Capsule 5 HTP Stres

- 11%

30,00 lei

.
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0
Tip Produs

Proprietati

Recomandari

, ,

Plante

, ,

Brand

,

Producator

Suplimentul alimentar 5 HTP Stres este un produs atent formulat pentru managementul stărilor de oboseală, neliniște, hipersensibilitate și nervozitate.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Capsule 5 HTP Stres

Capsule 5 HTP Stres – Supliment alimentar cu rol adjuvant în managementul stresului

Caracteristici generale 5 HTP Stres:

Suplimentul alimentar 5 HTP Stres este un produs atent formulat pentru managementul stărilor de oboseală, neliniște, hipersensibilitate și nervozitate datorită extractului bogat în precursori ai serotoninei (5-HTP).De asemenea, extractul de Ginkgo biloba și complexul vitaminic pe bază de Drojdie de bere contribuie la oxigenarea corectă a creierului și pun la dispoziție vitaminele necesare optimizării proceselor cognitive. Nu în ultimul rând, extractele de Măceșe și Ginseng-siberian conținute, îi conferă produsului și o acțiune adaptogenă. Calmarea agitației mentale, liniștirea grijilor copleșitoare, eliberarea tensiunii și managementul corect al stresului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Astfel, microbiota noastră intestinală este tot mai greu încercată mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. De asemenea, așa cum a fost deja menționat, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp, reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de situații, sistemul nervos poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția stărilor de oboseală, agitație, insomnie, anxietate sau depresie. Atunci când apare suprasolicitarea psihică și emoțională, putem deveni mai sensibili la factorii de mediu (prin scăderea imunității) și putem resimți senzații de epuizare, nervozitate, grijă excesivă, tristețe sau chiar scăderea performanțelor cognitive. Vedem, astfel, că sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase din zilele noastre, îngrijirea bunăstării psiho-emoționale este din ce în ce mai importantă, iar menținerea unui echilibru între sănătatea fizică, cea psihică și cea emoțională este abordarea holistă, corectă.

Deși sursele de stres sunt multiple, nu trebuie să ne descurajăm! Soluția optimă este aceea de a adopta, treptat, un stil de viață echilibrat, cu timp suficient pentru odihnă și refacere, cu activitate fizică regulată de intensitate moderată, cu un management eficient al stresului, cu o hidratare corectă și cu o alimentație variată, bazată pe alimente cât mai puțin procesate, de origine controlată, de sezon și cu un profil nutrițional echilibrat, bogat în nutrienți. Din fericire, acest deziderat poate fi susținut cu ajutorul suplimentelor alimentare, ele având rolul de a preîntâmpina posibile carențe, de a optimiza procesele organismului și de a limita impactul negativ al multitudinii de factori de stres cu care ne confruntăm în mod constant. Astfel, suplimentele ce au la bază compuși activi precursori ai serotoninei (5-HTP), compuși cu proprietăți antioxidante (vitamina C), cu proprietăți de îmbunătățire a circulației cerebrale (extract de Ginkgo, complex vitaminic din Drojdie de bere), adaptogene (Ginseng-siberian) și imunostimulatoare (extract de Măceșe) sunt o soluție naturală și la îndemână pentru susținerea organismului și combaterea acestor factori cu impact negativ asupra sănătății noastre psihice și fizice.

Ingrediente Capsule 5 HTP Stres (340 mg/cps):

Capsulă vegetală (hipromeloză), 5 – Hidroxitriptofan (min. 99% 5-HTP – extras din Griffonia simplicifolia) – 72 mg, complex vitaminic atomizat din Drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) (din care: Drojdie de bere atomizată și plasmolizată – 80%, complex vitaminic Quali®-blend Essential20%) – 48 mg, Vitacan (extract uscat atomizat din fructe de MăceșRosa canina pe suport de maltodextrină, din care: vitamina C – 12%) – 48 mg, extract hidroetanolic 5:1 (15% maltodextrină) din rădăcină de Ginseng-siberian (Eleutherococcus senticosus) – 48 mg, extract din frunze de Ginkgo biloba (min. 24% ginkgo flavonoide și min. 6% lactone terpenice) – 24 mg.

Informații nutriționale Per porție

(3 cps)

VNR* (%)

Per capsulă

VNR* (%)

Per porție (3 cps)

5-HTP (extract de Griffonia simplicifolia) 216 mg ** **
Complex vitaminic, din care:

  • Drojdie de bere
  • Complex Quali®-blend Essential:
  • Vitamina C
  • Vitamina E
  • Vitamina B1 (Tiamină)
  • Vitamina B2 (Riboflavină)
  • Vitamina B3 (Niacină)
  • Vitamina B5 (Acid pantotenic)
  • Vitamina B6 (Piridoxină)
  • Vitamina B7 (Biotină)
  • Vitamina B9 (Acid folic)
  • Vitamina B12 (Cobalamină)
144 mg

57,6 mg

28,8 mg

11,52 mg

1,728 mg

0,158 mg

0,202 mg

2,304 mg

0,864 mg

0,202 mg

7,2 μg

28,8 μg

0,36 μg

**

**

**

4,8%

4,8%

4,8%

4,8%

4,8%

4,8%

4,8%

4,8%

4,8%

4,8%

**

**

**

14,4%

14,4%

14,4%

14,4%

14,4%

14,4%

14,4%

14,4%

14,4%

14,4%

Extract din Măceșe, din care:

  • Vitamina C
144 mg

17,28 mg

**

7,2%

**

21,6%

Extract de Ginseng-siberian 144 mg ** **
Extract de Ginkgo biloba, din care:

  • 24% ginkgo flavonoide
  • 6% lactone terpenice
72 mg

17,28 mg

4,32 mg

**

**

**

**

**

**

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință

**Nu a fost stabilită VNR

Detalii Capsule 5 HTP Stres:

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat pe care îl conțin. Acesta asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice. Extractul natural are forma unei mase de particule sferice care au o curgere mai bună, forma lor sferică reducând posibilitatea înglobării de aer printre ele. În acest fel, dozarea în capsule devine mult mai ușoară și exactă.

Pentru realizarea suplimentului, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum: extractul de Griffonia simplicifolia, cel de Ginseng-siberian, Ginkgo biloba sau extractul atomizat de Măceșe (Rosa canina). De asemenea, produsul conține un complex vitaminic bazat pe Drojdie de bere ce asigură aportul vitaminelor din complexul B cu o biodisponibilitate crescută. Formula unică a produsului este concepută pentru a acționa sinergic, ingredientele active completându-se și potențându-se reciproc. Datorită formulei concentrate, produsul de față asigură o cantitate optimă de substanțe active, fiind totodată ușor de utilizat.

În concluzie, prin sinergia compușilor activi din extractele naturale prezentate mai sus, produsul Capsule 5 HTP Stres contribuie la echilibrarea funcțiilor psiho-emoționale, îmbunătățirea stării de spirit, calmarea anxietății, menținerea sănătății sistemului imunitar prin vitaminizarea organismului, modularea răspunsului imun, sporirea calității și duratei somnului, ușurarea parcurgerii etapelor menopauzei, reducerea poftelor alimentare, îmbunătățirea circulației cerebrale și creșterea activității creierului. Astfel, acest produs deosebit a fost special conceput pentru a avea o acțiune: de oxigenare cerebrală, calmantă și echilibrantă la nivel psiho-emoțional, stimulatoare a activității cerebrale, de îmbunătățire a calității somnului, adaptogenă, antiinflamatoare, vitaminizantă și antioxidantă.

Prezentarea compușilor activi din Capsule 5 HTP Stres:

Griffonia simplicifolia (syn. Bandeiraea simplicifolia) este un arbust originar din Africa centrală și de vest. Aceasta ajunge la înălțimi de aproximativ 3 metri și face flori verzui. Parte a familiei Fabaceae, fiind deci o leguminoasă, planta face păstăi negre ce conțin semințe deosebit de bogate în aminoacidul 5-Hidroxitriptofan (5-HTP). Mai exact, Griffonia este una dintre cele mai bogate surse naturale de 5-HTP, denumit și oxitriptan, acest compus reprezentând chiar și 20% (5-10% în medie) din greutatea semințelor sale. Datorită acestui aspect, planta este în prezent principala sursă vegetală pentru standardizarea 5-HTP. În cadrul medicinei tradiționale africane, planta este folosită ca afrodiziac, antibiotic, antidiareic, antivomitiv și pentru calmarea durerilor de stomac. Frunzele sale sunt puse pe răni pentru a grăbi vindecarea, iar sucul extras din frunze este utilizat în combaterea problemelor renale și ale vezicii urinare. Conform studiilor științifice recente și fitoterapiei moderne, această specie posedă proprietăți anxiolitice și antidepresive, fiind utilă în combaterea insomniei, terorilor nocturne (pavor nocturn), a migrenelor și a durerilor de cap. De asemenea, extractele din această plantă au fost dovedite eficiente în creșterea senzației de sațietate, atunci când sunt asociate cu mâncare, contribuind, astfel, la scăderea în greutate prin reducerea aportului de alimente. Mai mult, aceleași studii au indicat că extractul de Griffonia a fost eficient și în limitarea mâncatului compulsiv, sau „pe fond nervos”, nu doar a poftelor alimentare. Nu în ultimul rând, s-a observat și că 5-HTP din Griffonia a contribuit la reducerea bufeurilor asociate menopauzei.

Pe lângă 5-HTP, din Griffonia au mai fost izolate și o lectină tetramerică (cu subunități A ce se leagă de N-acetilgalactozamină și subunități B ce se leagă de alfa-galactoză), o lectină denumită Griffonia simplicifolia II (cu afinitate pentru N-acetilgalactozamină și relativ rezistentă la proteoliză) și o lectină denumită Izolectina Griffonia simplicifolia B4 (GS Isolectin B4, ce se leagă de fragmentele de alfa-D-galactozil rezultate din polizaharide și glicoproteine). Efectul acestor lectine în organismul uman este încă insuficient studiat, însă au o utilitate în cercetările de laborator deoarece ajută la identificarea și izolarea zaharurilor de care se leagă. În ceea ce privește 5-HTP, acesta este un aminoacid precursor direct al serotoninei (5-hidroxitriptamina), ce este supranumită neurotransmițătorul encefalic al „fericirii”. Acesta este convertit (exclusiv) în serotonină de către enzima L-aminoacid decarboxilază și este mai eficient în creșterea cantității din acest neurotransmițător în creier față de triptofan (care poate fi folosit și la sinteza niacinei sau a altor proteine). Acest lucru se datorează, în parte, capacității 5-HTP de a evita interacțiunea cu enzima triptofan hidroxilază care este factorul limitator în sinteza serotoninei. De fapt, oxitriptanul este atât de eficient și coerent în acțiunea sa de creștere a concentrației de serotonină din creier, încât este folosit ca etalon în studiile clinice care vizează capacitatea medicamentelor de a crește nivelurile acestui neurotransmițător. În ceea ce privește sporirea efectului de creștere a serotoninei, 5-HTP sinergizează cu vitaminele complexului B (în special B6), vitamina C, magneziu și cu unele medicamente inhibitoare de DOPA-decarboxilază periferică (de ex. carbidopa). În combinație cu D-fenilalanina, glutamina și mineralele precum calciul sau magneziul, 5-HTP contribuie la reducerea simptomelor asociate sevrajului alcoolic. Alături de GABA și de unele extracte din plante precum Valeriana sau Cacaua (polifenoli), 5-HTP ajută la reducerea timpului necesar instalării somnului, creșterea duratei totale a somnului și îmbunătățirea calității acestuia.

În produsul de față, asocierea extractului de Griffonia, bogat în 5-HTP, cu vitamina C din Măceșe și complexul vitaminic B din Drojdia de bere asigură eficientizarea procesului de transformare a oxitriptanului în serotonină. Astfel, prin asocierea vitaminelor C și B6 cu 5-HTP, se obține o sporire a efectului acestuia din urmă. Prin creșterea nivelului de serotonină din creier, extractul de Griffonia din formula de față ajută la combaterea stărilor depresive și anxioase, contribuie la îmbunătățirea stării de spirit și a calității somnului și ajută la un mai bun management al stresului. Menținerea unui nivel adecvat al acestui neurotransmițător este atât de importantă nu doar în alimentația excedentară sau deficitară în triptofan – specifică dietelor moderne, ci și în cazul prezenței statusului proinflamator în corp. Mai exact, este bine-cunoscută asocierea depresiei cu procesele inflamatorii din organism. Acest lucru se întâmplă în special din cauza creșterii activității enzimelor care descompun triptofanul ca răspuns la stresul generat de inflamație. Astfel, raportul dintre chinurenină și triptofan este dezechilibrat, iar nivelurile de serotonină încep să scadă, ocazionând, în timp, apariția simptomelor precum tristețea, deznădejdea, lipsa entuziasmului, poftele alimentare (în special cea „de dulce”), perturbarea somnului și a libidoului.

Complexul vitaminic atomizat din Drojdie de bere este obținut din Drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) atomizată și plasmolizată, căreia i s-a adăugat complexul vitaminic Quali®-blend Essential. Această combinație asigură atât un aport însemnat de vitamine, cât și o biodisponibilitate crescută a acestora. Alături de complexul vitaminic cu care este îmbogățită, Drojdia atomizată este, în sine, o sursă naturală foarte asimilabilă de vitamine din complexul B ce sunt necesare funcționării optime a sistemului nervos, în special a creierului, și susține procesele de memorare și concentrare. În perioadele solicitante, cu un nivel ridicat de stres fizic și/sau emoțional (de ex., perioadele de creștere accelerată sau examenele), organismul are nevoie de cantități mai mari de vitamine din acest complex. Acest lucru se întâmplă atât datorită creșterii consumului energetic și accelerării activității metabolice, cât și asocierii frecvente a acestor stări de stres cu un comportament alimentar modificat, cu predilecție, spre un aport crescut de zaharuri simple (de ex. dulciuri). Din nefericire, această categorie de alimente este, aproape mereu, lipsită de vitaminele necesare chiar procesării lor de către organism. Mai exact, vitaminele complexului B sunt co-factori importanți în metabolismul glucidic; o creștere a consumului de dulciuri, spre exemplu, antrenând după ea o creștere a necesarului din aceste vitamine. De asemenea, doar asigurarea dozelor corespunzătoare de vitamine, minerale și alți compuși sanogeni este insuficientă, în ecuație intrând și biodisponibilitatea acestora, precum și capacitatea organismului de a le utiliza. Astfel, de aici reiese importanța Drojdiei de bere care, în formula de față, are rolul de a crește biodisponibilitatea vitaminelor cu care este îmbogățită și, în special, a complexului vitaminic B. În plus, Drojdia de bere este o sursă importantă de steroli și glucani, ingrediente ce au rol în menținerea bunei funcționări a sistemelor imunitar și cardiovascular. Nu în ultimul rând, invertaza (o enzimă produsă în mod natural de către Saccharomyces spp.) are o acțiune de scindare a zaharozei în glucoză și fructoză, micșorând travaliul metabolic al asimilării dizaharidelor.

Vitacan, sau extractul concentrat din Măceș (Rosa canina) cu o înaltă biodisponibilitate, este un compus bogat în vitamina C și bioflavone ce sunt necesare combaterii radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Vitamina C (acidul ascorbic) este un micronutrient esențial vieții. Aceasta este necesară pentru sinteza colagenului din piele, oase, dinți, gingii sau cartilagii. De asemenea, ea stimulează absorbția fierului și, împreună cu vitaminele A și E, are o acțiune puternic antioxidantă luptând împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ. În ceea ce privește vitamina E, Acidul ascorbic ajută la refacerea formelor reduse ale acesteia, redându-i acțiunea antioxidantă. Un alt rol important al acestei vitamine este acela de întărire a sistemului imunitar și de biosinteză a hormonilor de adaptare la stres. Un aport corespunzător (minim 260 mg/zi) de vitamina C în organism ajută la diminuarea perioadelor de convalescență echilibrând sistemul imunitar. Similar altor vitamine, aceasta este implicată în metabolismul energetic celular, conferind organismului un plus de energie în stările de surmenaj.

Din nefericire, această vitamină este eliminată foarte ușor din organismul uman, iar acesta nu este capabil să își sintetizeze cantitățile necesare de vitamina C. Expunerea la diverși factori de stres, cum ar fi fumatul sau stilul de viață dezechilibrat, precum și tratamentul cu diferite medicamente (de ex., aspirină, anticoncepționale) măresc viteza de eliminare a acestui nutrient sau reduc absorbția sa din sursele alimentare. În plus, vitamina C se distruge ușor prin oxidare și tratare termică (de ex., gătire), fapt ce duce la scăderea aportului său din alimentele ce nu sunt consumate proaspete, în stare crudă. Astfel, cel mai adesea, în dieta modernă bazată pe alimente înalt-procesate, organismul nostru poate să nu beneficieze de un aport corespunzător de vitamina C. Formula specială a produsului de față oferă organismului o sursă ușor asimilabilă de vitamina C, extractul de Măceșe, unele dintre fructele cele mai bogate în vitamina C, garantează biodisponibilitatea mare a acestei vitamine, acidul ascorbic regăsindu-se în acest supliment în matricea sa alimentară naturală.

Extractul uscat este obținut din sucul stors prin presare la rece din fructe proaspete sau congelate de Măceș. Extracția compușilor activi se face utilizând apa distilată ca solvent de extracție și a enzimelor de macerație care cresc permeabilitatea membranelor biologice ale fructelor respective, permițând fenomenul de difuzie și osmoză. Deoarece produsul vegetal încă își păstrează capacitatea de îmbibare, utilizarea enzimelor de extracție sau macerație, în combinație cu apa, reface permeabilitatea membranei celulare permițând extracția principilor active în solventul ales (apă sau alcool – în cazul tincturilor). Deci, indiferent de materia primă utilizată, fructe sau plante medicinale (proaspete sau congelate), utilizăm enzimele de extracție pentru refacerea permeabilității membranei celulare, sau pentru extracția mai bună a pigmenților din fructe, folosind preparate enzimatice pectolitice.

Folosirea acestor enzimele de extracție este foarte utilă deoarece, pentru a valorifica integral substanțele active conținute de materialul vegetal, nu trebuie efectuate extracții repetate (macerare repetată), reducând la minimum procesarea materiei prime. Prin acest procedeu de extracție enzimatică, procentul de principii active extrase din produsele vegetale (în cazul produsului de față, fructele de Măceș) este maxim, iar produsul nu suferă tratamente chimice și/sau termice agresive (de ex., peste 30-35°C). Pe de cealaltă parte, în cazul extractelor apoase din fructe uscate, conținutul celular a suferit modificări prin uscarea clasică, la temperaturi ridicate. Membranele celulare (endoplasmatice și ectoplasmatice) s-au distrus, ceea ce duce la dispariția fenomenului de osmoză în extracție. Conținutul celular, deși hidrofil, nu se dizolvă și nu se combină cu solventul folosit la extracție (apă sau alcool), constituind o fază nemiscibilă cu solventul de extracție. Astfel, procentul de valorificare al substanțelor active din materialul biologic (plante sau fructe uscate) este mult mai redus decât în cazul extracției enzimatice.

De asemenea, tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din fructe uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70 °C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100 °C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a fructelor. Mai mult, orice zahăr din fructe este caramelizat, iar uleiurile, precum cele din coaja fructelor, se oxidează (râncezesc) din cauza temperaturilor ridicate. Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii), în cazul produsului de față, extractul proaspăt obținut din fructele de Măceș ce au fost presate la rece în prealabil. Suspensia este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Astfel, lichidul de la suprafață se evaporă rapid datorită suprafeței mari de contact și a interacțiunii cu gazul purtător. Astfel, extractul se menține rece datorită vaporizării lichidului, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc datorită îndepărtării lor rapide din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a Măceșelor păstrează nealterate toate uleiurile esențiale pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină (sau gumă de acacia). Particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină (sau cu gumă de acacia) prin atomizarea extractului în care s-a adăugat maltodextrină (sau gumă de acacia). Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina (sau guma de acacia) acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea substanței active și se asigură o acoperire enterică a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele instabile în mediul acid din stomac.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale și alți compuși valoroși din materia primă, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție prin atomizare, se obține un produs aromat, foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională este intactă. Se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din Măceșele proaspete sau congelate.

Ginsengul-siberian este o plantă cu tradiție în Medicina Tradițională Chineză, având proprietăți similare Ginsengului-coreean (Panax ginseng). De fapt, Ginsengul-siberian are o tradiție îndelungată de consum în toată zona asiatică (China, Japonia, Coreea și mai ales Rusia), fiind considerat o plantă cu excelente proprietăți adaptogene. Acest lucru înseamnă că, la un consum regulat, preparatele din această plantă pot susține capacitatea proprie a organismului de a se adapta la diferiți factori de stres, reflectată în întărirea sistemului imunitar și, mai ales, în combaterea stărilor de epuizare. Ginsengul siberian este deseori utilizat pentru creșterea rezistenței fizice, având o acțiune revigorantă și energizantă. De asemenea, în Asia, această plantă are o istorie lungă de utilizare în formulele destinate combaterii disfuncțiilor sexuale. Studii recente, efectuate pe animale de laborator, au arătat că Ginsengul crește libidoul și îmbunătățește performanța sexuală. Aceste efecte ale Ginsengului se datorează acțiunii directe a componentelor sale (ginsenozide) asupra sistemului nervos central și a țesuturilor gonadelor. Există dovezi că ginsenozidele pot susține erecția prin inducerea directă a vasodilatării și relaxării corpului cavernos al penisului. Mai mult, efectele Ginsengului asupra cavernozei corporale par a fi mediate de eliberarea și/sau modificarea eliberării de oxid nitric din celulele endoteliale. De asemenea, s-a constatat că Ginsengul siberian afectează̆ sistemul nervos central, modificând semnificativ activitatea catecolaminelor hipotalamice implicate în comportamentul sexual și secreția de hormoni. Nu în ultimul rând, s-a constatat recent că tratamentul cu preparate pe bază de Ginseng siberian a scăzut secreția de prolactină, fapt ce sugerează, de asemenea, un efect direct al oxidului de azot mediat de către Ginseng asupra hipofizei.

Ginkgo biloba este o specie dioică originară din China. Arborele de Ginkgo, numit și „Arborele vieții” sau „Arborele pagodelor”, este o specie deosebit de veche și de longevivă (cu unii indivizi trăind mii de ani) ce a apărut pe Pământ în Era paleozoică (Permian, acum 270 milioane de ani) motiv pentru care este considerat o fosilă vie. În prezent, această specie este unica supraviețuitoare a familiei Ginkgoaceae (gimnosperme) crescând spontan doar în regiuni restrânse din centrul Chinei și regăsindu-se pe lista plantelor aflate în pericol. Totuși, datorită importanței sale deosebite în medicina tradițională asiatică, fiind o plantă de referință în Medicina Tradițională Chineză, dar și a utilizării sale culinare și decorative, Ginkgo biloba a fost naturalizată în multe părți ale lumii (de ex., Europa, America de Nord, Japonia, Coreea, India). Cea mai folosită parte a acestui arbore deosebit de valoros este reprezentată de frunze, deși alimentar sunt consumați și sâmburii nucilor de Ginkgo (în special în bucătăria asiatică). Din acestea se pot prepara infuzii, tincturi, unguente sau extracte uscate concentrate ce se regăsesc în diverse suplimente alimentare și chiar în medicamente. Frunzele de Ginkgo biloba conțin în mod natural o serie de fitochimicale precum: acizi fenolici, alchilfenoli, poliprenoli, proantocianidine, bioflavone, glicozide flavonoidice (de ex., quercetină, mircetină, campferol, izorhamnetină) sau trilactone terpenice (ginkgolide, bilobalide). Acestora li se adaugă și vitaminele din complexul B, vitamina C și mineralele precum magneziul, calciul sau fierul.

Printre cele mai însemnate proprietăți benefice ale administrării produselor pe bază de Ginkgo biloba amintim menținerea bunei funcționări a sistemelor cardio- și cerebrovascular. Multitudinea de substanțe active regăsite în frunzele acestei specii le conferă acestora proprietăți vasodilatatoare, antiplachetare și de reducere a vâscozității sângelui. Astfel, prin creșterea elasticității și diametrului venelor și prin fluidizarea sângelui, poate avea loc o oxigenare mult mai bună a creierului, dar și a extremităților corpului. În consecință, se pot observa rezultate precum o claritate în gândire, putere mai mare de concentrare, o capacitate de memorare mai bună, timpi de reacție mai scurți, reducerea senzației de mâini și picioare reci sau diminuarea riscului de afecțiuni cardiovasculare și a episoadelor ischemice. În plus, stimularea circulației în zona cerebrală are un efect benefic și asupra sănătății ochilor, dar și asupra sistemului auditiv. Mai exact, o mai bună oxigenare a urechii interne poate îmbunătății auzul, dar și echilibrul. În unele cazuri, se pot atenua senzații precum răul de mișcare, vertijul, tinitusul sau acufenele. Nu în ultimul rând, oxigenarea corectă a creierului poate conduce și la îmbunătățirea stării de spirit, cu ameliorarea episoadelor de depresie sau anxietate și creșterea calității somnului. Un alt efect sanogen important asociat consumului de produse din Ginkgo biloba este reducerea stresului oxidativ ce se datorează acțiunii antioxidante a flavonoizilor și terpenoizilor conținuți.

Așadar, fitocompușii regăsiți în frunzele acestui arbore au un efect protector împotriva proceselor de îmbătrânire precoce, motiv pentru care suplimentele din Ginkgo sunt deseori recomandate persoanelor vârstnice pentru protejarea împotriva degenerescențelor cerebrale sau oculare. Mai mult, diminuarea stresului oxidativ este strâns legată și de reducerea statusului proinflamator din organism, produsele din Ginkgo având și o acțiune antiinflamatoare. Acest lucru are efect protector împotriva dereglărilor metabolice care pot fi cauza obezității sau a rezistenței la insulină. Nu trebuie uitat nici efectul benefic pe care produsele din Ginkgo îl au asupra vieții sexuale, acestea susținând erecția și potențând orgasmul și libidoul, atât în cazul femeilor, cât și în cel al bărbaților. Nu în ultimul rând, studii recente indică posibile efecte benefice al utilizării produselor din Ginkgo și asupra astmului bronșic și chiar și în cazul unor probleme dermatologice de natură autoimună.

Mod de utilizare Capsule 5 HTP Stres:

Adulți: 1-3 capsule pe zi, după mesele principale. Produsul se utilizează în perioadele de stres accentuat, precum și în cure cu scop profilactic și de control al stresului. Se recomandă 2-3 cure pe an de câte 2 luni fiecare, cu pauze de 1 lună între ele.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Ceaiul și Tinctura Antistres de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară: Hyper-Stres (capsule), Hyper-Calm (capsule), Antianxietate (capsule), Ceaiul și Tinctura de Valeriană, Bitterul Ierburile-vieții și/sau cel Cardiovascular (capsule sau hidroalcoolic), Ceaiul Somn-ușor, Magneziu B Complex Droji-mag (capsule), Ceaiul de Tei, Ceaiul de Mușețel, B-complex (Droji-Mag) (capsule), Păducel (Ceai, tinctură, capsule, sirop), Hyper-Cardio (capsule), Cardio-protect (capsule), Sirop Elixirul vieții RO, Aloe vera (gel sau capsule), Spirulină, Aloe și Cătină-albă (capsule), Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Sunătoare (Ceai, tinctură, capsule), Ceaiul de Talpa-gâștei, Ceaiul de Hamei, Uleiul esențial de Lavandă, Siropul de Vișine, Infostim (capsule), Mierea de albine din flori de Tei.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Uleiurile esențiale de Lavandă, Rozmarin, Melisă, Ylang-ylang sau Sarea de baie Hyper Anti-stres.

Formă de prezentare:

O cutie conține 60 capsule 

Contraindicații:

  • Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la drojdie sau la oricare dintre ingredientele produsului.
  • Nu se va asocia cu medicamente din categoria inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) decât sub stricta îndrumare a unui medic.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive, antiepileptice, anticoncepționale), care se află sub supraveghere medicală (în special pentru boli neurologice, epilepsie, afecțiuni renale, hepatice sau cardiovasculare grave), sau care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Capsule 5 HTP Stres
Capsule 5 HTP Stres

30,00 lei

Hypericum Impex
Logo
Cos