Artrita ( osteoartrita )este cea mai frecventă afecțiune cronică în societatea noastră. Este mai frecventă decât bolile cardiace, cancerul, astmul, hipertensiunea arterială sau diabetul.

În ciuda reputației sale de boală a vârstei a treia, vârsta medie la care debutează osteoartrita a scăzut la 47 de ani, iar aproximativ trei persoane din cinci afectate de artrită au vârste sub 65 de ani.

Dar ce știm noi cu adevărat despre această boală? Ce este, de fapt, artrita?

Un lucru sigur despre această afecțiune este că, foarte probabil, veți suferi de o formă de artrită pe parcursul vieții. De fapt, artrita ,constă, în mai multe suferințe diferite, unele având chiar o legătură destul de îndepărtată cu altele. Dar toate au un simptom în comun: inflamația din jurul articulației, care cauzează durere, tumefiere și rigiditate.

Pierderea mobilității poate transforma efectuarea activităților zilnice obișnuite precum sportul, cumpărăturile, curățenia, grădinăritul și chiar îmbrăcatul în activități dificile sau imposibil de efectuat. Această pierdere a funcționalității poate conduce la salarii pierdute, schimbul locului de muncă și chiar la șomaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *