Tinctura de arnică are calități puternic antibiotice, este un puternic antiinfectios urinar și respirator ,antifebril,vasodilatator coronarian , tonic cardiac si nervos.

Tinctura de arnica favorizeaza cicatrizarea rapidă a țesuturilor și reduce riscul infectiilor ,comportându-se ca un antibiotic. Rănile, ulcerele varicoase se trateaza foarte repede daca folosiți comprese cun tinctura de arnica. Se recomandă asocierea cu Crema cicatrizantă pentru vindecarea rapidă a rănilor si a ulcerului varicos: se masează locul dureros cu unguent cicatrizant peste care se aplica o compresă cu tinctură de arnica 20-30 picaturi în 100 ml ceai de musetel .

Mai mult principiile active din tinctura de arnică actioneaza si asupra ligamentelor,articulațiilor întărind oasele. Se recomandă asocierea cu Hyperflexarticulatii, Artrovigor, ArtroflexHA capsule . Tinctura uz extern prin comprese , iar intern capsule cu oricare din produsele de mai sus.

Tinctura de arnică se foloseste cu succes în tratarea depresiilor si stressului . In acest scop se dizolvă 10-15 picaturi tinctura în 200 ml Ceai Antistress, Ceai Hypercalm sau Ceai de sunatoare si se beau 2 cani pe zi : dimineata si seara inainte de culcare. Cu aceasta retetă scapi si de durerile de cap sau migrene. ATENTIE !!! Intern tinctura de arnica se administreaza numai la recomandarea medicului sau a unui fitoterapeut bine pregătit. Nu se recomanda ca tinctura de arnică sa fie administrata copiilor .

În cardiopatie ischemică : Dimineata Coenzima Q10 : 3 capsule ; Seara 10 picaturi în ceai Cardiotonic sau Ceai de păducel

În accident vascular : Dimineata Acid alfa lipoic 3 capsule ; Seara 10 picături în Ceai cardiotonic sau Ceai de păducel

Insomnie : Seara inainte de culcare 2 capsule Somn usor cu 10 picaturi de tinctura dizolvate in 200 ml ceai somn usor .

Dureri musculare : masaj cu Cremă HyperReum sau Balsam Taina Plantelor peste care se aplica o compresa cu tinctura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *