Bitter Taina Plantelor Ediție Aniversară – 25 ani

Folosindu-ne de experiența acumulată de-a lungul a 25 de ani de când am ales să aducem natura în ajutorul sănătății, a luat naștere Bitterul „Taina Plantelor ”, o îmbinare surprinzătoare, dar armonioasă între gustul puternic al bitterului și aroma dulce a fructelor de pădure.

Datorită gustului amar, specific, acesta ajută digestia (digestiv, stomahic), diminuează durerile abdominale și elimină balonările (spasmolitic și carminativ), iar prin caracterul coleretic-colagog (drenarea bilei), calmează crizele de colecist. Fiind ușor laxativ, este indicat în curele de slăbire, tratamentul antihemoroidal și în constipațiile cronice. Ameliorează durerile reumatismale prin efectul analgezic și antiinflamator, calmează durerile de cap de natură nervoasă, reumatică sau biliară, prin administrarea pe cale internă și aplicații externe pe locul dureros. Întârzie procesul de îmbătrânire prin reglarea funcțiilor organismului și datorită compușilor antioxidanți, ușurează traversarea etapei de menopauză la femei, amână instalarea osteoporozei (datorită proprietăților antiinflamatoare), calmează durerile articulare, întărește vederea. Poate fi folosit și în gastritele hiperacide și în ulcer gastro-duodenal datorită ingredientelor active care scad sau neutralizează acidul gastric în exces și limitează supradezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori (considerată responsabilă de cauzarea ulcerelor gastrice), împiedicând prin aceasta apariția esofagitei de reflux.

Printre principiile active conținute în produsul de față, amintim vitaminele (complexul vitaminic B, K, PP, C, D, A și E), mineralele (potasiu, calciu, crom, fier, magneziu, seleniu, zinc, cupru, siliciu, fosfor, iod și mangan), clorofilamelatonina (din Vișine), terpenoizii (carotenoizi), polifenolii (flavonoide, lignani, taninuri, stilbene), fitosterolii(sitosteroli, tocoferoli) și acizii organici (cafeic, galic, salicilic, elagic, clorogenic, ferulic, cumarine). Compuși precum acidul cafeic sau acidul galic sunt recunoscuți pentru efectele lor puternic antioxidante. De fapt, acidul galic este utilizat chiar ca un standard în analizele asociate activității antioxidante (metoda Folin-Ciocâlteu). Mai mult, studiile științifice au evidențiat efectul inhibitor al acidului galic în formarea proteinei amiloide asociate cu apariția afecțiunilor degenerative precum Alzheimer sau Parkinson. De asemenea, acidul cafeic și-a dovedit, în numeroase studii, acțiunea inhibitoare asupra proliferării celulelor canceroase, fiind în același timp, și un bun imunomodulator și antiinflamator. Alți acizi polifenolcarboxilici regăsiți în produsul de față sunt: acidul homogentisic și cel dihidroxibenzoic, cel din urmă fiind folosit ca intermediar în produsele farmaceutice cu acțiune analgezică, antipiretică (reducerea febrei) și antireumatică.

Responsabile de aroma deosebită a produsului, dar și de numeroase proprietăți terapeutice, sunt uleiurile volatile(terpene, terpenoizi) și principiile amare conținute care sunt extrase cu succes cu ajutorul alcoolului (etanol). Alfa-pinenul, carnosolul, carvacrolul, sabinenul, borneolul, limonenul sau cinamaldehida sunt toate uleiuri aromatice ce au fost perfect valorificate prin procesul multifazic avansat de obținere a produsului de față ce cuprinde: extracția enzimatică la rece, macerarea în alcool etilic din cereale și infuzarea extractului în vederea recuperării compușilor activi ce nu s-au putut extrage în primele două etape. Astfel, alfa-pinenul este un bronhodilatator foarte biodisponibil, dar și un bun antiinflamator, un antibiotic natural cu spectru larg și chiar și un adjuvant al memoriei prin inhibarea acetilcolinesterazei. Limonenul conferă produsului de față proprietățile sale digestive fiind des folosit în medicina naturistă și alternativă pentru calmarea simptomelor refluxului gastroesofagian și a arsurilor (pirozis).

În concluzie, Bitterul „Taina Plantelor Roșu” este un produs deosebit, obținut din ingrediente de calitate, atent selecționate ce au fost prelucrate cu ajutorul unor instalații de top, în vederea valorificării principiilor biologic-active și a creării unei arome deosebite. Acesta reușește să îmbine armonios un gust unic, plăcut, cu proprietăți sanogene de excepție, putându-se dovedi indispensabil la mesele festive, grele, însă este și o opțiune naturală și sănătoasă de a stimula pofta de mâncare. Prin sinergia compușilor biologic-activi din cele 33 de plante medicinale și cele 4 siropuri de fructe roșii, Bitterul „Taina Plantelor Roșu” acționează ca un reglator al tuturor funcțiilor vitale. Acesta poate fi considerat un adevărat „elixir al vieții” datorită multiplelor acțiuni benefice asupra sănătății și a stării generale a organismului, indiferent de vârstă.

Ediția Aniversară de 25 de ani a Bitterului Taina Plantelor combină armonios bunătatea fructelor din cele mai îndrăgite siropuri de la Hypericum cu multitudinea de compuși bioactivi din plantele medicinale ce intră în componența Bitterului nostru de referință. Prin multitudinea de plante conținute, Bitterul este o băutură cu numeroase efecte benefice asupra organismului. Gustul amar al acestuia îl recomandă ca fiind un bun digestiv, iar numeroasele principii active din cele 33 de plante medicinale îi conferă proprietățile unui excelent tonic general. Folosit cu moderație, Bitterul este un supliment alimentar menit să stimuleze și să întărească funcțiile vitale ale organismului (de ex. digestie, imunitate, circulație). Pentru obținerea gamei de Bittere Hypericum au fost folosite plante culese din flora spontană a țării noastre sau cultivate pe soluri curate. Capacitatea de valorificare a substanțelor bioactive a fost crescută prin folosirea unui proces de extracție multifazic (extracție hidroenzimatică și macerare).

Hypericum Impex
Logo