Pufulita cu flori mici (Epilobium parviflorum)

Pufulița cu flori mici (Epilobium parviflorum): are un efect antidiareic datorită proprietăților antimicrobiene și a încetinirii peristaltismului; protejează organismul față de stresul oxidativ având acțiune antioxidantă și anti-îmbătrânire; crește rezistența fizică a corpului față de factorii nocivi de mediu; ajută la menținerea sănătății prostatei și a tractului urinar; contribuie la menținerea mobilității și flexibilității articulare;

Etimologie:

Denumirea genului provine din cuvintele grecești “epi”, care înseamnă “pe” și “lobos”, care înseamnă “lob”, cu referire la poziția petalelor deasupra ovarului. Denumirea latină specifică “parviflorum” înseamnă “flori mici”.

Descriere Pufulita cu flori mici ( Epilobium parviflorum)

Forma biologică a Epilobium parviflorum este hemicriptofită scapose, deoarece mugurii săi de iernat sunt situați chiar sub suprafața solului, iar axul floral este mai mult sau mai puțin erect, cu câteva frunze.

Epilobium parviflorum atinge în medie 30-80 de centimetri în înălțime. Tulpina este erectă și dens acoperită cu peri, în special în partea inferioară. Frunzele sunt opuse, fără peduncul, dar nu amplexice, lanceolate și dințate, rotunjite la bază, cu lungimea de 4-10 centimetri.

Florile mici sunt roz pal sau purpurii pal, cu diametrul de 6-7 milimetri, cu patru petale, opt stamine și un stigmat cu patru lobi. Înflorirea are loc din iunie până în august în emisfera nordică. Florile hermafrodite sunt fie autofertilizate (autogamie), fie polenizate de insecte (entomogamie) Fructul este o capsulă lungă de trei până la șapte centimetri care conține semințe negre foarte mici (aproximativ 1 mm lungime), cu fibre albe care permit dispersarea prin vânt. Această specie este destul de asemănătoare cu Epilobium hirsutum, dar florile sunt mult mai mici.

Distribuție:

Această plantă este prezentă în cea mai mare parte a Europei, inclusiv în Marea Britanie, din Suedia până în nordul Africii și în Asia de Vest până în Kashmir, în Statele Unite și Canada.

Habitat:

Preferă mlaștini și mlaștini, pajiști și podișuri montane umede, la o altitudine medie de 0-1.400 de metri deasupra nivelului mării, cu un maxim de 2.500 de metri.

Pufulita cu flori mici Utilizări medicinale:

Extractele din această plantă au fost folosite de medicina tradițională în afecțiuni ale prostatei, vezicii urinare și rinichilor, având un efect antioxidant și antiinflamator . Planta de Epilobium parviflorum a fost prescrisă intern sub formă de ceai în medicina tradițională austriacă pentru tratarea afecțiunilor prostatei, rinichilor și tractului urinar. S-a demonstrat că extractele de Epilobium inhibă proliferarea celulelor prostatice umane in-vitro prin afectarea progresiei ciclului celular

Produse Hypericum ce conțin Pufulita cu flori mici (Epilobium parviflorum)

Adăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 5
– 17%
Bitter Taina Maramuresului 500ml

Bitter Taina Maramuresului 500ml

64,50 lei
Adăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 4
– 17%
Bitter Taina Maramuresului 500ml

Bitter Taina Maramuresului 200ml

32,00 lei
Adăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 3
– 18%
Ceai Pufulita vrac - recomandat pentru menținerea sănătății sistemului urinar și a prostatei, în special la bărbații de peste 45 ani.

Ceai Pufulita cu flori mici vrac

7,00 lei
Adăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 6
– 17%
Capsule Pufulita cu Flori Mici Supliment alimentar cu rol în menținerea sănătății sistemului urinar și a prostatei

Capsule Pufulita cu Flori Mici

29,50 lei
Adăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 7
– 17%
Capsule Hyper Pros - Vitamine si Suplimente - Hypericum Impex

Capsule Hyper Pros

32,50 lei
Adăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 2
– 18%
Tinctura de Pufulita - adjuvant în afecţiuni ale prostatei, adenom de prostata, boli de rinichi, căi urinare şi vezică etc.

Tinctura de Pufulita

13,50 lei
Hypericum Impex
Logo