Sirop Imunotonic cu zahar 250 ml

Produsul fortifică, redă vitalitatea și buna dispoziție și grăbește refacerea organismului în perioadele în care imunitatea este scăzută sau în episoadele de convalescență, surmenaj intelectual sau oboseală fizică. Acesta sporește capacitatea proprie a corpului de a lupta împotriva diverșilor agenți patogeni (viruși, bacterii, protozoare, paraziți) și de a rezista la diverși factori alergeni.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 2

Supliment alimentar cu rol de intarire si stimulare a imunitatii

Ingrediente (250 ml):

Extract apos din fructe de Cătină-albă (Hippophae rhamnoides) (min. 50%) cu zahăr invertit enzimatic – 71%, tinctură de Propolis (30% vol. alc.) – 2%, extract hidroglicerinic de Echinaceea (Echinacea purpurea) – 2%, benzoat de sodiu – 0,02%, Vitamina C (Acid ascorbic) – 10.000 mg, Fructoborat de calciu (min. 2,7% B și 5% Ca) – 2.000 mg, Zinc picolinat – 200 mg, Vitamina D3 (1 g = 100.000 UI) (250 μg colecalciferol) – 100 mg.

Caracteristici generale:

Plantele medicinale și fructele de pădure folosite ca materie primă pentru siropurile Hypericum sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta eficiența maximă și puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, erbicide, insecticide și îngrășăminte chimice.

Siropul Imunotonic cu zahăr invertit este un stimulator foarte eficient al imunității datorită conținutului mare în vitamine, minerale și a adaosului de Fructoborat de calciu, a extractelor de Cătină-albă și de Echinaceea, și a tincturii de Propolis. Formula complexă a produsului a fost special concepută pentru a crea o complementaritate și o sinergie a compușilor activi conținuți, fapt ce se reflectă într-o biodisponibilitate sporită și un efect mai puternic.

Produsul fortifică, redă vitalitatea și buna dispoziție și grăbește refacerea organismului în perioadele în care imunitatea este scăzută sau în episoadele de convalescență, surmenaj intelectual sau oboseală fizică. Acesta sporește capacitatea proprie a corpului de a lupta împotriva diverșilor agenți patogeni (viruși, bacterii, protozoare, paraziți) și de a rezista la diverși factori alergeni. De asemenea, spre deosebire de formulele care conțin zahăr sau sirop de fructoză/glucoză/HFCS, formula de față conține zahăr invertit enzimatic (cu invertază din drojdie), păstrându-și astfel complexul vitaminic B. Nu în ultimul rând, datorită extractului de Cătină-albă conținut, produsul este și un excelent protector gastro-intestinal și hepatic, favorizând procesul natural de detoxifiere și regenerare al celulelor hepatice care pot fi afectate ca urmare a administrării de medicamente.

Siropul Imunotonic are o activitate antioxidantă naturală ridicată datorită acțiunii sinergice a vitaminei C, a microelementului Zinc, a Fructoboratului de calciu și a polifenolilor și a pigmenților naturali zeaxantină și taraxantină (regăsiți în Cătina-albă). Această activitate îl recomandă în combaterea efectelor negative ale stresului oxidativ de la nivel celular, stres ce este asociat maladiilor grave cardiovasculare, neurodegenerative, inflamatorii, cancerelor și îmbătrânirii precoce. Deși este destinat în special adulților, produsul de față poate fi utilizat și de către copii, prin scăderea dozelor de administrare. Alternativ, vă recomandăm Siropul Imunotonic pentru copii, cu doze ajustate pentru nevoile celor mici și gust plăcut, de portocală.

Observăm, astfel, că produsul conține numeroase micro- și macroelemente necesare organismului. Rolul macroelementelor în nutriția umană este bine cunoscut, iar microelementele acționează catalitic sau sunt componente ale sistemelor biocatalitice din celulele corpului uman. Carențele acestora afectează capacitatea organismului de a se apăra în fața agenților patogeni precum microorganismele sau virușii. Spre exemplu, Zincul este esențial în protejarea împotriva problemelor cauzate de virusuri deoarece acesta se interpune în procesul lor de replicare.

Toate aceste proprietăți sanogene se explică prin conținutul mare în vitamine, minerale și a celorlalți compuși bioactivi ce se păstrează nealterați, cu o biodisponibilitate sporită, datorită procesării minimale a ingredientelor, fără tratamente termice (fructele fiind presate la rece).

În continuare, vom prezenta câteva informații despre vitaminele și mineralele din compoziția siropului Imunotonic cu zahăr:

Cătina-albă (Hippophae rhamnoides) este o specie de arbuști originară din regiunile reci și temperate ale Asiei și Europei. Aceasta este dioică ceea ce înseamnă că unii arbuști au doar flori de sex masculin în timp ce alții doar de sex feminin. De aceea, pentru obținerea fructelor, este necesară plantarea celor două tipuri de arbuști una în apropierea celeilalte. Deosebit de îndrăgită și de valoroasă, Cătina-albă are o gamă largă de întrebuințări, de la alimentație, până la industria cosmeticelor, medicină tradițională, furajare și chiar și în fixarea și restaurarea solurilor degradate. În prezent, cel mai mare cultivator de Cătină-albă este China, care folosește această specie atât în scopuri economice, cât și ecologice, de remediere a terenurilor afectate.

Fructele de Cătină-albă ajută la întărirea imunității naturale a organismului fiind un adevărat complex de vitamine și minerale naturale. Acestea vin în ajutorul organismului în procesele de distrugere a agenților patogeni și în cele de stimulare a formării de anticorpi. De asemenea, compușii cu proprietăți antioxidante din aceste fructe ajută la combaterea formării radicalilor liberi, cauza stresului oxidativ. Astfel, fructele de Cătină-albă conțin în mod natural: fibre, uleiuri volatile, bioflavonoide, betacaroten, zeaxantină, licopen, taraxantină, polifenoli, fitosteroli, aminoacizi, acizi grași polinesaturați, taninuri, fructoză, glucoză, vitamine (A, C, D, complexul B, E, P, K), minerale și oligoelemente (K, Mn, Cu, P, Ca, Mg, Fe, Na). Spre exemplu, acestea sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele sau lămâile, având cca 700 mg la 100 g. De asemenea, Cătina-albă este și o sursă foarte bună de vitamina B12, având concentrații mai mari decât multe alte fructe.

Propolisul, sau cleiul de albine, este un amestec lipicios, de culoare verde-maro, uneori chiar neagră, produs de către albine prin prelevarea unor produși vegetali (de ex. rășină) de la numeroase specii de arbori (plop, arin, salcie, conifere) și amestecarea acestora cu ceară și secreții ale glandelor salivare. Neprocesat, propolisul conține aproximativ 50% rășini și balsamuri vegetale, 30% ceară, 10% uleiuri aromatice, 5% polen și 5% alți compuși organici și anorganici. Acesta conține în mod natural vitamine și minerale, flavonoide, aminoacizi și acizi organici. Dintre aceștia din urmă, amintim acidul ferulic, compus cunoscut pentru activitatea sa antibacteriană contra ambilor tipuri de germeni (Gram pozitiv și Gram negativ). Datorită componenței atât de bogate în principii naturale active, propolisul are proprietăți antiseptice, antimicotice și antivirale. De aceea el este folosit de către albine pentru protejarea stupului prin sigilarea găurilor și învelirea corpurilor străine ce pătrund în stup. Oamenii folosesc acest produs apicol în medicina tradițională încă din antichitate, acesta dovedindu-și de-a lungul timpului eficiența și siguranța în consum.

Vitamina C (acidul ascorbic) este un micronutrient esențial vieții. Aceasta este necesară pentru sinteza colagenului din piele, oase, dinți, gingii sau cartilagii. De asemenea, ea stimulează absorbția fierului și, împreună cu vitaminele A și E, are o acțiune puternic antioxidantă luptând împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ. În ceea ce privește vitamina E, acidul ascorbic
ajută la refacerea formelor reduse ale acesteia, redându-i acțiunea antioxidantă. Un alt rol important al acestei vitamine este acela de întărire a sistemului imunitar și de biosinteză a hormonilor de adaptare la stres. Un aport corespunzător (minimum 260 mg/zi) de vitamina C în organism ajută la diminuarea perioadelor de convalescență echilibrând sistemul imunitar. Similar altor vitamine, aceasta este implicată în metabolismul energetic celular, conferind organismului un plus de energie în stările de surmenaj.

Din nefericire, această vitamină este eliminată foarte ușor din organismul uman, iar acesta nu este capabil să își sintetizeze cantitățile necesare de vitamina C. Expunerea la diverși factori de stres, cum ar fi fumatul sau stilul de viață dezechilibrat, precum și tratamentul cu diferite medicamente (e.g. aspirină, anticoncepționale) măresc viteza de eliminare a acestui nutrient sau reduc absorbția sa din sursele alimentare. În plus, vitamina C se distruge ușor prin oxidare și tratare termică (e.g. gătire), fapt ce duce la scăderea aportului său din alimentele ce nu sunt consumate proaspete, în stare crudă. Astfel, cel mai adesea, în dieta modernă bazată pe alimente înalt-procesate, organismul nostru poate să nu beneficieze de un aport corespunzător de vitamina C.

Vitamina D3 (colecalciferol) este supranumită și „vitamina soarelui” deoarece aproximativ 80-90% din necesarul acestui nutrient poate fi obținut prin expunerea corectă la lumina solară. Aceasta se găsește, în cantități reduse, și în alimente precum: peștele gras (de ex. sardine, macrou, hering, ton, somon), ouă sau ciuperci. Deși rata de fixare a acestei vitamine variază în funcție de diverși factori (de ex. vârstă, culoarea pielii, perioada din zi, sezon), totuși, o expunere zilnică de 15 minute a antebrațului la lumina naturală este, de regulă, suficientă. În perioadele cu expunere solară crescută, un organism sănătos este capabil să își sintetizeze vitamina D3 și să o depoziteze în țesuturile adipoase (grăsime) pentru a fi utilizată ulterior. Cu toate acestea, deficiența de vitamina D3 este destul de răspândită chiar și în zonele însorite. O posibilă explicație este teama față de cancerul de piele al cărui risc crește odată cu expunerea la soare. Astfel, tot mai multe persoane aleg să evite expunerea solară prin folosirea de creme cu factor de protecție sau prin îmbrăcăminte. Trebuie ținut cont și de faptul că, în diverse împrejurări (de ex. lunile de iarnă și alte circumstanțe în care cerul este înnorat, statul în casă), nu putem să beneficiem de razele solare. Mai mult, unele condiții medicale (de ex. hipoparatiroidie, osteoporoză, anumite afecțiuni renale, anumite defecte genetice) ne pot crește necesarul de vitamina D3 sau pot scădea rata sa de absorbție și fixare, făcând recomandată suplimentarea acestui nutrient. Astfel, persoanele în vârstă sunt cele mai expuse riscului de deficiență de vitamina D3. Acest lucru se explică prin reducerea receptorilor din piele responsabili cu transformarea razelor solare în vitamina D3, scăderea capacității de fixare a acestei vitamine din alimentație din cauza diverselor probleme digestive sau a îmbătrânirii rinichilor, fapt ce împiedică transformarea formei alimentare de vitamina D3 într-una biologic-activă și/sau problemele de locomoție și lipsa de vitalitate asociate vârstelor înaintate, ceea ce reduce semnificativ timpul petrecut în aer liber. Există studii științifice care susțin că aproximativ 40% din persoanele vârstnice suferă de deficiență de vitamina D3. Aceasta vitamină este necesară pentru asimilarea corectă a calciului și a magneziului din tractul gastro-intestinal. Ea acționează asupra întăririi sistemului osos și menține rezistența structurii sale. În plus, ea nu permite rinichilor să elimine fosfatul în urină, acesta din urmă fiind un alt partener al calciului în formarea oaselor. De aceea, produsele care conțin acest nutrient sunt folosite cel mai adesea pentru prevenirea și tratarea rahitismului (deficiența de vitamina D3), în bolile care induc deficiența de calciu (de ex. hipoparatiroidie, pseudohipoparatiroidie) și fosfor (sindromul Fanconi, hipofosfatemia familială), dar sunt utile și în osteoporoză, osteomalacie, probleme dentare și gingivale, hiperparatiroidism (ce are ca efect reducerea densității osoase), boli renale (în care calciul și vitamina D3 nu se asimilează corect), în boli genetice care au ca efect pierderile osoase (osteomalacia), în susținerea creșterii și dezvoltării osoase la copii și în refacerea rezervelor minerale ale femeilor care au trecut prin sarcini și alăptări succesive. În plus, suplimentarea cu această vitamină este recomandată și ca adjuvant în afecțiunile cardiovasculare (de ex. hipertensiune), colesterol crescut, atrofie musculară, obezitate, diabet și chiar și în depresii sau sindrom premenstrual. Datorită acțiunii sale asupra sistemului imunitar, vitamina D3 este considerată utilă și în afecțiunile de tip autoimun precum: scleroză multiplă, artrită reumatoidă, astm, psoriazis sau lupus.

Zincul este un microelement esențial pentru buna funcționare a organismului uman. Acesta contribuie la diviziunea celulară normală și la exprimarea genelor (având rol în funcționarea a peste 1.000 de factori de transcripție), reglează mecanismele de apoptoză (moarte celulară programată), participă în procesele de comunicare celulară, este necesar pentru activarea a peste 300 de enzime și este un compus de bază al multor proteine (peste 2.000). În corpul uman, acesta este oligoelementul de natură metalică aflat pe locul doi ca abundență după fier. De asemenea, el este singurul metal care apare în toate clasele enzimatice. Zincul are un rol important și în reglarea activității neuronale și în plasticitatea sinaptică, fiind recomandat persoanelor vârstnice ca adjuvant în atenuarea proceselor de degenerescență asociate înaintării în vârstă sau persoanelor supuse surmenajului intelectual (de ex. elevi, studenți, jucători de șah). Acest microelement participă și la buna desfășurare a proceselor imunitare, fiind un bun antiinflamator. Deosebit de important pentru dezvoltarea și menținerea sănătății aparatului reproducător masculin, zincul este un factor cheie și în funcționarea normală a prostatei. Nu în ultimul rând, zincul are și proprietăți antioxidante, ajutând la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ. Persoanele cu boli cronice renale, hepatice sau de altă natură, cele cu malabsorbție, diabet sau cancer și vârstnicii sunt cele mai predispuse la deficitul de zinc. Carența în zinc se poate asocia cu încetinirea creșterii la copii, impotență, alopecie, leziuni dermice și oculare, diaree, lipsa poftei de mâncare, probleme de cogniție și imunitate scăzută. Sursele principale de zinc sunt: carnea (de vită, crab, porc, homar, pui), nucile (caju, migdale) și leguminoasele (fasole, năut, mazăre).

Fructoboratul de Calciu (Ca[(C6H10O6)2B]2•4H2O) este un complex organic de calciu, fructoză și bor ce se regăsește în mod natural în fructe și legume proaspete, dar și în nuci și ierburi aromatice. Acesta este considerat una dintre cele mai biodisponibile surse de calciu și bor, fiind mai sigur și ușor de asimilat decât acidul boric/borax/borat de sodiu. De fapt, fructoboratul de calciu este singura formă alimentară a borului considerată sigură, stabilă, non-toxică și deosebit de activă biologic. Deși importanța calciului pentru buna-funcționare a organismului uman este cunoscută de majoritatea oamenilor, nu același lucru se poate spune și despre bor. Borul organic este un element nutrițional esențial pentru sănătatea corpului uman, dar acest fapt este prea puțin cunoscut, explicația fiind că, în trecut, borul a fost considerat un element neesențial pentru om și animale, el fiind relevant doar pentru dezvoltarea normală a plantelor. Totuși, studiile recente au demonstrat importanța deosebită a acestui microelement și, în prezent, sunt descoperite tot mai multe funcții ale acestuia și ale compușilor săi fructoborat de calciu) pentru asigurarea beneficiilor nutriționale optime, carența în acest mineral putând fi asociată cu probleme osteoarticulare precum osteoporoza. Deoarece anumiți compuși ai borului pot prezenta o oarecare toxicitate, fructoboratul de calciu este considerat cea mai sigură sursă pentru acest element. Mai mult, studiile științifice au arătat că sub această formă, borul este folosit în corpul uman atât la nivel celular, cât și extracelular cu o eficiență sporită, fructoboratul de calciu absorbindu-se într-o formă intactă și stabilă din tractul gastrointestinal. În concluzie, fructoboratul de calciu este o sursă naturală, sigură și deosebit de biodisponibilă de calciu și bor, două minerale absolut esențiale pentru funcționarea corectă a corpului uman.

În încheiere, vom lista o sinteză a celor mai importante funcții ale vitaminelor și mineralelor ce se regăsesc în produsul de față:

Vitamina C:
– susține formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a: sistemului osos, a ligamentelor, a dinților, a gingiilor, a pielii și a vaselor de sânge; contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar; contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos; contribuie la menținerea sănătății psihice; contribuie la reducerea oboselii și extenuării. contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ; crește absorbția fierului; contribuie la regenerarea formei reduse a vitaminei E; contribuie la metabolismul energetic normal.

Vitamina D3:
– contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar; contribuie la menținerea sănătății sistemului osos; contribuie la absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului; contribuie la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge; contribuie la funcționarea normală a sistemului muscular; contribuie la menținerea sănătății dinților; participă la procesul de diviziune celulară.

Zincul:
– contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar; contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ; contribuie la metabolismul acido-bazic normal; contribuie la metabolismul normal al carbohidraților, macronutrienților, acizilor grași și vitaminei A; contribuie la funcția cognitivă normală; contribuie la sinteza normală de ADN și la procesul de diviziune celulară; contribuie la menținerea fertilității și reproducerii normale; contribuie la menținerea concentrațiilor normale de testosteron din sânge; contribuie la sinteza normală a proteinelor; contribuie la menținerea sănătății sistemului osos, pielii, părului și unghiilor; contribuie la menținerea vederii normale.

Mod de utilizare:

Copii peste 5 ani: câte 1 linguriță (≈ 5 ml) de sirop, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, în cure de câte 30 de zile.
Copii (peste 5 ani) și Adulți: câte 2 lingurițe (≈ 10 ml) de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale, în cure de câte 30 de zile.

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la polen și derivatele sale sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de ex. imunuosupresoare) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru dereglări autoimune) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
Echinaceea poate crește cantitatea de cofeină din sânge, la utilizarea concomitentă;
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Loc uscat, răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A se agita bine înainte de utilizare. După deschidere, se păstrează în frigider.

 

Sirop Imunotonic cu zahar 250 ml
Sirop Imunotonic cu zahar 250 ml

15,50 lei

Hypericum Impex
Logo