Capsule Hyper ImunoVigor

Recomandat - 10%

35.00 lei

Capsule Hyper Imunovigor este un produs atent formulat pentru a susține mecanismele de apărare ale corpului împotriva virusurilor.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Capsule Hyper ImunoVigor

Capsule Hyper Imunovigor este un produs atent formulat pentru a susține mecanismele de apărare ale corpului împotriva virusurilor. Acest demers este cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).

Toți acești factori de stres, împreună cu un stil de viață sedentar, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot crește stresul oxidativ și statusul inflamator din organism.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, un sistem imunitar care nu lucrează corect poate fi ineficient în protejarea organismului față de virusuri sau în corectarea erorilor de diviziune celulară, cu efecte periculoase asupra sănătății.

Pentru a ne susține corect funcțiile sistemului imunitar, putem alege soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune: antiinflamatoare (Turmeric), antivirală și citotoxică (Pelin alb și negru). Datorită formulei concentrate și a capsulei vegetale, produsul de față asigură o cantitate optimă de substanțe active (artemisinină, curcuminoide), fiind totodată ușor de administrat. Pentru realizarea extractului, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum părțile aeriene de Pelin-alb și Pelin-negru sau rădăcina de Turmeric provenind din plante nemodificate genetic, neiradiate și necontaminate cu metale grele sau alt fel de poluanți. Astfel, acest produs deosebit a fost conceput pentru a avea o acțiune: antivirală, antiinflamatoare, imunostimulatoare, antioxidantă și reglatoare la nivelul diviziunii celulare.

INGREDIENTE – Capsule Hyper Imunovigor:

Extract atomizat (10% maltodextrină și gumă acacia, min. 19% Artemisinină) (50 mg) din: părți aeriene de Pelin-alb (Artemisia absinthium) – 50% și Pelin-negru (Artemisia vulgaris) – 50%, Capsulă vegetală (Hidroxipropil metil celuloză, gumă gellan, apă) – 97 mg, Fructoborat de calciu (min. 2,7% B și 5% Ca) – 75 mg, Extract standardizat din rădăcină de Turmeric (Curcuma longa) (min. 95% curcuminoide) – 75 mg, Hesperidină (Citrus × aurantium L.) – 75 mg, Quercetină (Sophora japonica L.) – 55 mg.

Informații nutriționale Per porție(3 cps) VNR* (%)Per porție (3 cps)
Extract atomizat de Pelin și Vâsc, din care:–   Artemisinină 150 mg28,5 mg ****
Fructoborat de calciu 225 mg **
Extract standardizat Turmeric, din care:–   Curcuminoide 225 mg213,75 mg ****
Hesperidină 225 mg **
Quercetină 165 mg **

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilită VNR

COMPUSI ACTIVI – Capsule Hyper Imunovigor:

Pelinul-alb (Artemisia absinthium) este o plantă erbacee perenă ce aparține familiei Asteraceelor (din care fac parte Tarhonul, Margaretele sau Floarea-soarelui). Aceasta este originară din zonele temperate ale Europei și Asiei și din Africa de Nord. Pelinul alb este poate cea mai utilizată specie de Pelin datorită aromei sale și a proprietăților sanogene. Astfel, acesta este ingredientul principal în obținerea absintului, dar și un aromatizant important în alte tipuri de băuturi precum vermutul, pelinkovac, bittere, vinuri (vin pelin) și alte băuturi spirtoase. În trecut, acesta a fost folosit pentru obținerea berii, substituind hameiul. În fitoterapie, Pelinul alb este folosit, de regulă, sub formă de infuzie, tinctură, pulbere sau ca ingredient al unor digestive (bitter). Acesta conține un compus activ denumit Artemisinină ce a fost izolată inițial din Peliniță (Artemisia annua).

Pelinul-negru (Artemisia vulgaris) este o plantă erbacee perenă ce aparține și ea familiei Asteraceelor. Aceasta își are originea în aceleași regiuni ca și Pelinul-alb, fiind regăsită și în Alaska. Tradițional, acesta este folosit la prepararea unor tipuri de băuturi (bittere, beri). La fel ca Pelinul-alb, Pelinul-negru conține Artemisinină, fiind folosit în scopuri similare.

Turmericul (Curcuma longa L.) este o plantă originară din pădurile Asiei de Sud și Sud-Est, dar crește și în America Centrală, fiind înrudită cu ghimbirul. Aceasta se bucură de o tradiție foarte îndelungată de consum de către popoarele asiatice, în special de către indieni care privesc această plantă ca fiind sfântă și o folosesc în diverse ritualuri religioase, ca remediu Ayurvedic, dar și ca bază pentru multe amestecuri de condimente (curry, masala) datorită aromei sale specifice. Desigur, Turmericul este recunoscut și folosit și de către Medicina Tradițională Chineză, fiind inițial utilizat pentru proprietățile sale colorante, iar mai apoi pentru calitățile medicinale. În prezent, curcumina din Turmeric este folosită în industria alimentară (UE și SUA) pe post de colorant natural, având codul E100.

Curcumina este un compus activ cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante și cu o culoare galben-portocalie. Studii științifice recente au observat că puterea antiinflamatoare a produselor pe bază de Turmeric poate fi comparată cu cea a ibuprofenului, având proprietăți analgezice similare în ceea ce privește dureri precum cele osteoarticulare, dar nu numai. Acțiunea antiinflamatoare, dar și cea antiseptică locală, a curcuminei recomandă suplimentele pe bază de Turmeric și în menținerea sănătății gastrointestinale. De asemenea, datorită acțiunii antioxidante a acestui pigment, dar și a proprietăților antimutagenice, Turmericul ar putea fi eficient în scăderea riscului de producere a unor erori de replicare la nivel celular.

Datorită acțiunii sale hepato-protectoare, pudra de Turmeric este recomandată în curele de detoxifiere a ficatului, având și o acțiune coleretic-colagogă. Mai mult, unele studii științifice prezintă curcumina ca fiind utilă și în normalizarea colesterolului și a trigliceridelor din sânge, cu efecte pozitive asupra sistemului cardio-vascular ce beneficiază și de pe urma efectului antioxidant al acestui pigment. În plus, prin acțiunea ușor anticoagulantă a Turmericului, acesta s-ar putea dovedi util și în îmbunătățirea circulației.

Pentru o mai bună asimilație în organism, se recomandă asocierea produselor pe bază de Turmeric (curcumină) cu cele pe bază de piper (piperină).

Hesperidina este unul dintre principalii bioflavonoizi (flavanonă) regăsiți în citrice, și cu precădere în coaja și pielița albă a acestora, având rol în menținerea sistemelor de apărare ale plantei. Numele acestui bioflavonoid provine din denumirea de „hesperidă”, însemnând un fruct cu forma unei bace, regăsit la speciile de citrice. Hesperidina a fost izolată pentru prima dată în anul 1828 de către cercetătorul francez Lebreton. Principala sa proprietate benefică este acțiunea antioxidantă, însă numeroase studii științifice au evidențiat și efectele pozitive notabile ale hesperidinei la nivel cerebral și cardiovascular. De asemenea, literatura de specialitate a raportat și o îmbunătățire a funcției endoteliale, precum și un efect protector la nivelul ochilor și, nu în ultimul rând, o acțiune antialergică ușoară. Deși există și forme sintetice de Hesperidină, în produsul de față am ales să folosim o formă 100% naturală, cu o puritate înaltă de peste 92%, extrasă din specia Citrus × aurantium, cunoscută și drept Portocală-amară sau de Sevilia.

Quercetina este și ea un bioflavonoid (flavonol) foarte important, având o distribuție largă în lumea vegetală și primindu-și numele de la genul Quercus (din care face parte și Stejarul), în anul 1857. Aceasta se găsește în numeroase plante și alimente, precum: ceapa, merele, fructele de pădure, Ginkgo bilobaSunătoarea, hrișca, mierea, vinul roșu sau ceaiul verde. Principalele efecte benefice ale Quercetinei sunt acțiunea antioxidantă și cea antiinflamatoare. Astfel, aceasta s-a dovedit eficientă în protejarea sănătății cardiovasculare și în menținerea diviziunii celulare normale. De asemenea, studiile științifice indică numeroase alte efecte pozitive precum: protejarea tractului respirator superior în fața infecțiilor virale sau de altă natură și în prezența fumului de țigară. Deși există mai multe forme ale acestui compus deosebit de util sănătății noastre, Quercetina folosită în suplimentele de la Hypericum este 100% naturală, fiind extrasă din Styphnolobium japonicum, specie cunoscută și sub numele de Arborele de pagodă Japonez.

Maltodextrina este un polizaharid obținut prin hidrolizarea parțială a amidonului. Laboratoarele Hypericum folosesc doar maltodextrina obținută din porumb, astfel încât nu există riscul provocării unor reacții neplăcute la persoanele cu sensibilitate la gluten sau boală celiacă. În mod obișnuit, maltodextrina este folosită ca aditiv alimentar în numeroase dulciuri și băuturi îndulcite. În suplimentele alimentare, aceasta nu apare, de obicei, ca un ingredient activ ci, mai degrabă, ca un excipient cu rol de suport, spre exemplu în preparatele atomizate. Cu toate acestea, în produsul de față, maltodextrina are rolul de a potența activitatea și biodisponibilitatea Fructoboratului de calciu. Acest efect de sinergie între Fructoborat și maltodextrină a fost confirmat de către renumitul cercetător I.R. Scorei, observațiile dânsului confirmând utilitatea prezenței acestui excipient în produsele din gama Bor Organic de la Hypericum. În prezent, această combinație deosebit de eficientă este unică pe piața suplimentelor alimentare din România!

Fructoboratul de Calciu (Ca[(C6H10O6)2B]2•4H2O) este un complex organic de calciu, fructoză și bor ce se regăsește în mod natural în fructe și legume proaspete, dar și în nuci și ierburi aromatice. Acesta este considerat una dintre cele mai biodisponibile surse de calciu și bor, fiind mai sigur și ușor de asimilat decât acidul boric/borax/borat de sodiu. De fapt, fructoboratul de calciu este singura formă alimentară a borului considerată sigură, stabilă, non-toxică și deosebit de activă biologic. Deși importanța calciului pentru buna-funcționare a organismului uman este cunoscută de majoritatea oamenilor, nu același lucru se poate spune și despre bor. Borul organic este un element nutrițional esențial pentru sănătatea corpului uman, dar acest fapt este prea puțin cunoscut, explicația fiind că, în trecut, borul a fost considerat un element neesențial pentru om și animale, el fiind relevant doar pentru dezvoltarea normală a plantelor.

Totuși, studiile recente au demonstrat importanța deosebită a acestui microelement și, în prezent, sunt descoperite tot mai multe funcții ale acestuia și ale compușilor săi derivați. Organizația Mondială a Sănătății recomandă un aport de 1-13 mg/zi de bor, cu un minim de 3mg/zi (≈ 130,5 mg fructoborat de calciu) pentru asigurarea beneficiilor nutriționale optime, carența în acest mineral putând fi asociată cu probleme osteoarticulare, precum osteoporoza. Deoarece anumiți compuși ai borului pot prezenta o oarecare toxicitate, fructoboratul de calciu este considerat cea mai sigură sursă pentru acest element. Mai mult, studiile științifice au arătat că sub această formă, borul este folosit în corpul uman atât la nivel celular, cât și extracelular cu o eficiență sporită, fructoboratul de calciu absorbindu-se într-o formă intactă și stabilă din tractul gastrointestinal. În concluzie, fructoboratul de calciu este o sursă naturală, sigură și deosebit de biodisponibilă de calciu și bor, două minerale absolut esențiale pentru funcționarea corectă a corpului uman. În produsul de față acesta sinergizează cu substanțele active din Pelin (de ex. artemisinina, tuiona) și cele din Vâsc (viscina, viscitoxina, acid viscic) și cu Fierul și Seleniul adăugate.

Fructoboratul de calciu intră în compoziția multor suplimente alimentare ce se regăsesc pe piața Statelor Unite ale Americii, bucurându-se de o tot mai mare popularitate, dar fiind încă la stadiul de noutate pe piețele din Europa. Recent acesta a fost introdus ca ingredient în suplimentele alimentare din România, Societatea Hypericum Impex fiind prima, și momentan singura, firmă producătoare de suplimente naturale care a inclus fructoboratul de calciu (formulă patentată) ca ingredient principal pentru gama sa de top.

MOD DE UTILIZARE:

Adulți: 3 capsule pe zi, după mesele principale, cu o cantitate suficientă de lichid, timp de 30 de zile. După o pauză de 1 săptămână, cura se poate relua.

Copii (peste 6 ani): 1-2 capsule pe zi, după mesele principale, cu o cantitate suficientă de lichid, timp de 30 de zile.

Capsule Hyper Imunovigor se poate asocia cu succes cu: Imunobor D3 1.000 U.I. (capsule), Hyper Antiviral (capsule), Ceaiul Antigripal și Tinctura Antigripală, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), Naturasp (capsule), Ceaiul Antibronșitic și Tinctura Antibronșitică, Hyper-Bron (capsule), Hyper-Astm (capsule), Hyper Grip (capsule), Antialergic (capsule, ceai, tinctură), Vitacan Forte (capsule), Tinctura și capsulele de Echinacea, Antifumat (capsule), Siropul contra Tusei (cu sau fără zahăr), Siropul de Ridiche neagră cu Propolis, Siropul de Brad cu Propolis, și cu Sirop de Pătlagină de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic; Uleiurile esențiale de: Brad, Eucalipt, Cimbrișor, Busuioc, Camfor sau cele pentru Inhalații și Aromaterapie I și II.

Capsule Hyper ImunoVigor
Capsule Hyper ImunoVigor

35.00 lei

Hypericum Impex
Logo
Cos