Napraznic – Geranium robertianum

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text text_larger=”no”]Napraznic in latina Geranium robertianum, cunoscuta sub numele de herb-Robert, robinet roșu, moartea vine repede, furtună de păianjen, geranium de vulpe, Bob plin de pisică (Shropshire), piciorul cocoșului sau (în America de Nord) specii de cranebill native din Europa și părți din Asia, America de Nord și Africa de Nord.

Napraznic,  Geranium robertianum Descriere

Structura tipică a frunzei
Se dezvoltă ca un procumbent pentru a ridica plante anuale sau bienale, de până la cincizeci de centimetri înălțime, care produc flori mici, roz, cu cinci petale (cu diametrul de 8-14 mm) [3] din aprilie până în toamnă. Frunzele sunt profund disecate, ternate pentru a palmate, iar tulpinile sunt deseori roscate; frunzele devin roșii la sfârșitul sezonului de înflorire.

Distribuire
Principala sa zonă de distribuție este Europa de la coasta nordică a Mării Mediterane la Marea Baltică și de la Insulele Britanice la vest până la Caucazul din est și estul Americii de Nord. Geranium robertianum este comun pe întreg teritoriul Marii Britanii și Irlandei, în păduri, garduri vii, sindrila și șindrilă maritimă. Se dezvoltă la altitudini de la nivelul mării până la 710 de metri în Teesdale, Anglia și peste 2100 de metri în unele părți ale Europei continentale pe șapele alpine calcaroase.

Utilizări
În herbalismul tradițional, planta Robert a fost folosită ca un remediu pentru durerea de dinți și sângerările nazale și ca un vulnerator (utilizat sau util în vindecarea rănilor). Numele a fost explicat ca referință la abatele și plantații Robert de Molesme. Frunzele proaspete alese au un miros asemănător cu anvelopele de ardere atunci când sunt zdrobite, iar dacă sunt frecate pe corp, se spune că mirosul respinge țânțarii. Ingredientele active sunt taninurile, un compus amar, denumit geraniin, și uleiurile esențiale. A fost dusă pentru a atrage noroc, și datorită asocierii sale analoage cu barza, pentru a spori fertilitatea.

Produse Hypericum Impex ce includ in compozitie planta medicinala: Napraznic (Geranium robertianum)

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][products_tabs woodmart_css_id=”5c61c61569175″ title=”Produse Hypericum ce contin planta medicinala:”][products_tab layout=”carousel” title=”Napraznic (Geranium robertianum)” taxonomies=”469″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no” slides_per_view=”3″ autoplay=”no” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no”][/products_tabs][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text text_larger=”no”]Pentru mai Multe informatii referitor la planta medicinala Napraznic (Geranium robertianum) vizitati:  https://en.wikipedia.org/wiki/Geranium_robertianum[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Hypericum Impex
Logo