginea drumurilor și a căilor ferate.

Folosită încă din Antichitate, în numeroase culturi, Sânziana este recunoscută nu doar ca o plantă medicinală, ci și ca o plantă cu conotații mistice și religioase. Aceasta este una dintre speciile cu cele mai variate întrebuințări în medicina tradițională românească. Astfel, roua culeasă de pe aceste flori aurii cu ocazia sărbătorii de Sânziene era folosită pentru calmarea durerilor de ochi. De asemenea, decoctul din părțile aeriene ale plantei au fost utilizate pentru tratarea „bolilor lumești”. Folosită și pentru înzdrăvenirea copiilor debili, Sânziana era deseori pusă în scăldătorile acestora. În unele regiuni, planta a fost întrebuințată contra erizipelului, fiind fiartă în apă cu lapte. Tot tradițional, Sânzienele erau plămădite în rachiu și luate contra „vătămăturii” (boli interne cu crize acute, hernie). În medicina tradițională a majorității popoarelor, această specie a fost întrebuințată pentru tratarea problemelor de natură uro-renală (infecții, litiaze, hematurie), uneori fiind utilizată empiric și contra epilepsiei. Scandinavii, numeau Sânziana „Iarba lui Frigg” (zeița protectoare a familiei, căsătoriei și a nașterii) și o foloseau pe post de sedativ. Proprietăți calmante și sedative asupra sistemului nervos îi erau recunoscute și de către galezi și irlandezi. Extern, se folosea pulberea obținută prin măcinarea plantei proaspete pentru reducerea inflamațiilor și calmarea pielii înroșite. Pentru tăieturi, infecții cutanate și răni care se vindecau greu erau preferate cataplasmele din această plantă.

Pe lângă utilizările medicinale, Sânzienele au fost folosite tradițional și pentru proprietățile lor pigmentare. Astfel, din rădăcina acestei specii se obțineau pigmenți roșii (o caracteristică întâlnită la multe specii de Rubiacee, denumirea acestei familii venind chiar de la culoarea roșie). De asemenea, din tulpinile florifere se prepara o vopsea galbenă ce era folosită la colorarea untului sau a brânzei (de ex., sortimentul „double Gloucester”). Tot în prepararea brânzeturilor, Sânziana a fost utilizată la închegarea laptelui, planta conținând enzime cu acțiune similară cu cea a cheagului (renină, chimozină, lactoferment). Datorită cumarinei conținute, planta a fost folosită și pentru alungarea insectelor, în special a puricilor. În Danemarca, planta este folosită pentru aromatizarea băuturilor alcoolice, cea mai cunoscută fiind „Bjæsk”. În Serbia și în țara noastră, Sânzienele sunt folosite și în ritualuri mistice sau religioase. Astfel, sârbii folosesc Sânzienele în aranjamente florale tradiționale („Ivanjski venci”) pentru a sărbători Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și a conferi protecție caselor creștine. În România, asemenea unor zâne, fetele tinere de la sat culeg și împletesc în coronițe aceste flori în cadrul sărbătorii de Sânziene (24 Iunie), festivitate ce marchează atât solstițiu de vară, cât și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

În Fitoterapia Modernă, sunt utilizate în principal, părțile aeriene ale Sânzienelor-galbene, fiind preparate, cel mai adesea, sub formă de infuzie, decoct, tinctură sau pulbere măcinată. Acestea ajută la reglarea, pe cale naturală, a funcțiilor glandei tiroide, fiind indicate atât în cazurile de hipofuncție, cât și în cele de hiperfuncție. De asemenea, preparatele pe bază de Sânziene sunt recunoscute ca având proprietăți calmante și sedative asupra sistemului nervos central. Datorită compușilor antiinflamatori conținuți, Sânzienele sunt utile și în calmarea durerilor reumatice. Compușii activi din această specie acționează și asupra epiteliului renal, mărind cantitatea de urină produsă și eliminată, fapt ce ajută la detoxifierea organismului. Sânzienele susțin detoxifierea și prin stimularea transpirației și regularizarea scaunelor. În prezent, specia este studiată și pentru posibile efecte citostatice asupra celulelor canceroase (în special liniile celulare HLaC78 și FADU – celule canceroase din regiunea capului și a gâtului). Utilizată extern, această specie este eficientă pentru calmarea mucoasei orale și a gâtului (gargară), grăbirea vindecării și cicatrizării rănilor minore, împrospătarea tenului, diminuarea cearcănelor și a ridurilor din zona ochilor și pentru refacerea ochilor obosiți.

În concluzie, extractul de Sânziene contribuie la protejarea sistemelor nervos și uro-renal și la reglarea funcțiilor tiroidiene. În plus, compușii activi (de ex.: carbohidrați, aminoacizi, flavonoide, cumarine, taninuri, enzime, heterozide fenolice, glicozide iridoide, rutozide, antrachinone, saponine,  asperulozidă, izocvercetină, monotropeozid, palustrozid, luteolină-7-glicozid, cvercitin-7-glicozid, epipinorezinol, mediorezinol, izorhamnetină, diosmetină, aldehide, acizi organici – ascorbic, citric, clorogenic, ursolic, rubifolic; terpene, vitamina C, minerale și uleiuri volatile) din părțile aeriene ale acestei specii contribuie și la: calmarea excitației cerebrale, protejarea sănătății sistemului cardiovascular, buna funcționare a ficatului și a vezicii biliare, îmbunătățirea calității somnului, menținerea sănătății laringelor și a corzilor vocale, susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului, stimularea eliminării retențiilor de apă și acid uric din corp, echilibrarea balanței electrolitice a organismului, reglarea tranzitului intestinal lent, combaterea stresului oxidativ și a proceselor inflamatorii din organism. Astfel, printre virtuțile derivatelor din Sânziene-galbene se numără acțiunea: reglatoare la nivel tiroidian, sudorifică, sedativă, laxativă, depurativă, diuretică, antiepileptică, antilitiazică, antireumatică, antioxidantă, antiinflamatoare, cardioprotectoare, ușor afrodiziacă, astringentă la nivel tegumentar, și calmantă la nivelul căilor respiratorii superioare.

Mod de utilizare Sânziene:

Adulți: 1 capsulă de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu un pahar mare de apă sau ceai, timp de 20-30 de zile. După o pauză de 10 zile cura se poate relua. Se poate asocia cu tratamentul prescris de către un specialist, sub stricta supraveghere a acestuia.

Este indicată adoptarea unui stil de viață echilibrat, cu alimentație sănătoasă, efort fizic moderat, hidratare corespunzătoare, odihnă suficientă și de bună calitate. Se vor evita mesele grele sau copioase (mai ales seara) și excesul de alcool și substanțe energizante.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Ceaiul și Tinctura de Sânziană și/sau cu Deprecalmin (capsule) de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară: Hyper Seleniu (capsule), Iod Organic (capsule), Sarea Fucosal, Bitterul Ierburile-vieții (capsule, hidroalcoolic), Bor Organic (capsule), Hyper-Uro-renal (capsule), Hyper-Dep-Diu (capsule), Tinctura Depurativă, 5-HTP Stres (capsule), Hyper-Calm (capsule), Antianxietate (capsule), Hyper-Stres (capsule), Hyper-Lax (capsule, sirop), Hyper-reum (capsule), Merișor (capsule, tinctură, sirop), Hyper‑Bil (capsule), Protector Ficat (capsule), Somn liniștit (capsule), Păducel (ceai, tinctură, capsule, sirop), Bisglicinat de Magneziu (capsule), Hyper-Cardio (capsule), Droji-Mag B Complex (capsule), Hyper-Tum (capsule, ceai), Hyper-Reum (capsule), Ceaiul și Tinctura Antistres, Ceaiul și Tinctura de Valeriană, Ceaiul Somn Ușor, Ceaiul de Iarbă-Mare, Tei, Mușețel, Talpa-gâștei, Hamei, Lavandă sau Melisă (Roiniță), Sarea de Mare Neiodată (grunjoasă/fină), Hyper-Detox (pulbere), și Oțetul Antistres, cel Hepatobiliar sau cel cu Soc de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Crema Hyper-Reum, Spray-ul cu Propolis (fără alcool), Spray-ul cu Propolis și Acid alfa-lipoic, Balsamul Taina Plantelor, Crema cu Untul Pământului, Arnică și Petrol, Hyper Șampon, Gelul Hyper VenoSan, Gelul Trombo-Hyp, Gelul cu Chili, Propolis și Vitamina E, Gelul Hypericum Plant cu Ardei-iute, Uleiurile esențiale de Lavandă, Melisă (Roiniță), Bergamotă, Portocală, Grapefruit, Mandarine, Lămâie, Tămâie sau Ylang-ylang, Tămâia Naturală Aromată (Trandafir, Sparta, Chiparos Regal) și Sarea de baie Hyper Antistres sau Hyper-Reum de la Hypericum.

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile gravide sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase, cele care se află sub supraveghere medicală, sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Pentru mai multe informatii despre plantele constituente accesati Cartea.

Mai multe detalii despre gama de produse Hypericum Impex gasiti pe canalul de Youtube.

Q & A

Ask a question
You must be logged in to ask a question Log In
There are no questions yet
Capsule Sanziene
Capsule Sanziene

Prețul inițial a fost: 41,00 lei.Prețul curent este: 35,00 lei.

Hypericum Impex
Logo
Cos